Gdzieś musi problem istniec z grafiką, wiem, że dla zapewnienia obiektywności powinienem jeszcze czymś ją obciążyć zupełnie innym, tylko nie bardzo wiem czym, gry odpadają, bo jak se z nich wyjdzie to grafa milknie, a co do forów itp. Też mam wrażenie, że Elten trochę słabiej wczytuje to wszysto, ale... To ne jest coś co powoduje niestabilność, czy jakoś wyraźnie przeszkadza.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
i coś jest w tym co pisze, bo mam czasy potwierdzenia 100ms, albo ponad 70 w innym przypadku, a pamiętam, że miałem 20 coś jak ostatnio to sprawdzałem.
Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
Co do forów itp. to akurat wyjaśnić mogę. Tabele w bazie danych rosną, ich zczytywanie trwa co raz wolniej. I nie bardzo mam pomysłu, jak to rozwiązać. Był stary sposób z podziałem tego na mniejsze tabele. A efektem było mnóstwo błędów zabezpieczeń, problemy z backupami i w rezultacie atak, po którym mnóstwo straciliśmy w 2016r. Nie chciałbym powtórki, więc to odpada.
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Zrobimy mały eksperyment. W następnej wersji zmniejszę częstotliwość requestów d bazy danych. Obecnie wynosi 1hz mówiąc fizycznie, czyli co sekundę baza danych sprawdza co nowego każdego usera. Jak jest 20 osób online daje to 20 zapytań na sekunde. Zmniejszymy to do powiedzmy 3 sekund. Czyli opóźnienie od wysłania wiadomości d otrzymania powiadomienia o jej odebraniu wyniesie 3 sekundy, myślę, że to akceptowalny czas. Zobaczymy czy to coś zmieni.
#StandWithUkraine
Mam wrażene, że po tej akcji z certyfikatami, ale... To może być moje przyporządkowywanie faktów do tego, czyli inaczej pokojarzenie dwóch ważniejszych wydarzeń, ale.. tak czy tak.. Test łącza wypadał kiedyś lepiej, dużo lepiej.
Nie, to nie ma żadnego związku z SSL, już to sprawdziłem. Czas potwierdzenia sesji wynosił już średnio 114ms w tydzień przed tą akcją, obecnie średnia jest 116.
#StandWithUkraine
No, a u mnie dzisiaj szybciej śmiga.Już mi zniknął problem z tym, że pisanie za mną nie nadążało. jakwczoraj odpaliłamtą konsolę, to elten mi zeświroał i czytł cały czas: dziewietnaście diewietnaśie zieietnaście dzie dzie dzie dzie dzie. :D
Co nowego bym inaczej rozwiązał. SPrawdź, czy tablica zalogowanych sledzi wpis, do któego post dodajesz. Dodaj do listy co nowego. Hm... Eee, chyba to właśnie teraz tk wygląda. Ale np jak sa osoby zalogowane, to po prostu mogłyby im za jnym zamachem powiadomienia przychodzić, a nie co 1 s sprawdzać, czy się coś nowego nie pjawiło.