Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#621 pajper
W zasadzie, za jakieś 10 minut.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#622 misiek
Ok- to jak skończysz daj tutaj znać.
#623 pajper
Obiecana RC 4 na serwerze. :)
Mam nadzieję, że teraz wszystko zadziała.
PZDR
Dp
#624 misiek
W takim razie już patrzę.
#625 misiek
I niestety dalej jest to samo. Restart kompa też nic nie zmienia.
#626 hryniek
Dzień dobry, a może to jednak dobry wieczór? może ktoś wspominał, może nie. w każdym razie postanowilem
przetestować już na właściwym sprzęcie fora głosowe. I o ile do ładowania się i szybkości działania to
nie mogę się przyczepić, to jednak miewam problemy z głośnym nagraniem wpisu. Tutaj może być to wina
nieszczęsnego creators update i tego co on wyprawia u mnie z dźwiękiem, wnioskuję to z tego, że wszystko jest poustawiane
na max, a chociażby na teamtalku jest trudno u mnie o optymalną głośność, ale to jeszcze ujdzie, bo wina
może być po mojej stronie, a regulacji wzmocnienia jak narazie brak, ale... Teraz przejdźmy do wysłania,
próbuję i tak czekam minutę, drugą, być może uż trzecia była, myślę... Może coś sie zwiesiło, więc poszedłem
za radą forumowiczów, że wystarczy dać shift+f9 i escape, no i powiedział jakieś 33, postanowiłem drugi
raz to zrobić by sprawdzić czy wartość wzrośnie i wtedy na jakiś czas stało się elten brak odpowiedzi, po jakimś czasie wrócił do życia
przy czym zaczął mi usilnie przekazywać jakieś 0, ino robił to w taki sposób, że nvda tylko gadała ze
ze ze ze ze ze, dopiero alt+f4 pomógł mi opanować sytuację.
#627 pajper
Dziwne, jeszcze czegoś takiego nie widziałem.
Mógłbyś zrobić jakieś nagranie tego?
Z góry dzięki,
DP
#628 gadaczka
Podczas logowania się przez stronę pokazał się błąd: Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi() in /var/www/html/web/login.php:91 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/html/web/login.php on line 91
#629 hryniek
Właśnie próbowałem odtworzyć to i zarejestrować, ale się nie udalo, jedyny wniosek jaki z tego wyciągnąłem to to, że
wtedy zawiesiło się to najprawdopodobniej jeszcze na etapie konwertowania, teraz poszło dosłownie w kilka sekund. Już mniejsza z
tym, że prawie mnie tam nie słychać, ale... Tu bez nadmiernego dmuchania to nic z tym nie zrobię, wszystkie
parametry są wyśrubowane do granic możliwości, za to co ciekawe jeżeli chodzi o rozpoznawanie mowy rzez
ten mikrofon, bo zdarza mi się grać w gry używające tego to on się sprawuje idealnie, jednakowoż i tak
uważam, że raczej gdzieś w systemie leży wina z tym nagrywaniem, no bo innym jakoś działa
#630 grzegorzm
ja mam tak, ale to już nie dotyczy eltena, że generalnie mikrofon kiedyś był dobry a teraz coś ze sterownikami
po robili i nagrywa strasznie cicho chociaż wszystko jest ustawione prawidłowo.
#631 pajper
Już widzę, zaraz naprawię. :)
--Cytat (gadaczka
:
Podczas logowania się przez stronę pokazał się błąd: Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi() in /var/www/html/web/login.php:91 Stack trace: #0 {main}thrown in /var/www/html/web/login.php on line 91
) -- Koniec Cytatu
#632 daszekmdn
Pisałem na twoim blogu ale napiszę i tu.
Przydało by się, żeby do każdego wpisu był na stronie link, tak aby można było by ten wpis udostępnić.
#633 hryniek
Chyba już to było, ale.. Kiedy teraz wszedłem przez co nowego w komunikat o nowym wpisie w wontku musiałem to okupić
ok. 15-stoma wduszeniami enter zanim Elten zareagował, podobnie, ale już trochę lepiej było gdy wchodziłem
w konkretny wpis. tj w tym miejscu gdzie podawany jest wontek i autor. Nie wiem czy on w ogóle z enterem
nie miewa problemu.
#634 pajper
Na enter zaraz zerknę.
Daszku, komentarz widziałem.
I sądzę, że to bardzo dobry pomysł. :)
I tak zrobimy.
W ogóle nowa strona się szykuje.
Ale to jeszcze kwestia kilku miesięcy pewnie.
Bo na razie, do 24 ierpnia, priorytetem jest rozwój aplikacji.
PZDR
DP
#635 Celtic1002
A ja mam jeszcze inną sugestię. Nie wiem, czy dobrą, czy też nie, ale żeby przy wszystkich wpisach i
przy kategoriach była ilość wpisów, znaczy, ile jest w danej kategorii, a przy wpisach liczba komentarzy.
Tak dla czystej ciekawości. :)
Anna Frankowska
#636 hryniek
Nie wiem czy to jest konkretnie enter, w każdym razie miał wtedy tendencje do reagowania na przyciski
itp. Na liniach działal poprawnie, w każdym razie chwilę po wysłaniu wpisu jak coś jeszcze chciałęm zrobić
Elten się najzwyczajniej zawiesił, a teraz reagował poprawnie.
#637 pajper
Oo, fajny pomysł. :)
--Cytat (Celtic1002
:
A ja mam jeszcze inną sugestię. Nie wiem, czy dobrą, czy też nie, ale żeby przy wszystkich wpisach i
przy kategoriach była ilość wpisów, znaczy, ile jest w danej kategorii, a przy wpisach liczba komentarzy.
Tak dla czystej ciekawości. :)
) -- Koniec Cytatu
#638 pajper
Mam rozwizanie. :)
Było tak trywialne, a na nie nie wpadłem. :D
Literówka w kodzie.
Zaraz wylę update.
PZDR
Dp
#639 pajper
RC 5 już jest. :)
#640 hryniek
Znalazłem dość dziwny błąd, próbowałem się nagrać w jednym z wontków głosowych, jednakowoż po kliknięciu
odtwórz odtworzyło mi się coś co miałem poprzednio w buforze przy testowaniu co swoją drogą nie było
wysłane.