Transcription
O que você acha?
O que você acha?
Ze streamu internetowego, tam tak cały czas leci wszystko na co na FM.
我請你
Z wczoraj na dzisiaj Radio Chobby przeszło do historii. Obecny na częstotliwości 89,4 w regionie jest tylko i wyłącznie żółty.
Chciałbym Ci powiedzieć, że 10 lat minęło jak jeden dzień i koncesja się skończyła dla Radia Hobby. W internecie cały czas nadają, więc jak ktoś by chciał podsłuchać, więc jak ktoś by chciał podsłuchać Radia Hobby w internecie, to może sobie cały czas w internecie słuchać Radia Hobby.
Ale Radio Hobby miało chyba jakieś przerwy w nadawaniu, chyba że to faktycznie jest koniec, ale mi się wydaje, że to jest kolejna awaria, bo Radio Hobby miewało naprawdę bardzo kiedyś dużo awarii i wydawało się, że przestali nadawać, przestali nadawać, a to nagle wracali, więc cóż.
Poczytaj Gracjanie internety, Radia Polska nawet, jest tam wątek Rodi Hobby. Radia Hobby po prostu skończyła im się koncesja, wygasła już całkowicie. Znaczy nad tym radiem to w ogóle były, była komedia, jest komedia, to co się tam działo. Szkoda szczępić ryje, że tak brzydko powiem. Poczytajcie sobie w internetach ludzie o tym, bo naprawdę. Radia Hobby Gracjanie skończyło nadawanie i to nie jest żadna awaria.
O, ruska agentura przestała nadawać, jak dobrze, normalnie banana na ryju mam przez tę wiadomość, a ten, oni do samego końca nadawali te sputniki, czy już potem się trochę wstrzymywali?
Ostatniego dnia na pewno nie nadali, nie wiem jak było wcześniej, bo szczerze mówiąc nie słuchałem Rody Code Legionowa ostatnio, na tyle żeby to sprawdzać, ale na pewno ostatniego dnia nie było.
Będą dwa posty. Z jednym się możecie zapoznać szeroko, w drugim może trochę mniej szeroko, jeżeli nie patrzycie. Pierwszy post szerszy w marcu startuje Radio Wielkopolska. Ludzie z Wielkopolski na pewno pamiętają starą markę, stare Radio Wielkopolska, które nadawało ze śremu. Przynajmniej tam miało studio przez pewien czas, które przekształciło się w rok radio. No i cóż, nadajniki w dziwnych miejscach. Takich jak siedlisko, nienawistrz, tego typu wiochy. Podobno disco polo ma nie być, ale ma być faktycznie radio kierowane do rolników, między innymi i do tej społeczności bardziej wiejskiej. Zobaczymy... ...jak... ...to będzie. Podobno jest to na etapie tworzenia zespołu.
Szanowni Państwo, jeżeli macie streamy antyradia, na przykład z klucza Daszka, nie wiem, czy to jest tak od zawsze, czy coś, ale mam takie wrażenie, że nie. Prawda? Zerknijcie sobie na RDS. Gratuluję tym, którzy kupują sprzęt, a potem konfigurują go w taki sposób.
Co do pierwszego postu, mógłbyś mi jakiś link do informacji o rozmieszczeniu tych nadajników podesłać? Co do drugiej informacji, jeśli chodzi o mój klucz, no to jest on w sumie nieaktualny, znaczy jak ktoś będzie zalogowany, to sobie pobierze, ale jakby baza przeze mnie już aktualizowana nie jest i nie będzie, chyba że się zabiorę i zrobię nową.
Witajcie! Na temat różnych katalogów stacji. Jeśli ktoś chce, to ja mam katalog stacji z Rosji, Białorusi i Ukrainy, stacji tylko i wyłącznie regionalnych lub stolicznych, które można słuchać normalnie w Winampie, jako pliki M3U. I jeśli ktoś po prostu chce porównać lub posłuchać, jak to i w czym różnica itd., to zapraszam na wiadomości prywatne, sobie obgadamy i pomyślimy, jak można to oddać. Jeśli chodzi o taki sam katalog dla Polski, to myślę, że fajnie byłoby coś takiego zrobić, ale tylko ze stacjami, które nadają tak realnie, nie na internecie, żeby człowiek gdziekolwiek mógł słuchać tych stacji. Ja wiem o M-Soft, wiem, że stąd można pobierać pliki M3U lub kopiować linki do streamów i w sumie wszystkie swoje ulubione polskie stacje już tak mam, ale fajnie mieć coś takiego, co się... co aktualizuje i mieć możliwość śledzić to albo udzielniczać w tym. Szczerze, jeśli coś stało się dobrego z katalogiem LTE-na, to naprawdę zająłbym się tymi stacjami z różnych krajów i sporo pododawałbym tu, ponieważ można byłoby wtedy zrobić jakikolwiek porządek. Ale skoro... z katalogiem Totalny Bałagan, to nie ma o czym nawet mówić.
