Mieszamy

Reaper pytania i dyskusja

Started by DJGraco 596 posts last post 2 months ago Page 30 of 30

#581 Edited

Sorki, coś tam chyba się źle załadowałło, a ja nie usunąłem folderu jaki tworzy reaper i ładował mi wciąż już popsute. Post do skasowania.
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Jak to jest, że w jednych forach jest możliwość zgłaszania w innych nie ma?
Znajdź sobie zajęcie, które kochasz, a nie przepracujesz w życiu ani jednego dnia.

Co masz na myśli?

-- (Numernabis):
Jak to jest, że w jednych forach jest możliwość zgłaszania w innych nie ma?

--

No np. wchodzimy w grupę Informatyka, tam wątek o nośnikach danych i ustawiamy się na jakimś poście, klikamy menu kontekstowe i jest opcja:
Zgłoś ten wpis
I możemy zgosić naruszenie, że ktoś kogoś obraża, jakiś spam czy tak jak tu w przypadku kiedy chcę, aby wpis był skasowany, otrzymuje takie zgoszenie moderator i administrator danego forum czy grupy, a tutaj nie ma takiej możliwości, nie ma takiej opcji pod menu kontekstowym.

No dobra, jednak dalej będę zaśmiecał ten wątek pytaniami :(
Nie wychodzi mi to podłożenie AD do filmu.
Czasowo jest super, ale film to mkv i ma według informacji 6 kanałów, wszystko pięknie ładnie w trakcie odsłuchu w Reaperze, ale kiedy już zrenderuję to AD jest świetne, dźwięki z filmu też, ale tylko tło, muzyka, otoczenie, ale dialogi są jakoś z daleka, jakby z łazienki, nie wiem o co chodzi, ustawiałem już wyjściowy dźwięk stereo, dawałem 6 kanałów, 24 klatki jak w oryginale, 30 klatek i dupa, wciąż to samo.
Brakuje mi już pomysłów.
Podpowiedzcie coś.

Bo to nie grupa rekomendowana ;).

-- (Numernabis):
No np. wchodzimy w grupę Informatyka, tam wątek o nośnikach danych i ustawiamy się na jakimś poście, klikamy menu kontekstowe i jest opcja:
Zgłoś ten wpis
I możemy zgosić naruszenie, że ktoś kogoś obraża, jakiś spam czy tak jak tu w przypadku kiedy chcę, aby wpis był skasowany, otrzymuje takie zgoszenie moderator i administrator danego forum czy grupy, a tutaj nie ma takiej możliwości, nie ma takiej opcji pod menu kontekstowym.

--

aha, czyli gorszy sort, nieźle.

Chyba ciężko będzie coś zdalnie podpowiedzieć bez wglądu do plików.

Transcription

Witajcie. Słuchajcie, mam do was takie pytanko. Mam piosenkę, która zaczyna się w taki sposób. Chodzi mi konkretnie o osiągnięcie takiego efektu na swoim wokalu. Mam wrażenie, że tutaj wiadomo jest jakiś autotium, ale chodzi o wyfiltrowanie i zrobienie takiego jakby przytłumionego tego wokalu. Jakim efektem można to osiągnąć? Jak to zrobić? Bo mam utwór, który chcę nagrać i bardzo by mi pasował taki właśnie taki efekt, jak tutaj jest pokazany. Co jeszcze? Autotune, no to tak jak mówię, wiadomo. Natomiast nie chciałbym, żeby ten mój wokal był tutaj tak wysoko, jak to, co tutaj pokazałem, tylko troszeczkę jednak niższy. Chodzi po prostu o osiągnięcie efektu takiego przytumienia, takiego... no nie umiem wam tego pokazać nawet. Takiego jakby ktoś śpiewał właśnie z zasłoniętymi ustami troszeczkę.

Sygnatura? A co to jest i do czego :D

#590 Edited

Wydaje mi się że to wokoder z dość odcinającą górę korekcją. Pobaw się wspomnianym. Jak bydę w domu / znajdę mogę wrzucić gościa który z NVDA pokazuje jak to złożyć, materiał po angielsku ale powinieneś ogarnąć ;). Mogę ci to opisać w skrócie ale pokazać w tej chwili średnio.
Ładujesz jakiegoś syntha na ścieżkę. Może to być np. ReaSynth. Fajnie jak byś trochę dodał harmonicznych, np. kręcąc trochę parametrem odpowiedzialnym za saw, choć przy takim ztłumionym brzmieniu nie można przesadzić.
By wokoder miał sygnał wejściowy musisz ogarnąć mu modulator - w tym przypadku twój wokal.
Routujesz ścieżkę wokalną na ścieżkę z syntezatorem, wiadomo na kanały 3/4, musisz też wyłączyć masterroute na wokalu byś nie słyszał podwójnie potem, i przesyntetyzowanego wokalu i orginału, no chyba że tak chcesz ;).
By zachować kolejność wrzucasz po tym na ścieżkę z syntezatorem twój wokoder, może być nawet i ReaVocode.
Grasz akordy na klawie midi.
PS: ja trochę średnio widzę twoją barwę głosu przewokodowaną, ale spoko ;). Wszystko zależy od że tak to ujmnę wizji artystycznej.
PS2, zmieniam zdanię z tą korekcją, wsłuchałem się dokładniej i to muszą być raczej charakterystyczne ustawienia syntezatora

Dzięki, będę testował
Sygnatura? A co to jest i do czego :D

Mi się wydaje że jednak formanty jakieś się zmieniało, ale nie pamiętam gdzie i czy da się to w samym AT osiągnąć.

Hej,
Czy u was działa reaper po aktualizacji nvda, bo mi nie. Przeinstalowałem reapera i osarę i lipa.

Nie wiem czy działa prawidłowo, ale u mnie się uruchamia, nie miałem okazji nic działać.

Czy przy pomocy Reapera można wyciąć vocal z pliku muzycznego mp3? Jeśli nie to jakim softem można to zrobić?