Życie codzienne niewidomych

Niewidomi w Energylandii i innych parkach rozrywki

Założony przez mucha 153 wpisy ostatni wpis 4 lata temu Strona 4 z 8

hm moze tylko tki pomysl,
moze powinien powstac calkiem nowy energylandia watek gdzie otym byszmy krecili? bo ten watek nazwa sie trocheinaczej, a niewiem czy tak to ma byc.

#62 Zarchiwizowany

Dzisiaj poproszono mnie o wystosowanie oficjalnego maila z zapytaniem do Energylandii. Zrobiłem to i czekam na odpowiedź. Trzeba sprawdzić jeszcze jedną rzecz. Producenci Hyperiona na pewno budowali rollercoastery w innych parkach rozrywki w Europie. Jeżeli w takich parkach nie obowiązuje podobny zakaz, kolejny punkt dla nas.

nawet sa jego wieksze wersje zdaje sie.
a pozatem nietylko hyperionem jest energilandia energilandia.
niepelnosprawna dziewczina z proteza miala problem na duzo lzejszej kolejce ktora zwie sie formula.

a napiszes wiecej? np pokazes moze co ci napisali?
-- (dariusz.1991):
Dzisiaj poproszono mnie o wystosowanie oficjalnego maila z zapytaniem do Energylandii. Zrobiłem to i czekam na odpowiedź. Trzeba sprawdzić jeszcze jedną rzecz. Producenci Hyperiona na pewno budowali rollercoastery w innych parkach rozrywki w Europie. Jeżeli w takich parkach nie obowiązuje podobny zakaz, kolejny punkt dla nas.

--

#65 Zarchiwizowany

Jeżeli dostanę odpowiedź, dam znać. Chcę mieć podkładkę w razie potencjalnej kampanii medialnej.

okey dobrze.
-- (dariusz.1991):
Jeżeli dostanę odpowiedź, dam znać. Chcę mieć podkładkę w razie potencjalnej kampanii medialnej.

--

#67 Zarchiwizowany

Reha for the blind się zbliża. Skoro w najbliższy poniedziałek nasze środowisko manifestuje, może warto podnieść także kwestie związane z dyskryminacją w Energylandii?

a czemu by nie?
jezeli jest taka opcja, to jak najbardziej.
-- (dariusz.1991):
Reha for the blind się zbliża. Skoro w najbliższy poniedziałek nasze środowisko manifestuje, może warto podnieść także kwestie związane z dyskryminacją w Energylandii?

--

Ewentualne wypadki nie są żadnym wyznacznikiem i powodem dla których mielibyśmy mieć zakaz, bo przecież zdrowi, widzący ulegają tak samo wypadkom i jakoś nie mają zakazu wstępuna atrakcje.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

no ale podslowem wpyadek moze byc cokolwiek. nawet samochod, autobus teanwaj pociag samolot cokolwiek. to nie tylko questja karuzel.

-- (Łowca_Androidów):
Ewentualne wypadki nie są żadnym wyznacznikiem i powodem dla których mielibyśmy mieć zakaz, bo przecież zdrowi, widzący ulegają tak samo wypadkom i jakoś nie mają zakazu wstępuna atrakcje.

--

i mojim zdaniem naprzyklad to ze na karuzeli ktora ma wypadek siedzi dziekco np 12 letnie bo jest od wieku np 12 lat, i rodzicow niema w poblizu to co?
i nawet jakby byly, to niewbiegna przecies na wysokosc niewiem 60 metrow zeby swoje dziecko ratowac.
ale dorosly ktory ma zdrowa glowe o sobie decyduje sam.
a niepelnosprawnosc wzrokowa przecies niewiaze sie z niepelnosprawnoscia umyslowa chyba?

-- (Łowca_Androidów):

--

#72 Zarchiwizowany

Kiedy dzisiaj zapytałem konsultantkę, jak reagują na ludzi, którzy wchodzą do energylandii z telefonami dostałem niejasną odpowiedź, że to zależy od przypadku itp. A przecież kiedyś przez coś takiego zginął pracownik obiektu.

z telefonami wchodzic mozna, ale trzeba je nakaruzeli miec albo w zamknietej kieszeni, albo zostawic w przegrotkach przy karuzeli, gdzie ludzie zostawiaja i inne rzeczy.
a niezrobili zakas krecenia, ale ogarneli to tak, ze zeby krecic to mozes, ale music miec to co kreci zamocowane do ciala.
czyli jakies szelky naktorych jest kamera nasztywno itp.

-- (dariusz.1991):
Kiedy dzisiaj zapytałem konsultantkę, jak reagują na ludzi, którzy wchodzą do energylandii z telefonami dostałem niejasną odpowiedź, że to zależy od przypadku itp. A przecież kiedyś przez coś takiego zginął pracownik obiektu.

--

Tak, zginął pracownik i był pełnosprawny, a jednak zabrania się korzystania z atrakcji osobom niepełnosprawnym, czy ja wysiądęz kolejki górskiej w trakcie jazdy bo nie widzę? Nawet gdybym chciał to sięnie da, bo jesteśmy przypięci i to dość dokładnie.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

a ja nieuwazam ze ten zakas tyczacy sie nas powstal po tym wypadku na hyperionie.
-- (Łowca_Androidów):
Tak, zginął pracownik i był pełnosprawny, a jednak zabrania się korzystania z atrakcji osobom niepełnosprawnym, czy ja wysiądęz kolejki górskiej w trakcie jazdy bo nie widzę? Nawet gdybym chciał to sięnie da, bo jesteśmy przypięci i to dość dokładnie.

--

#76 Zarchiwizowany

Bo nie powstał. Odpowiedzi nadal nie otrzymałem, ale wstrzymam się jeszcze przez dwa dni.

ej sluchajcie, a miezdi niewidomymy nie ma kogos od praw?
to moglo by byc ciekawe wlaczyc kogoos takiego w to

Adelciu, nie, nie powstał po tym wypadku, ale pokazuje on, że osoby widzące i w pełni sprawne również ulegają wypadkom, a jednak są wpuszczani na tego typu atrakcje, a niepełnosprawni nie.

chwileczka.
ale ten czlowiek niesiedzial na atrakcji.
to byl jedne z jej pracownikow ktorego mowiac to ladnie przejechal wozek kolejky.
-- (Łowca_Androidów):
Adelciu, nie, nie powstał po tym wypadku, ale pokazuje on, że osoby widzące i w pełni sprawne również ulegają wypadkom, a jednak są wpuszczani na tego typu atrakcje, a niepełnosprawni nie.

--

Nie jest istotne czy siedział na atrakcji czy nie, pokazuje to, że naet osoba widząca, sprawna i do tego pracownik, który został przeszkolony popełnia błędy co może skutkować i w tym przypadku zaskutkowało wypadkiem, na nieszczęście śmiertelnym, nie trzeba być niepełnosprawnym, aby ulec wypadkowi.