Daszku cytując pismo, które jest dostępne na stronach Gritu, są to miejscowości Prustowo 89,0 MHz, Lednogóra 90,1 MHz, Nienawiszcz 95,9 MHz, Otorowo 99,1 MHz, Siedlisko 91,6 MHz. I reszta parametrów jest w załącznikach. Ja tych załączników nie wiem, jeszcze ich nie czytałem. Na to nie wiem, czy też są dostępne w ogóle, ale przeważnie są to wieże tych operatorów komórkowych T-Mobile, chyba jedna Polkomtela i jedna Orange, przeważnie chyba T-Mobile'a z tego, co tu czytam.
Witajcie. Ciekawy jestem, cinkciarzu, czy coś pod Poznaniem będzie można z tych częstotliwości odebrać. Ale to już niech się inni wypowiedzą, bo z geografii to ja kiepski jestem. I jeśli chodzi o katalog, Radoweście to był katalog polskich stacji i zagranicznych również. Ty miałeś do niego dostęp, miałeś klucz odkryć zapis, on był na synku, na pt synku, ale przeze mnie katalog przestał być rozwijany i jeżeli będzie ponownie, no to pod zupełnie innym kluczem.
Moim zdaniem taki katalog powinien być, tylko ja jestem ze stacjami typowo FM-owymi lub DAP, no lub fale średnie, krótkie, jakiekolwiek, bo stacji internetowych to ciekawych ja mało znam, szczerze, a dodawać wszystkie, aby były, no to mało sensu. A propos kataloga, to ja pamiętam oczywiście, że tam byłem, że dodawałem i tak dalej, ale po prostu chcę powiedzieć, że, no nie wiem, o ile to coś na BT Synku jest wygodne, moim zdaniem, bo, no, ja na przykład wolałbym jakąś stronę z listą tych stacji, często, często... To byłoby troszeczkę, moim zdaniem, ładniej, że człowiek może wyjść z jakiegokolwiek urządzenia, pobrać M3U, jeśli potrzebuje i tak dalej. Kiedyś myślałem, czy nie zrobić takiego kataloga, ale jakoś nie znaładło to po stronie możliwych użytkowników jakiejś sensownej ilości odpowiedzi w stylu tak, tak, zrób. No i dlatego nie zrobiłem.
hej, hej, no to ja też tu wrzucę swoje trzy grosze do dyskusji o katalogu ja myślę, że tak po pierwsze nie ma sensu w ogóle rozróżniać tych nadawców internetowych, nie internetowych bo jeżeli radio jest dobrze prowadzone to nie ma to wszystko najmniejszego znaczenia i to tam nie ma tutaj specjalnie o co kruszyć kopie tak sobie myślę myślę, że w ogóle taki katalog jest, żeby był kontynuowany jest bardzo potrzebny zwłaszcza teraz kiedy są problemy z tymi wszystkimi programami do słuchania radia typu RadioShure czy tam Tapin w ogóle który jest w najnowszej wersji niezbyt dostępny nawet RadioShure tak naprawdę no dostępnością nie grzeszy ten katalog zbyt wygodny do przeglądania no raczej nie jest niby ma tam wyszukiwarkę no ale z polskich stacji to jest niewiele niby można pozgłaszać no ale nie wiem czy ktoś próbował czy to przechodzi czy nie no w każdym razie jest jak jest i no powiem szczerze, że w hubie lubar czy winamp potrafią być o wiele wygodniejsze jeżeli to dobrze zorganizować te te katalogi no to potrafi to być wygodne do do słuchania do przeglądania tych stacji myślę też podobnie jak Monstrichek, że BitTorrent Sync nie jest zbyt przyszłościową opcją jeżeli chcemy żeby ten katalog był no jakoś tam rozpropagowany wśród ludzi bo no nie oszukujmy się jest to kolejny program do zainstalowania i bardzo dużo osób z tego nie skorzysta a jest pośród nas tak patrząc poza Eltenem są osoby bardzo różne są osoby nieco starsze są osoby chore