Wątki archiwalne

Uprawnienia obecnej i byłej moderacji

Założony przez Paulinux 60 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 3 z 3

AD. 1. Eltenowicze lubują się w okazywaniu niezadowolenia poprzez spamerskie aktywności, a tego nie chcemy, więc stworzyłam wątek, aby załatwić sprawę możliwie jak najprędzej, ponieważ o uprawnienia pytałam już przy spamach Kowalskiego i raczej konkretnych informacji nie otrzymałam. Co do wycofania się ze współpracy z nami, jest to wolontariat z naszej strony więc sądzę, że jedną konsekwencją byłoby tylko to, że mielibyśmy więcej czasu wolnego, ale skoro nie masz takiego zamiaru, nie ma co roztrząsać kwestii.
AD. Prywatna refleksja
Mam wrażenie że atmosfera na Eltenie nie zepsuła się już za naszej kadencji, więc raczej nie przypisywałabym nam tego. Już rok 2019 zapamiętał się w historii jako czas afer, burz i innych tego typu form wzajemnego uwielbienia.
Happy hacking

Ehh, a może by tak po lucku zamknąć wontek i rozmawiajcie sobie bezpośrednio z Dawidem, jak nie to jeszcze z tą radą potem jak nic to z grupami rekomendowanymi, przypominam, że jest nawet konwersacja, a na szarym końcu tworzenie wontku?
Jeśli przy każdej sprawie będą leciały od razu wontki to atmosfera z pewnością się nie poprawi.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Użydkownicy mają raczej prawo wiedzieć kogo i oco mają winić, lub jak pewne rzeczy interpretować, czyż nie?
Co z tego, że prywatnie sobie coś porozmawiają, skoro ludzie dalej będą obrzucali Pao mięsem bo będą uważali, że co kolwiek by nie było, to jej wina
Senter San

Przykro mi, rola administratora wiąże się poniekąd z obrywaniem za niewinność własną, tudzież innych. W tej konkretnej sytuacji można było wyjaśnić, że z przyczyn technicznych nie posiadam takich, a takich uprawnień. Będę je posiadać, to zrobię. Krótka piłka.
A jeśli nie było wiadomo, z jakich do końca przyczyn, ograniczyć się do stwierdzenia, że nie nadano mi jeszcze uprawnień, konsultuję się w tej sprawie z deweloperem. I ewentualnie kłócić się prywatnie.

Piłka może być jeszcze krótsza. Jeśli ktoś ma czyste sumienie, to się światła dziennego nie boi.

#46 1 polubienie

Paulina, sory, ale jesteś na tyle dorosła, żeby najpierw z dawidem pogadać o tym, że brakuje ci takich, a takich uprawnień, a użytkownicy się skarżą i niech Dawid to jakoś załatwia. W razie, gdyby Dawid kazał ci spadać na drzewo, to wtedy mogła byś założyć taki wątek, oczyszczając tym siebie z zarzutów. Po drugie, co z tego, że oni mają pewne uprawnienia, skoro ich nie używają? Innymi słowy nie wchodzili w wasze kompetencje.
po co mi sygnatura?

@papierek
Dokładnie.

Również uważam, że czas najwyższy zamknąć już tutaj tę publiczną dyskusję i ewentualnie przenieść ją do grupy administracyjnej w celu dokończenia wyjaśniania niejasności. Sądzę, że cały konflikt wynikł z może irytujących, ale w sumie jednak dość błahych przyczyn natury głównie technicznej i niedomówienia pewnych kwestii. Wierzę, że nie wpłynie to znacząco w dłuższym okresie na pogorszenie relacji w zespole administracyjnym, jak i zaangażowanie poszczególnych osób w pracę na rzecz Eltena.
--Cytat (balteam):
Ehh, a może by tak po lucku zamknąć wontek i rozmawiajcie sobie bezpośrednio z Dawidem, jak nie to jeszcze z tą radą potem jak nic to z grupami rekomendowanymi, przypominam, że jest nawet konwersacja, a na szarym końcu tworzenie wontku?
Jeśli przy każdej sprawie będą leciały od razu wontki to atmosfera z pewnością się nie poprawi.

