Inne(Dyskusja ogólna)

krudkofalarstwo i nasłuch słóżb

Założony przez kokos 154 wpisy ostatni wpis 2 lata temu Strona 5 z 8

To nie jest Warszawa Radar :O
spróbuj 127.450 :D ale tego to prawdopodobnie nie złapiesz

A co to jest niby? Ma kryptonim Warszawa a ja mam QTH Poznań i obsługuje to to samoloty na fl od 300. Ja myślę że złą częst ci podaję bo mam skaner z gałką zamiast klawiatóry.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

aaa. 127.450 to jest częstotliwość atc nad całą Polską

Bardzo możliwe, że to to. Biorę to przeświadczenie z tąd, że u kontrolerów ta stacja brzmi tak, jak to co kiedyś wystawiano na liveatc na strumieniu eprz jako radar właśnie. Ta sama wyżyletowana modulacja.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

a ja marze o cb radiu ale recznym, cos takiego jak walki talki, gdzie takie urzondzonko nabyc? oczywiscie do rozmów

Na Allegro, w sklepie z takimi rzeczami, w lombardzie, a nawet ludzie się ogłaszają na kanałach, że mają na sprzedarz.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

to super dzieki, a nie orientuje sie ktos z was w cenie orientacyjnej takiego urzondzonka?

Możesz kupić za 100 zł, jak i za 400.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

ale propagacja na tim umie siać porządnie, co oznacza, że odbieranie rosji lub jakiegoś kazachstanu będzie zagwarantowana
Student studentowi wszystko

ja rozmawiałem tesz kiedyś na cb w samochodzie u rodziców ale żeby zrobić dobry sprzęt cb w domu to by było trzeba maszt postawić na dachu domu plus dobra antena i w tedy git by było dobże by ściągało

Owszem.

nie oriętowałem się ile może na maksa ściągnąć ale fajna zabawka ciekawe jakie koszta takiego sprzętu

Przyjmijmy, że bawisz się w używki, to w tysiaku powinieneś się zmieścić, a może nawet poniżej.

najgorsze maszt postawić bo radio takie w miarę za 300 kuisz antena kolejne 200 jak dobra no i plus maszt i kabla antenowego sporo jak się nie mylę

Kabel to akurat jest najtańszy. Co do postawienia masztu i anteny- najlepiej gdybyś miał jakiegoś speca od tego, ale są tacy, którzy sobie sami wszystko robiom.

no kabel to tak ale takie cb to w domu to bardziej zabawka jest

No aktualnie tak, kiedyś to był taki Skype.

no tak to prawda ale takie reczne cb to nie potrzebuje anteny na dachu domu bo antenke ma swoja tak jak walki talkii ma tez akumulatorek 1 albo 2

Tylko jaki to ma zasięg?