Transcription
Jak przeglądałeś cały wątek głosowy, to zapewne słyszałeś to, co wrzuciłem odnośnie Radia R Lublin, co nie? Fajne zakończenie swoją drogą, no nie?
Jak przeglądałeś cały wątek głosowy, to zapewne słyszałeś to, co wrzuciłem odnośnie Radia R Lublin, co nie? Fajne zakończenie swoją drogą, no nie?
No takie dosyć takie trochę wymowne
No wiesz, ja z żadną stacją radiową się nie spotkałem, żeby się w taki sposób ze słuchaczami żegnało.
No witam ponownie i mam takie pytanie, czy ktoś w ogóle pamięta takie radio pod tytułem w Poznaniu 107 i 4, w Warszawie 104 i 4 Gold FM?
Oczywiście, że pamiętam, Radio Gold FM nadawało jeszcze właśnie w Łodzi na częstotliwości 97,4. Bardzo dobrze to pamiętam. Też tutaj warto wspomnieć, że Radio Gold FM, a właściwie rozpad sieci tejże stacji, nastąpił w 2005 roku przez to, że na tych częstotliwościach... To znaczy inaczej. Pierwsze wystąpienie z sieci Radio Gold FM nastąpiło w 2004 roku, kiedy na częstotliwości 107,4 FM w Poznaniu zagrało radio SK Rock. W 2005 roku właśnie w Łodzi oraz w Warszawie również zagrało SK Rock. Częściowa reaktywacja Gold FM nastąpiła w 2007 roku. We Wrocławiu, a właściwie w Oławie na częstotliwości 105,5, a oficjalny koniec Radia Gold FM nastąpił we wrześniu 2009 roku, kiedy to na częstotliwości 105,5 zagrało radio Wawa Wrocław z jednoczesnym przeniesieniem nadajnika z Oławy do Wrocławia. Wielkie dzięki i do zobaczenia!
DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE DZIĘKI ZA OBSERWACIE
Czy ktoś z Was pamięta Radio Max Tarnów? Zapewne jest wśród Was garstka użytkowników, która pamięta tą stację, która nadawała w Tarnach inaczęsty ilości 98,1 oraz w Włoch inaczęsty ilości 106,8. Stacja ta została przejęta przez Radio SK. W następnym poście wrzucę Wam ostatni głos Radia Max Tarnów.
To Radio Max Tarnów. Informacje z regionu. Jest 12.30, czas na ostatnie w Radio Max główne wydanie wiadomości regionalnych. To dzieje się blisko Ciebie. No i tak szanowni Państwo, 11.5 roku minęło, czas kończyć wieżę hitów. Ja przy tej okazji oczywiście bardzo serdecznie dziękuję Państwu za to, że towarzyszyliście temu programowi przez taki długi czas i wielu z Państwa było po prostu bardzo wiernymi słuchaczami. Tych podziękowań dzisiaj będzie oczywiście sporo, no bo jest specjalna okazja po temu. Tak sobie drodzy Państwo sięgam pamięcią wstecz. Oczywiście powinienem podziękować wszystkim moim podziękownikom. Koleżankom i kolegom z Radia Max, ale szczególnie powinienem podziękować tym koleżankom i kolegom, którzy mnie realizowali przez te lata. Byli wśród nich Agnieszka Zaprzałka, Krzysztof Krupa, Artur Janus, Daniel Olszówka, Robert Krufa, a zwłaszcza Tomasz Pajor i przede wszystkim Rafał Pławecki. Ci właśnie goście na końcu wymienieni najczęściej prowadzili mój program, a już zwłaszcza Rafał, który dzisiaj jest również ze mną. No właśnie, musiała wieża przestać funkcjonować. Żebym się do Państwa odezwał. No ja również dziękuję Krzysztofowi za te powiedzmy 400 tygodni, 400 sobót, bo tam inne osoby też pomagały. Agencja Informacyjna Radia Max przedstawia Przed Trzecią Magazyn Informacyjny Radia Max Przed Trzecią 14.30 Długo zastanawialiśmy się, czy i jak zakończyć ostatni w historii Radia Max w Tarnowie magazyn, którego formułę stworzył siedzący obok mnie Marek Koudras. Przed Trzecią było dla nas bardzo ważną audycją, takim naszym flagowym programem. Przekazywaliśmy w nim wszystkie najważniejsze wiadomości dnia, zebrane w informacyjną, 15-minutową pigułę, albo i więcej. Dziękujemy, że byliście z nami przez ostatnie 12 lat na falach 98.10 FM, że tak żywo reagowaliście na wszystkie wysłane w Eterniusy. Dziękujemy, że dzwoniliście do nas. Dziękujemy za to, że docierały faksy, maile, za to, że czasem po prostu przychodziliście do redakcji. A punktualnie o 17.00 znikamy z Eteru jako Max Tarnów, pojawiamy się jako SK Tarnów. Zmieniamy format, zmieniamy ramówkę, ale wiadomości lokalne zostają. Już dziś usłyszycie nasze głosy, będą się one pojawiać codziennie od 6.00 rano do późnego wieczora. Serwisy lokalne będą emitowane co godzinę. Ponadto między 6.00 a 6.30 będziemy proponować poranny magazyn publicystyczny. Znajdą się w nim najważniejsze informacje dnia, rozmowy, komentarze, a nawet przegląd prasy. Dołożymy wszelkich starań, byście byli zadowoleni. Prosimy, zostańcie z nami, zatem do usłyszenia. To był magazyn informacyjny Radia Max. Przed trzecią. Halo, halo. Jestem przy telefonie. Bartek Sikłania. Witaj. Witaj Bartku, serdecznie Cię pozdrawiam. Mówię się zaszczycony, że w ostatnim konkursie akurat mi przypadło brać