--Koniec cytatu

Tak tylko przypomnę dla nie umiejących czytać całych postów:
Paulinux zgłaszała problem Dawidowi.
A teraz cytat Elanor:
"Przykro mi, rola administratora wiąże się poniekąd z obrywaniem za niewinność własną, tudzież innych."
Na żadnym cywilizowanym forum tak chyba nie jest.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Elanor jest znana z braku umiejętności czytania, tym bardziej ze zrozumieniem :P
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Daszku, chyba w takim razie w jakichś innych rzeczywistościach żyjemy. :)
Wątek moim zdaniem do zamknięcia.

No oczywiście, nie po myśli "Piuropuszy" to do zamknięcia.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Proszę zatem analogicznie o przykład firmy, w której podrzędny pracownik jest odpowiedzialny za działania szefa/leadera/prezesa. Prezes ma autorytet, zarabia więcej, ale to on bierze odpowiedzialność za podwładnych, nie odwrotnie.
Happy hacking

O nie nie nie, żaden podrzędny pracownik. Administracja to jest zarząd. W tym wypadku tej konkretnej - polskiej części Eltena - ale tak czy inaczej, sama góra. I nie wyobrażam sobie sytuacji, w której członek zarządu występuje publicznie przeciwko szefowi, bądź reszcie zarządu. No chyba, że zaraz po takim wystąpieniu odchodzi sobie radośnie do konkurencji, ewentualnie sam konkurencyjną firmę zakłada.

#55 Edited

Taaaak? Sama góra? To kim jest rada starszych? :P
A ja nie wyobrażam sobie sytuacji, żeby rzucano we mnie kamieniami po przez brak udostępnienia mi potrzebnych funkcji.
Powtórzę jeszcze raz: Na żadnym forum nie spotkałem się z taką rolą administratora o jakiej tutaj piszesz. Administrator jest od zarządzania, trzymania wszystkiego pod kątrolą a nie obrywania za cudze błędy które nie wynikają nawet z pracy jego zespołu!
Polecam zapoznać się z innymi poza środowiskowymi forami, pobyć na nich kilka miesięcy jako aktywny użytkownik lub moderator i zobaczyć, czy takie praktyki są stosowane.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#56 1 like

Zgłosiła problem dawidowi, ale z tego, co tu się wyjaśnia nie wymienili z dawidem wiadomości na ten temat
, żadnej argumentacji, nic tylko od razu potem poszło to na forum--Cytat (daszekmdn):
Tak tylko przypomnę dla nie umiejących czytać całych postów:
Paulinux zgłaszała problem Dawidowi.
A teraz cytat Elanor:
"Przykro mi, rola administratora wiąże się poniekąd z obrywaniem za niewinność własną, tudzież innych."
Na żadnym cywilizowanym forum tak chyba nie jest.

--Koniec cytatu
po co mi sygnatura?

#57 Edited

Śledząc tok całej dyskusji, choć dyskusją już tego nazwać nie wypada, przekonuję się tylko, że celem niniejszego wątku było jedynie, świadome bądź nie, wprowadzanie zamieszania.
Nadal poruszamy się w gdybaniach, a konkretne pomysły rozwiązania sytuacji są skwapliwie ignorowane.

Groteską staje się, gdy nawet jeden z moderatorów, użytkownik pawlink, sugeruje danie spokoju burzy, a burza dalej się rozwija z każdej strony.
Niestety wynika, że merytoryczna dyskusja w temacie nie jest możliwa, do czasu więc zaspokojenia sytuacji nie będę udzielał się w tym wątku, o co też proszę wszystkie rozsądnie myślące osoby.
Może jak emocje opadną, uda się do sprawy po ludzku powrócić.

PS. Teraz jako członek nadużywającej władzy dawnej moderacji, chyba powinienem zamknąć ten wątek, nie pytając nikogo o zdanie. W końcu nowa moderacja to tylko figuranci. :P
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

nie myśle rozsądnie i podoba mi się ta burza uważam że albo się administracji udziela takie i takie prawa albo robi z ludzi zabawki a teraz umywa ręce bo eltenowicze wypowiedziel i swoje zdanie i co poniektórePajpery sytuacja przerasta
a

Oj, to się rzeczywiście robi poniżej krytyki. Tyle ode mnie.

#60 Edited

Rzeczywiście najsensowniej będzie teraz zamknąć wątek, chociaż nie czuję się skruszona jego utworzeniem. Chodziło mi o nakreślenie problemu, a z tego co widzę, jest dość spore grono użytkowników, które poparło mnie zarówno w jego stworzeniu, jak i w podniesionych argumentach w prywatnych wiadomościach oraz w publicznych wypowiedziach w tym wątku.
Happy hacking