które no po prostu z takich czy innych przyczyn nie mają za bardzo czasu na pierdołę w rodzaju jakiś tam kolejny program one tego nie zainstalują nawet gdyby to im dawało jakąś tam wygodę teoretyczną no bo jednak jest to trochę do ustawiania tak no to Resilio też nie jest wzorem wygody jeżeli chodzi o używanie tego wszystkiego no zwłaszcza jeżeli to są osoby nieogarnięte tak informatycznie i mają prawo takie być no nie każdy musi od razu tutaj śmigać nie wiadomo jak więc też bym był za stroną ale bym był też za tym żeby było na przykład taka lista tych linków tak jak to było na msoft to się nazywała ta strona taki był katalog FM-owskich stacji już chyba nie wiem co się z tym stało z tym że byłbym za tą tabelką plus archiwum zip żeby sobie można było jeżeli ktoś chce pobrać wszystko bo bardzo wielu z tych ludzi nie będzie instalować jakiś tam skomplikowanych programów ale winampa mają fubara mają jakieś tam książki mają doświadczenia tak z pobieraniem książek czy z czegoś takiego więc takie coś jak plik m3u faktycznie ogarnął archiwum jeżeli pomyślą sobie o kurde to będzie wygodniej też sobie ogarnął więc tutaj się trochę przychylam do do monstriczka
Witajcie, sądzę, że przysiądę nad tym w piątek i zrobię folder na betasynku i może na dropboxie Oraz wspomnianą przez was stronę internetową, bo to chyba nie będzie trudne do połączenia I jeżeli ktoś będzie chciał być aktualny, mieć wszystkie streamy na bieżąco pobierane Wystarczy, że sobie wklei klucz A jeśli ktoś będzie chciał pobrać sobie po prostu raz na jakiś czas archiwum streamów Nie ma problemu, przez stronę będzie mógł Bo to faktycznie fajny pomysł, jeżeli na przykład ktoś nie ma dostępu do betasynka W danym momencie jest gdzieś w trasie i ma tylko telefon, a nie ma streamów Jeżeli ktoś będzie chciał klucz, to dostanie go w wiadomości prywatnej Jeżeli ktoś będzie miał coś wartościowego do dodania do kanału Wystarczy, że również wyśle mi prywatną wiadomość i dostanie klucz odkszyt zapis Pozdrawiam
Ja nie widzę nic dziwnego w RDSie antyradia Gdyż u mnie, przynajmniej u mnie zawsze pisało w RDSie antyradia o 2 euro zet, live antyradio L i VX
Witajcie, po pierwsze dziękuję księgciarzu, że chociażby ty czytasz mój nick prawidłowo, a nie Monstricek, no co ja zrobię, ja chciałem być grzeczny i nie używać jednak tego, jak to się nazywało, Unicode'a, wtedy kiedy on nie był wspierany i dlatego powstał Monstricek, a nie Monstricek, ale co już tu zrobisz. Okej, dzięki Daszku za to, że będziesz to robił i że mam nadzieję zrobisz, możesz na mnie liczyć, we wszystkim co dotyczy stacji ze wschodu, czyli Rosja, Białoruś, Ukraina, kraje przybałtyckie i tak dalej, to chętnie pomogę. I co jeszcze chciałem? A, chciałem jeszcze dodać to, że... Jeszcze takie coś pomogłoby ludziom, którzy korzystają z odtwarzaczy specjalistycznych dla niewidomych i nie wiem czy wy wiecie, a Dropbox na iOSie potrafi otwierać M3U jako streamy i jeśli ktoś chce w łatwy i normalny sposób słuchać radia, nie instalując żadnych tam TuneInów i czegoś jeszcze, to też mu to pomogę. Także idea z folderem na Dropboxie jest jak najbardziej dobra. Przepraszam, jeśli to buczy, mam problem z gniazdem, który jeszcze nie naprawiłem, nie mam na to czasu, bo sesja i dziękuję wszystkim za wypowiedzi.