udział. Ale bardzo się cieszę z tego, naprawdę. Bardzo mi miło, że tak mówisz. Proszę bardzo. Tyle lat słuchania listy przebojów, no zawsze bardzo mile sobota przy tym mijała. No i szkoda, że to już koniec niestety. No bo widzisz, Bartku, bo to jest tak, że są rozgłośnie, które mają tak zwany inny target. Tak, ja to rozumiem. Eska również w Krakowie miała podobne tutaj zmiany, no i w Tarnowie pewnie też na to przyszło. Tak, tak, niestety tego doczekaliśmy i trudno, no cóż, no. Wszystko się zmienia w życiu. No nic z nas nie poradzimy. A czy na lepsze, to już nie nam to komentować. A na pewno nie mnie. Proszę Państwa, Andrzej Zaucha, byłaś sercobiciem na pozycji piątej, awans z miejsca czternastego to ładny awans. To wszystko oczywiście dzięki Państwa głosom. Serdecznie dziękuję jeszcze raz za wszystkie maile, które w ostatnich latach otrzymywałeś. Dziękuję Państwu za wszystkie telefony, które brzmiały w Radiu Max podczas wieży hitów przez wszystkie 11 lat i 6 miesięcy. Dziękuję Państwu za wszystkie ciepłe słowa. Za to, że trochę Wam szkoda, że ten program, że program znika z anteny. Mnie też szkoda. No ale cóż, taki czas. W nadziei, że jeszcze się usłyszymy, drodzy Państwo. Na pozycji pierwszej Ira i Nadzieja. I powiem tak, zawsze się żegnałem w ten sposób. Do usłyszenia i cześć. A ja myślę, że mimo wszystko do usłyszenia i cześć, drodzy Państwo. Dziękuję serdecznie.
W kwestii bazy radiowej to niebawem będzie dostępna także przez stronę internetową, domena już wykupiona, serwer podpięty, tylko dokończyć konfigurację, a link podam na forum tekstowym w odpowiednim wątku.
Daszku, a co będzie zabierać ta baza radiowa, bo aż z ciekawości to sobie będę chciał sprawdzić. Nie ukrywam.
Przede wszystkim 99% streamów polskich rozgłośni radiowych oraz zagraniczne, ale zagranicznymi zajmują się inne osoby.
No to czekam z nieczerpliwością, bo nie ukrywam, że mnie tym zainteresowałeś. Rozumiem na przykład, że jeżeli chodzi o grupę radiową Time, to chyba nie będziesz dawał tutaj streamingów, skoro, że tak powiem, grupa radiowa Time ma streamingi generowane. Co jakiś czas, to chyba ci się to nie będzie bardziej opłacać i jeszcze takie jedno pytanie, Daszku, może nie jestem, że tak powiem, oblokany, ale co zrobisz z grupą radiową Agory, żebyś nie miał potem problemów? Chyba wiesz, co mam na myśli. Chyba, że ich nie zamierzasz dać w ogóle do, znaczy nie zamierzasz dawać streamingów do tej stacji na przykład z grupy radiowej Agory.
Oczywiście, że dam. Tylko takie, które będą działać pomimo generowania.
O, to świetnie, świetnie, świetnie dasz, kurde, bardzo dobrze i prawidłowo. Jakbyś potrzebował, to ja mam takie streamingi, które działają i one się same regenerują, znaczy generują, przepraszam, więc jak coś, to pisz, a chyba one są nawet w plikach moich udostępnionych, także to się nazywa, jeżeli chodzi oczywiście o grupę regiową Time, to się nazywa SK plus Wawa Vox, jeśli Ci nie mylę, i to jest spakowane, więc jeżeli będziesz chciał, to tam możesz pobrać z moich plików udostępnionych.
Ja już też mam.
No i bardzo dobrze.
Ale niestety Łukaszu, w tej bazie radiowej nie będzie lokalnych oddziałów ESKI, lokalnych oddziałów Melradia i innych lokalnych oddziałów rozgłośni. Ponieważ według Dasza, głównego administratora tej bazy, na wszystkich leci to samo i nie ma co dublować strumieni. Nie wiem czy się z tym zgodzisz. Łukaszu, czekam na twoje zdanie.
to znaczy się powiem tak zgodzić się mogę zgodzić w jakichś tam dziewięćdziesięciu procentach ale no przykład newsy są lokalne, chociaż z drugiej strony no to jakoś mi to nie będzie za bardzo robiło różnicę jak tych, że stacji nie będzie na tej stronie internetowej bo też są inne stacje, które można sobie posłuchać elegancko i nie będzie żadnego problemu tak czy owak dasz ku apel do ciebie, że ja z niecierpliwością czekam aż się ta stronka pojawi, bo naprawdę tak jak już chyba ci wczoraj mówiłem na tym toku jestem ciekawy jak ta strona po prostu wygląda to znaczy jak ta strona ma wyglądać no to także tak to mniej więcej wygląda
Witam serdecznie. Jako mieszkaniec Wielkopolski oczekuję także reaktywacji Radia Wielkopolska, która to reaktywacja ponoć ma nastąpić jeszcze w tym półroczu. Czy ktoś może coś na ten temat wie, kiedy i czy termin tejże reaktywacji jest bliżej określony? A ponadto jestem tylko ciekaw, czy ktoś jest może w posiadaniu... ...sygnałów, dżingli, nie wiem czego. W każdym razie Radia Wielkopolska, które grało właśnie naście lat temu ze śremu na 105,4 MHz.
Rzekomo w marcu ma nastąpić i to ma być radio poświęcone szczególnie rolnikom.