Majeranek to podstawa jest, nie ma majeranku, nie ma wątróbki.
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
Nie wiem... Jakoś... Nie pasują mi tu zioła prowansalskie. Nie w takim układzie, w jakim używam majeranku. A reszta to wyłącznie do doprawienia się nadaje.
Zgadzam się z koleżanką w całej rozciągłości. -- (Zuzler): Nie wiem... Jakoś... Nie pasują mi tu zioła prowansalskie. Nie w takim układzie, w jakim używam majeranku. A reszta to wyłącznie do doprawienia się nadaje.
--
"Nie wolno się bać. Strach zabija duszę. Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie. Stawię mu czoło. Niech przejdzie po mnie i przeze mnie. A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę. Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja." - Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("
witajcie podam wam przepis na wątrubkę po żydowsku wątrubka surowa pieczarki cebulkaciasto jak na naleśniki przygotowanie wrzucamy pieczarki cebulkę i wątrubkędo ciasta naleśnikowego i smażymy placki jak naleśniki tylko z dodatkami
Nienawidzę, nie ma nic gorszego.. Może to wynikać z tego, że byłam zmuszana. Acz jakiś czas temu podjęłam próbę, bo może jednak to tylko trauma i nie jest takie złe, niestety, jest paskudne. :D
Nawet jeśli jesteś aniołem, zawsze znajdzie się ktoś, komu będzie przeszkadzał szelest twoich skrzydeł. Autor nieznany.
Och @Lwica, jak ja ciebie doskonale rozumiem, bo ja to samo mam z gotowaną marchewką, nie zjem pod żadną postacią. Moja trauma ma ponad 30 lat i wcale, a wcale nie ma zamiaru się zmniejszać, a ja też nad tym nie zamierzam pracować, wszak bez gotowanej marchewki da się żyć. -- (lwica): Nienawidzę, nie ma nic gorszego.. Może to wynikać z tego, że byłam zmuszana. Acz jakiś czas temu podjęłam próbę, bo może jednak to tylko trauma i nie jest takie złe, niestety, jest paskudne. :D
--
Ale serio niema niczego gorszego. -- (lwica): Nienawidzę, nie ma nic gorszego.. Może to wynikać z tego, że byłam zmuszana. Acz jakiś czas temu podjęłam próbę, bo może jednak to tylko trauma i nie jest takie złe, niestety, jest paskudne. :D
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.