Elten 2 - betatesty
Back to Archiwum Eltena#2741 Milena132
Nic innego nie mam włączonego prócz Eltena i NVDA.
#2742 daszekmdn
Jeśli to nie wtyczki, to masz jakiś lewy komputer
#2743 Milena132
Wtyczki? A która z nich korzysta ze skrótu shift+f9? Bo ja nie wiem szczerze mówiąc. Masz na myśli wtyczki do NVDA?
#2744 Milena132
A może tak. Czy Elten ma jakieś jeszcze inne skróty z shiftem?
#2745 daszekmdn
Tak, NVDA. Do Eltena nie ma przecież (Niestety) żadnych wtyczek.
#2746 Milena132
No dobrze, ale żadna wtyczka do NVDA nie ma takowego skrótu. Nie pozostało nic innego, jak wszystkie powyłączać i jak po nitce, dochodzić do rozwiązania. Dzięki.
#2747 Paulinux
Ewentualnie uruchomić NVDA z wyłączonymi dodatkami i wtedy spróbować
#2748 Milena132
Tak zrobię. Zastanaiam sę czy wtyczka do MP3 Direct cut coś nie miesza, ale muszę się upewnić.
#2749 Milena132
Niestety, uruchomiłam NVDA z wyłączonymi dodatkami, wcześniej pousuwałam jakieś stare, niekompatybilne. Bez zmian.
#2750 Milena132
Myślę, że skoro nie działa to nie działa. Zastanawiam się jednak, czy nie da się jakoś sprawdzić jakie są przypisane skróty do nie wiem, jakichś akcji na moim kompie. Czy dasię jakoś wejść w takie informacje, czy już o bios to zachacza i jest to wyższa matematyka?
#2751 daszekmdn
Chyba o Bios.
#2752 papierek
a jak dasz shift/fn/f9? Lenowce mają klawisze z od f1 do f10 jako funkcyjne i z fn działają normalnie.
#2753 Milena132
Też taka opcja nie działa, sprawdzałam kilka razy. Ani na becie, która działała niestabilnie, ani na Stabilnej wersji.
#2754 mikolajholysz
zupdatowałem sie ze stabilki do bety i 2 błędy mi się nasunęły od razu.
1. Instalator nie umie zamknąć eltena jak jest zminimalizowany. Zamykał i nic, alt+shift+t i po kilku sekundach zadziałałuo.
2. Próbowałem pobrać sobie tłumaczenia z serwera z ciekawości czy są nowe a tam error i dźwięk jak kiedyś w skeedzie zapętlony. Nie pomogło nawet f12.
#2755 patrykkubaszczyk Archived
nowe wpisy na śledzonych forach klikam i nie ma nowych wpisów na śledzonych forach
#2756 daszekmdn
Gdy nagramy wiadomość głosową i wyślemy lub dodamy plik z managera wiadomości się nie odświerzają i trzeba robić to ręcznie.
#2757 patrykkubaszczyk Archived
teraz przez minute nie mogłem włączyć Eltena mówiło elten (brak odpowiedzi)
#2758 iskierka1983 Archived
Też miałam to samo.
#2759 patrykkubaszczyk Archived
pewnie problem natury serwerowej.
#2760 DJGraco
Ja też miałem.