Dzięki. A jak zaznaczać lub odznaczać pola wyboru? Pozostaje tylko mycha? Bo spacja odtwarza element. Ctrl+spacja pałzuje, alt+spacja nie zaznacza a shift+spacja zaznacza lub odznacza dany item. Skończyły mi się pomysły. Chyba trzeba na mysze polegac albo tymczasowo wylączyć osarę.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
ctrl shift p jest chyba properties dla każdego czegoś zaznaczonego. A co ty mówiłeś @djgraco, że zaznacza shift spacja? No bo mi się zdaje, że właśnie pola zaznacza.
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Hej! Jak zmienić dźwięki metronomu? W przeglądarce wychodzi, że jakieś własne można wrzucić, ale jaki to format będzie? Czy - może - jest jakiś folderek z dźwiękami już ze strony reapera, ale nie jest jako domyślny?
zforzando do instrumentów np, ale to najlepiej jak ktoś sfzy ma jakieś z banków brzmień powyciągane, polyphone do tego polecam osobiście, sf2 spokojnie rozkłada na kawałeczki, więc timbres of heaven można sobie ładnie potem poustawiać pod konkretną ścieżkę, to tak APO posta kogoś tam, kto się pytał, że mu midi nie gra. No albo ścieżki ustawić output na microsoft gs wave table czy jak to tam nazwali. Ale to trzeba sobie w midi devices w preferencjach uruchomić.
Szybkie pytanko dlatechnicznych. Czy da się jakoś w reaperze zmienić fabryczny kodek lame? Szukałem w plikach programu, ale nie ma ani lame.exe ani lameenc.dll. Załóżmy na to chciałbym zmienić wersję z 3.99.5, która jest w reaperze na 3.100. Mam tą wersję, tylko jak tu teraz ją zaimportować. Chyba, że kodek jest zaszyty gdzieś np w exeku to odpuszczam.
Czy da się zgrać na raz wszystkie ścieżki projektu, ale załóżmy, że jest to audiobook i na każdej ścieżce jest jeden rozdział. Jak w oknie render dam mu selected tracks to zgrywa do osobnych ścieżek, ale każdy rozdzia trwa inną długość, a wszystkie ścieżki zgrają mi się z tą samą długością najdłuższego rozdziału. Czy da się zrobić tak, że każdy track zgra tak ile on faktycznie trwa a nie dopasowuje długości do najdłuższego? Mam nadzieję, że zrozumieliście o co mi chodzi.
Wesołku, Co do zmiany dźwięku metronomu to da się. Ja sam zmieniałem. Tworzysz sobie folder z dźwiękami, do którego reaper będzie miał dostęp. Potem wkładasz tam 2 pliki, najlepiej wav bo nie wiem jak sobie z innymi formatami radzi. Wchodzisz w ustawienia metronomu tu dokładnie nie pamiętam skrótu, ale było to chyba alt+shift+M. Tam jest gdzieś dźwięk metronomu przeglądaj przycisk na jeden i drógi. Po zaimportowaniu zamykasz okno enterem i jeśli chcesz mieć dźwięk nowego metronomu domyślnie to wchodzisz w ustawienia projektu alt+enter i dajesz przycisk zachowaj aktualne ustawienia jako domyślne, chyba save current settings as default. w angielskiej.
Dobra znalazłem chyba. Chodzi o eksportowanie do osobnych ścieżek bez ciszy. Na obserwacjach na razie ta funkcja wydaje się OK. Mówię o opcji konsolidowanie ścieżek w menu file
This site uses cookies to enhance your experience.