Małe sprostowanie. Normalizacja peak podniesie nam głośność, ale jeśli dynamika nagrania jest duża to wcale tak bardzo tej normalizacji nie odczujemy, ponieważ podnosimy tam szczytową wartość nagrania. Normalizacja lufs to pełna ingerencja w dynamikę, ponieważ dzięki spłaszczeniu dynamiki zwiększa nam się głośność ogólna a ona jest istotna dla naszego ucha a nie wartość szczytowa. przykład? Jeśli mamy utwór klasyczny albo muzykę filmową orkiestrową to lufs nagrania będzie w okolicy -25, wtedy będziemy słyszeli wyraźny skok dynamiki czyli wszelkie akcenty, uderzenia będą znacznie głośniejsze od reszty utworu. Gdy zastosujemy normalizację lufs i ten sam utwór podciągniemy do -14, wówczas utwór odczujemy jako bardzo głośny, ale jego dynamika będzie bardzo ograniczona ponieważ zmniejszyliśmy róznicę między wartością szczytową a najniższą. Takie zabiegi się stosuje w radiach, dlatego to co słyszymy w Rmf classic ma się nijak do nagrania na płycie. Ludzie nie chcą kręcić gałą głośności w trakcie jazdy samochodem, dlatego taki chamski limiter. FFuuuuuu.
Męszczyźni zdradzają a kobiety są tylko wierne w literaturze.
Hej! Gdzie znajdę możliwość zmiany wyświetlania czasu trwania nagrania z taktów na godziny: minuty: sekundy? Patrzę w opcjach, ale trafić nie mogę. W ustawieniach projektu też nie widzę.
Hej! Zasadniczo, to ripple powinien działać tak, że jak chcę dograć coś między itemem 1, a itemem 2, to mi to wpycha pomiędzy i ten item 2 przesuwa do przodu z automatu, co nie? Jeśli dobrze pamiętam, że tak jest, to czy ktoś mi potrafi napisać, co ja musiałem nieopatrznie sobie zrobić z reaperem, że to tak nie działa?
Hej! 1. Z czego wynika defekt w mp4 (w porównaniu do mp3), w którym nagranie delikatnie się staje wypaczone z powodu "artefaktów" brzmiących jak: "pśśś, psi, psi, psił, łiłiłił" itd? (nie ma jak onomatopeja) 2. Da się jakoś renderować itemy w taki sposób, aby zachowywać ich zmienione przez nas nazwy? W projekcie je pozmieniałem, ale render z poziomu zaznaczonych itemów i z menu kontekstowego oraz przy renderowaniu, ale zaznaczeniu na select items via master dzieje się tak, że te nazwy i tak automatycznie wrzuca.
A dla mp4, bo te zniekształcenia tego formatu dotyczą bardziej? -- (piecberg): Żebyś nie miał opisywanych przez ciebie zniekształceń musisz w oknie renerowania wybrać najwyższy kbps dla mp3 czyli 320.
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Dzięki.Czy można piewien aitem zapętlić tak, aby trwał od pewnego momentu do końca drugiej ścieszki? Bo na jednej ścieszce mam kilka kawałków pewnego materiału. Pierwszy to intro, a następne materiał. I chciałbym, aby na pozostałych grała se muzyczka, ale ona trwa tylko 3 min z kawałkiem a reszta materiału, bez intra, trwa z trzydzieści min z kawałkiem. I jak wogule zrobić, aby na jednej ścieszce był głos, a na drugiej muzyka i grałyy jednocześnie?
Sygnatura – Uczcij poległych i cierpiących ocalałych ciężką pracą, ponieważ porażka zawsze może się zdarzyć, jednak nigdy nie staraj się udawać, że jesteś doskonały, ponieważ prowadzi to do gorszego końca niż porażka, wiedzie na ścieżkę hańby i nikczemności.
Każda ścieżka gra niezależnie od innych. innymi słowy mając na jednej muzykę, na drugiej w tym samym czasie głos, uzyskasz zamierzony efekt. Pamiętaj tylko o tym, że różne ustawienia ripple powodują inne zachowania podczas wklejania audio na ścieżki. Jak najbardziej można zapętlić item, ale o tym napiszę później, bo teraz nie pamiętam dokładnie jak.
This site uses cookies to enhance your experience.