EltenLink

Elten 2 - betatesty

Back to Archiwum Eltena

#621 pajper

W zasadzie, za jakieś 10 minut.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2017-07-28 00:35

#622 misiek

Ok- to jak skończysz daj tutaj znać.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-07-28 00:39

#623 pajper

Obiecana RC 4 na serwerze. :)
Mam nadzieję, że teraz wszystko zadziała.
PZDR
Dp

#StandWithUkraine

2017-07-28 00:40

#624 misiek

W takim razie już patrzę.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2017-07-28 00:43

#625 misiek

I niestety dalej jest to samo. Restart kompa też nic nie zmienia.

2017-07-28 01:08

#626 hryniek

Dzień dobry, a może to jednak dobry wieczór? może ktoś wspominał, może nie. w każdym razie postanowilem
przetestować już na właściwym sprzęcie fora głosowe. I o ile do ładowania się i szybkości działania to
nie mogę się przyczepić, to jednak miewam problemy z głośnym nagraniem wpisu. Tutaj może być to wina
nieszczęsnego creators update i tego co on wyprawia u mnie z dźwiękiem, wnioskuję to z tego, że wszystko jest poustawiane
na max, a chociażby na teamtalku jest trudno u mnie o optymalną głośność, ale to jeszcze ujdzie, bo wina
może być po mojej stronie, a regulacji wzmocnienia jak narazie brak, ale... Teraz przejdźmy do wysłania,
próbuję i tak czekam minutę, drugą, być może uż trzecia była, myślę... Może coś sie zwiesiło, więc poszedłem
za radą forumowiczów, że wystarczy dać shift+f9 i escape, no i powiedział jakieś 33, postanowiłem drugi
raz to zrobić by sprawdzić czy wartość wzrośnie i wtedy na jakiś czas stało się elten brak odpowiedzi, po jakimś czasie wrócił do życia
przy czym zaczął mi usilnie przekazywać jakieś 0, ino robił to w taki sposób, że nvda tylko gadała ze
ze ze ze ze ze, dopiero alt+f4 pomógł mi opanować sytuację.

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-07-29 21:34

#627 pajper

Dziwne, jeszcze czegoś takiego nie widziałem.
Mógłbyś zrobić jakieś nagranie tego?
Z góry dzięki,
DP

#StandWithUkraine

2017-07-29 22:10

#628 gadaczka

Podczas logowania się przez stronę pokazał się błąd: Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi() in /var/www/html/web/login.php:91 Stack trace: #0 {main} thrown in /var/www/html/web/login.php on line 91

Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
2017-07-30 00:04

#629 hryniek

Właśnie próbowałem odtworzyć to i zarejestrować, ale się nie udalo, jedyny wniosek jaki z tego wyciągnąłem to to, że
wtedy zawiesiło się to najprawdopodobniej jeszcze na etapie konwertowania, teraz poszło dosłownie w kilka sekund. Już mniejsza z
tym, że prawie mnie tam nie słychać, ale... Tu bez nadmiernego dmuchania to nic z tym nie zrobię, wszystkie
parametry są wyśrubowane do granic możliwości, za to co ciekawe jeżeli chodzi o rozpoznawanie mowy rzez
ten mikrofon, bo zdarza mi się grać w gry używające tego to on się sprawuje idealnie, jednakowoż i tak
uważam, że raczej gdzieś w systemie leży wina z tym nagrywaniem, no bo innym jakoś działa

Powiem Ci jedną rzecz dziewczyno. Tak mi się podobasz, że rwałbym CIę niczym trawę w STW
2017-07-30 00:18

#630 grzegorzm

ja mam tak, ale to już nie dotyczy eltena, że generalnie mikrofon kiedyś był dobry a teraz coś ze sterownikami
po robili i nagrywa strasznie cicho chociaż wszystko jest ustawione prawidłowo.

2017-07-30 12:40

#631 pajper

Już widzę, zaraz naprawię. :)

--Cytat (gadaczka
:
Podczas logowania się przez stronę pokazał się błąd: Fatal error: Uncaught Error: Call to undefined function eregi() in /var/www/html/web/login.php:91 Stack trace: #0 {main}thrown in /var/www/html/web/login.php on line 91

) -- Koniec Cytatu

#StandWithUkraine

2017-07-30 13:58

#632 daszekmdn

Pisałem na twoim blogu ale napiszę i tu.
Przydało by się, żeby do każdego wpisu był na stronie link, tak aby można było by ten wpis udostępnić.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2017-07-30 14:06

#633 hryniek

Chyba już to było, ale.. Kiedy teraz wszedłem przez co nowego w komunikat o nowym wpisie w wontku musiałem to okupić
ok. 15-stoma wduszeniami enter zanim Elten zareagował, podobnie, ale już trochę lepiej było gdy wchodziłem
w konkretny wpis. tj w tym miejscu gdzie podawany jest wontek i autor. Nie wiem czy on w ogóle z enterem
nie miewa problemu.

2017-07-30 14:08

#634 pajper

Na enter zaraz zerknę.
Daszku, komentarz widziałem.
I sądzę, że to bardzo dobry pomysł. :)
I tak zrobimy.
W ogóle nowa strona się szykuje.
Ale to jeszcze kwestia kilku miesięcy pewnie.
Bo na razie, do 24 ierpnia, priorytetem jest rozwój aplikacji.
PZDR
DP

#StandWithUkraine

2017-07-30 14:11

#635 Celtic1002

A ja mam jeszcze inną sugestię. Nie wiem, czy dobrą, czy też nie, ale żeby przy wszystkich wpisach i
przy kategoriach była ilość wpisów, znaczy, ile jest w danej kategorii, a przy wpisach liczba komentarzy.
Tak dla czystej ciekawości. :)

"Trzeba być wielkim przyjacielem, żeby przyjść i przesiedzieć z kimś całe popołudnie tylko po to, żeby nie czuł się samotny. Odłożyć swoje ważne sprawy i całe popołudnie poświęcić na trzymanie kogoś za rękę."

Anna Frankowska
2017-07-30 14:13

#636 hryniek

Nie wiem czy to jest konkretnie enter, w każdym razie miał wtedy tendencje do reagowania na przyciski
itp. Na liniach działal poprawnie, w każdym razie chwilę po wysłaniu wpisu jak coś jeszcze chciałęm zrobić
Elten się najzwyczajniej zawiesił, a teraz reagował poprawnie.

#637 pajper

Oo, fajny pomysł. :)

--Cytat (Celtic1002
:

A ja mam jeszcze inną sugestię. Nie wiem, czy dobrą, czy też nie, ale żeby przy wszystkich wpisach i

przy kategoriach była ilość wpisów, znaczy, ile jest w danej kategorii, a przy wpisach liczba komentarzy.

Tak dla czystej ciekawości. :)

) -- Koniec Cytatu

#StandWithUkraine

#638 pajper

Mam rozwizanie. :)
Było tak trywialne, a na nie nie wpadłem. :D
Literówka w kodzie.
Zaraz wylę update.
PZDR
Dp

#StandWithUkraine

2017-07-30 23:10

#639 pajper

RC 5 już jest. :)

#StandWithUkraine

2017-07-30 23:16

#640 hryniek

Znalazłem dość dziwny błąd, próbowałem się nagrać w jednym z wontków głosowych, jednakowoż po kliknięciu
odtwórz odtworzyło mi się coś co miałem poprzednio w buforze przy testowaniu co swoją drogą nie było
wysłane.

2017-07-31 00:27