Wydania wersji beta

Elten 2.4 Beta 77

Założony przez pajper 30 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 1 z 2

Cokolwiek to oznacza.

A, ostatnio prosiłeś mnie o test co nowego. w tym momencie mam cały limit nternetów, do 150 mbit/s i do ok 60 w wysyłce.
więc jest to za wono jak dla mnie.
Czas średni: 1338ms
Czas minimalny: 1007ms
Czas maksymalny: 5838ms

1. 1406ms
2. 1014ms
3. 1090ms
4. 1321ms
5. 1090ms
6. 1069ms
7. 1031ms
8. 1015ms
9. 1081ms
10. 1089ms
11. 1007ms
12. 1155ms
13. 1050ms
14. 1061ms
15. 1035ms
16. 5838ms
17. 1363ms
18. 1021ms
19. 1008ms
20. 1024ms

Beka, Chyba w pokrętło w commentarey cz coś, gdzie sa wpisy 4, mam nieprezczytanych 11. Najnowsza beta.

Błąd logiczny:

1. ELTEN zainstalowany w systemie pozwala na stworzenie wersji przenośnej (Narzędzia > Utwórz wersję przenośną).
2. Wersja przenośna programu ELTEN powinna więc umożliwiać instalację programu w systemie (Narzędzia > Zainstaluj EltenLink).

@Żywek Odnosząc się do linków, błąd zgłaszany już dawno, dawno, widziany przez pajpera live.
***Jak ja nie cierpię sPAMerfów!

Otwórz na koncie gościa > Forum i klops:

"Script 'Forum' line 128: NoMethodError occurred.
private method `split' called for nil:NilClass".

kiedy chciałem odtworzyć coś z youtube, wyskoczył mi jedno razowo taki oto błąd:
ELTEN dialog Script 'Blog_Domain' line 0: NoMethodError occurred.

undefined method `call' for nil:NilClass
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

#9 1 polubienie Edytowano

Właśnie odkryłem, że Elten źle liczy czas plików audio.
WG Eltena wiadomość trwa 15 sekund, wg zewnętrznego playera z pliku mp3, tylko 7
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#10 Edytowano

Czy nie dało by się przywrócić takiego sortowania grup jak było albo dodać takiej opcji? Nauczyłem się tego wyglądu i wiedziałem ile razy mam nacisnąć danąliterę aby było OK. Ponadto gdy wybierzemy sortowanie nazwą, to fora teżsortują się nazwami.

daj menu kontekstowe i tam masz różne sortowania do wyboru.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Ale tego jakie było kiedyś nie ma.

Ponadto inny problem tutaj zauważam:
Przez obecne domyślne sortowanie robi się bałagan. Dlaczego?
Przypuśćmy, że przeglądam grupę X, i w niej coś napiszę, leci na górę, ja lecę na górę, gubię więc miejsce w którym byłem ostatnio.
Przypuśćmy również, że czytam wątki w grupie Y, mając przeczytaną grupę Z. W tej grupie Z pojawia się nowy post, i znów lista się przesówa.

Każde rozwiązanie ma jakieś wady. A jak było domyślnie wcześniej? Ja sortowałem od tych, któe mają najwięcej nieprzeczytanych wpisów, przynajmniej nie patrzyłem tych grup gdzie miałem 0, ale ten sposó domyślny ala whatsapp mi się podoba akurat.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Otwórz zewnentrzny blog, jak jakiś przeglądam i wejdę we wpis poniżej 26, czyli np pozycja 27, to po wyjściu z niego ląduję na samej górze, na pierwszym wpisie, jest to dosyć uciążliwe.

Odkryłem błąd, kiedy z akcji klikam w co nowego a nie ma niczego nowego, to elten nic nie mówi, że nie ma nic nowego jak to było do tej pory tylko poprostu przechodzi do listy akcji

Ale sortowanie blogów np. albo wiadomości prywatnych właśnie takie jest. Czemu w grupach miałoby być inaczej? Jasne, że ideałem to pewnie nie jest, ale nie znam lepszej metody. Poprzedni system miał jednak element losowości, bo kolejność grup była związana bodaj z data dołączenia, co jest jakąś abstrakcją.

Ja nie apeluję o powrót do tego sposobu wyświetlania, ale o dodanie tamtej możliwości.

Jako opcja to może i faktycznie niech zostanie, bo rzeczywiście część użytkowników może się przyzwyczaić do stałej kolejności. Ewentualnie gdyby była możliwość dostosowania takiej stałej kolejności do gustu użytkownika. Wybierałoby się to raz i jest na stałe.

#20 1 polubienie

Na pewno nie przywrócę tego w najbliższym czasie. Eltenowicze to konserwatywna pod względem funkcjonalności społeczność i czasem nie da się testować zmian inaczej, niż je wymuszając.
Gdyby nie wymuszenie nowego układu wiadomości lub nowego menu, 80 procent użytkowników wciąż korzystałoby ze starych, strasznie utrudniając aktualizowanie programu.
Jak po dłuższym czasie dalej są niezadowoleni liczni, można wracać do porzucanych rozwiązań, ale celowo unikam ich ustawiania od razu.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.