Integracja Eltenowiczów

Ile widzicie?

Założony przez gadaczka 136 wpisów ostatni wpis 2 lata temu Strona 7 z 7

Trudno mi sobie wyobrazić, jak to jest być kompletnie niewidzialnym, to wciąż dla mnie tajemnica.
“We do not lack ability. We just lack courage. It all comes down to courage.”

#122 3 polubienia

Trudno sobie to wyobrazić. Z perspektywy czasu wiem, że zamknięcie oczu czy nawet ich zasłonięcie to nie to samo, co w rzeczywistości, bo każdy człowiek ma odmienną dysfunkcję. W miejscu lewego oka nie mam w ogóle jakiegokolwiek poczucia (czy też widzenia fantomowego po prostu), gdzie w miejscu prawego już tak. A obie gały pod skalpel poszły. U każdego z nas inaczej to wygląda, co widać po tym wątku, więc jedyne co możemy, to sobie to próbować uświadamiać, bo wyobrazić jest to trudno. A niektórym też zrozumieć i zaakceptować, że można się przyzwyczaić, i jeszcze cieszyć i czerpać z życia. :)

#123 1 polubienie

A ja już prawie nie widzę światła, i trochę mnie to dołuje.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Kompletnie niewidzialnym? :D To i mnie trudno to sobie wyobrazić. :D :)
(pollyanna):
Trudno mi sobie wyobrazić, jak to jest być kompletnie niewidzialnym, to wciąż dla mnie tajemnica.

--
Give me a sign.

#125 1 polubienie

To osoba z zagranicy, więc może daruj sobie takie komentarze i podśmiechujki.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#126 1 polubienie

Kompletnie niewidomym. Niewidzialny oznacza kogoś, kogo nie można zaobserwować za pomocą wzroku, ale nic się nie stało. Fajnie, że z nami piszesz.
-- (pollyanna):

--

#127 2 polubienia

Ja nie widzę nic od szóstego miesiąca życia. Jestem po Retinoblastomie

#128 3 polubienia

@Krzycha: łapka, witam dołączam do klubu retinoblastomy :) obuocznej.
Od szóstego roku życia widzę nic.
INFP

#129 1 polubienie

Sorry.
Give me a sign.

#130 1 polubienie

właściwie to jest sprawiedliwe, ponieważ ci, którzy widzą światło, nie wiedzą, jak to jest nie widzieć w całości. dzięki czemu jesteśmy połączeni, aby lepiej się rozumieć.
“We do not lack ability. We just lack courage. It all comes down to courage.”

#131 3 polubienia

POCZUCIE ŚWIATŁA.

Nie widze nic. Ze śwatłem ciężko powiedzieć. Kiedyś napewno było. Poczucie światła w sensie
Boże, błogosław obsługę
klienta.

Jak byłam młodsza, to bardzo dobrze widziałam błyskawice w nocy, w dzień czasami, jak były mocne. Teraz już tego nie widzę.
Give me a sign.

Hej :)
Ja nie widzę kompletnie nic i jestem po prostu ślepy.
Średnio uznaję sformułowanie niewidomy, bo to czysta poprawność polityczna. Odnoszę się do faktów. Mam retinopatię wcześniaczą (w papierach) faktycznie jest to niestety błąd lekarski i mam całkowitą ślepotę obuoczną.
Kiedyś Wiolinistka jak się poznaliśmy określiła mnie pełną wersją, i to też jest spoko.
Ogólnie nie wiem i nie umiem sobie wyobrazić co to znaczy widzieć.
Pozdrowienia :)

#135 1 polubienie

Blindows Proffesional :P
-- (damianzegarek):
Hej :)
Ja nie widzę kompletnie nic i jestem po prostu ślepy.
Średnio uznaję sformułowanie niewidomy, bo to czysta poprawność polityczna. Odnoszę się do faktów. Mam retinopatię wcześniaczą (w papierach) faktycznie jest to niestety błąd lekarski i mam całkowitą ślepotę obuoczną.
Kiedyś Wiolinistka jak się poznaliśmy określiła mnie pełną wersją, i to też jest spoko.
Ogólnie nie wiem i nie umiem sobie wyobrazić co to znaczy widzieć.
Pozdrowienia :)

--