Transkrypcja
No właśnie, dzisiaj mamy niedziela, pierwsza niedziela miesiąca, czyli kwiecień i co? I oczywiście, PiS sobie to i owo wymyślił. Ja wiem, że taki wątek już jest na forum tekstowym, ale też pomyślałem sobie, że dobrze byłoby się na forum głosowym też poudzielać, jeżeli chodzi o tą kwestię, pod tytułem zakaz handlu w niedzielę. Więc ja, jeżeli chodzi o zakaz handlu w niedzielę, to powiem tak, że to jest lekkie przegięcie i nie rozumiem, co to ma w ogóle być. To znaczy, nie rozumiem, do czego to ma być potrzebne. Jeżeli ja przykładowo przez cały tydzień pracuję, no dobra, może powiem w inny sposób. Może ktoś przez cały tydzień. Ktoś przez cały tydzień pracuje i na przykład w sobotę też tam pracuje, bo na przykład sobie dorabia. I co? Co mi po tym, że w piątek i w sobotę są sklepy czynne do 23? Jak na przykład ja pamiętam, że zawsze w niedzielę ludzie zazwyczaj sobie na spokojnie rano wstawali, śniadanko, kawa, wiadomo, potem się szło do supermarketu, czy nie wiem, czy gdzieś indziej i się, kurczę, na spokojnie. Robiło zakupy na następny cały tydzień, a teraz, tak jak dzisiaj, wszystko jest pozamykane, nic nie można zrobić i generalnie uważam, że to jest naprawdę to tak bezsensowne, że ja naprawdę, szczerze powiedziawszy, nie wiem, do czego to ma w ogóle wnosić. Nie wiem, co to ma być. Nie wiem, co ten PiS wymyśla naprawdę, ale to jest jak dla mnie lekkie przegięcie. Tak jak mówię. Człowiek. Nawet by w sobotę chciał sobie dorobić, dorobi, potem jest patnięty, wiadomo, bo po pracy, patnięty, chce się położyć i co, nie może, gdzie jeszcze ma w sobotę zrobić zakupy, poniedziela nieczynna. I to jest właśnie to, co mnie najbardziej, co najbardziej mnie irytuje. Coś, co mnie drażni i po prostu nie daje mi to spokoju. Mam nadzieję, że to nie przejdzie jakoś, bo naprawdę można świra dostać. Teraz nawet nie mogę iść do spożywczaka, bo jest zamknięty. Podejrzewam nawet, że tutaj Fresh Market też jest zamknięty, jedynie co, to ewentualnie jest stacja paliwa, ale to tam jest drożyzna. Do centrum handlowego też się nie pójdzie, bo na przykład Arcadia jest nieczynna, tam to jest nieczynne, no i co można zrobić, no zwariować tylko, bo sobie PiS tak wymyślił. No to jest lekkie przegięcie jak dla mnie i ja tego po prostu nie będę w żaden sposób komentować, no bo się tego po prostu nie da komentować. No to jest lekkie przegięcie jak dla mnie i ja tego po prostu nie będę w żaden sposób komentować, no bo się tego po prostu nie da komentować, no bo się tego po prostu nie da komentować. Także to jest dla mnie totalne, bezsensowne, nic nie warte po prostu, nic nie warte rozporządzenie. No dobra, z mojej strony tyle, także czekam na waszą opinię, co wy o tym myślicie, bo ja już chyba uważam, że dostatecznie raz, a konkretnie jeżeli chodzi o to się wypowiedziałem. No także was pozdrawiam.