Witajcie! Mamy nową betę. :) Przyznaję uczciwie, że nie naprawiłem jeszcze wszystkiego, co zgłoszono. Zawarłem tam tyle poprawek, ile zdążyłem, ale dostałem dość sporo raportów poza forum i się nie wyrobiłem. W najbliższych dniach zapowiada się dla mnie jednak mnóstwo zajęć i nie wiem, czy znajdę chwilę na pisanie updatów, pewnie nie. W związku z tym betę 34 wydaję już teraz, a resztę błędów naprawię przy okazji bety 35. przy okazji jest kilka zmian i wyjaśnień. W ustawieniach jest nowa opcja, mówimy o ustawieniach interfejsu, czyli czas odświeżania sesji. Ogólnie nie radzę jej tykać, bo można coś popsuć, ale jak ktoś bardzo chce się pobawić, proszę. :) To ustawienie mówi, co jaki czas Elten będzie się łaczył z serwerem. Jak ustawicie za dużą wartość, program może się wysypać, dodałem algorytm wykrywający to, ale nie wiem, czy działa. W ogóle to myślę o stworzeniu osobnych ustawień zaawansowanych, bo tych opcji używam głównie ja w programowaniu i testowaniu. :)
Coś jeszcze? Poprawki związane z zasobnikiem. I przypominam, że od poprzedniej bety można ustawić Eltena tak, by automatycznie minimalizował się do zasobnika systemowego.
A i przy okazji... Wreszcie zlokalizowałem dość stary błąd, bo jeszcze ze stabilki, który powodował, że Elten gubił sesję i tak dalej po utracie Internetu czy uśpieniu komputera. I błąd ten naprawiłem. :) Pozdrawiam, DP
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Witajcie! Mam listę zmian, które proponuję, i chciałem zapytać o waszą opinię o każdej z nich, bo nie jestem pewien, czy, hmmm, spodobają się wam. Z góry dzięki za komentarze:
1. Pobieranie awatarów, 2. Ankiety, 3. Dodanie opcje autostartu Eltena przy starcie komputeraz z automatycznym jego ukrycie, tak zwany cichy start. Z góry dzięki i pozdrawiam, DP
#StandWithUkraine
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
Ankiety jako dodatek, całkiem fajna rzecz. Pobieranie awatarów też spoko, bo w sumie ktoś na klango jak czasem coś fajnego wrzucił to pobrać się nie dało :)
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
u mnie najnowsza beta przy starcie pokazuje błąd agenta elten ale po wysłaniu raportu program działa bez problemu tak więc ten błąd jest chyba bez znaczenia
Problem zniknoł. Jeszcze sugestia zrób żeby podczas przeglądania forum pokazywało się przy nazwie wątku kto stworzył wątek jak w klango a bo w obecnej chwili ta informacja pojawia się po wejściu.
musicie coś zroumieć, elten się nie wyłącza, aktualizuje się w tle, gadaczka wypowiada komunikaty dotyczące procesu pobierania. Poprostu podczas aktualizacji czekać trzeba cierpliwie aż elten się ponownie uruchomi
This site uses cookies to enhance your experience.