Forum

Linijki brajlowskie

Forum mieszane

Poprzednia 2 / 2

DJGraco

#21 ·

Edytowano
Otóż to.
A ja miałem taką sytuację, że upadek z niewielkiej wysokości i to w futerale! Rrrrrrozumiecie to? We futerale spowodował, że wszystkie punkty na linijce praktycznie przestaly wybijać i trzeba było wysyłać do serwisu. A jakie ja mam złe doświadczenia z serwisem. Zamiast nowego focusa przysłali mi używkę Classic. No fajnie, ale ja miałem inny model i znowu reklamacja i znowu odsyłanie. Focus nie wracał nie wracał aż wkońcu ten pan, z którym to mieliśmy się wkurzył delikatnie mówiąc i wysłał nam nówkę ze sklepu lokalnego. Do dzisiaj linijka sprawna no ale cóż muszę się z nią obchodzić jak piórko i boję się ją brać na wszelkiego rodzaju wyprawy właśnie ze względu na tandetną obudowę.

Seva

#22 ·

Transcription

Dzień dobry. Miesiąc temu kupiłem CubeRail XL i jestem bardzo zadowolony. To jest świetny monitor. Oprócz używania go jak monitor z screenreaderami, można go także używać jak klawiaturę USB lub Bluetooth. I to jest bardzo ciekawa funkcja. Także chciałbym powiedzieć, że obsługa tego monitora niedawno była dodana do BRL TTY, więc osoby, które używają Linuxa mogą teraz... używać tego monitora z BRL TTY i oglądać pomoc, kiedy wciskamy Space plus H. Zapytałem dewelopera BRL TTY o dodanie tego monitora. Mam nadzieję, że w BRL TTY... w BRL TTY na Android urządzeniach on też będzie działać.

pates

#23 ·

Transcription

Od prawie że roku tak naprawdę już mam w swoich rączkach Brailliant BI20X. Sprzęt bardzo interesujący, ponieważ posiadający nawet obsługę internetu, obsługę Wi-Fi, która nie jest tam bezużyteczna. Jest ona do po pierwsze pobierania oczywiście oprogramowania, aktualizacji, po drugie do na przykład używania systemów daisy online typu DZDN. Zauważam za ciekawą rzecz mimo wszystko. Może pojawić się jakaś przeglądanka internetowa. Są głośniczki, jest mikrofon, który mam nadzieję będzie można kiedyś wykorzystywać po bluetoothie na przykład. Byłoby całkiem przyjemne. Mamy fajną klawiaturę Braillowską. I czytnik daisy, gdyby komuś to było potrzebne. Ponieważ tak, sprzęt wyposażony jest w pełną polską lokalizację łącznie z głosem. Więc nie jesteśmy skazani tylko na Brailla. Moim zdaniem sprzęt całkiem przyjemny. Wziąłem dwudziestkę, ponieważ po pierwsze ma ona złącze na karty pamięci, co z jakiegoś powodu jest wyrzucone w czterdziestce. Po drugie no jednak jest bardziej kompaktowa. Kto by musiał coś tam wozić czy coś, to dwadzieścia znaków jest mimo wszystko bardziej poręczne. Niż nosić taką czterdziestę znakową o dość dużą listwę.

„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

markus1234

#24 ·

Transcription

Co do linijek Braille'owskich, to ja mam jedną linijkę. Od 2012 mam linijkę Braille Edge firmy HIMS. Linijka jest bardzo fajna, chociaż kiedyś jej używałem głównie w szkole, teraz jej rzadko używam. Ostatnio właśnie coś miałem problem, że mi się nie chciało doładowywać do końca, do 100%, ale teraz już się normalnie doładowuje. Po prostu przez parę dni musiałem ją podtrzymać w ładowarce i jak na razie działa i oby działała jak najdłużej. Mam taką nadzieję przynajmniej, że będzie działała od długo, chociaż mówię, ja jej rzadko używam. Tyle.

JM

#25 ·

Braille Sense U2 od 7 lat

jamajka

#26 ·

Czy ktoś używający braille edge mógłby mi podpowiedzieć, jak zrobić, żeby pokazywał się tamzwykły znak wielkiej litery zamiast siódmego punktu? Po wyłączeniu trybu ośmiopunktowego po prostu nie widać dużych liter. Ja myślałam, że to problem brajla / formatu tekstowego, czyli, że w formacie tekstowym po prostu tego widać nie będzie. Zwróciono mi jednak uwagę, że na braillesensie ta możliwość jest, tam się wielkie litery pokazują nawet w tekstowych plikach, a system wydaje się podobny. Coś przegapiam, czy faktycznie nie da się tego zrobić?
rzeczy niemożliwe od ręki, cuda w przeciągu trzech dni.
Poprzednia 2 / 2