Wątki archiwalne

Po co komu forum głosowe?

Założony przez daszekmdn 41 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 1 z 3

#1 1 polubienie

Transkrypcja

Dzień dobry, albo i dobry wieczór, u mnie jest obecnie po 12, więc dobry wieczór jest chyba najsensowniejszym przywitaniem. Tak wpadłem na pomysł założenia tego wątku po przejrzeniu kilku tutaj różnych, prawda, bardzo interesujących tematów. I powiem w ten sposób, forum głosowe na obecną chwilę praktycznie nie oferuje nic, poza kilkoma wyjątkami, gdzie faktycznie powstały kreatywne wątki, kreatywne pomysły na wykorzystanie go, chociażby wątek łamaća językowe, który uważam jest dość ciekawym wątkiem, jak i jeszcze parę takich wątków, gdzie faktycznie można było coś pokazać, wnieść, zaprezentować. Sorry, ale głos mi pada, bo lato jest i prawda kwitną różne rzeczy, a ja jestem alergikiem. No tak, bo na to się nagadałem dzisiaj już trochę. I teraz właśnie zademonstrowałem przypadkowo całkiem troszkę forum głosowego, bolączkę, jedną z wielu. Tu sobie jest temat, a tu nagle coś wejdzie w środku i nie wiadomo w ogóle o co chodzi. I czy to przewijać, czy tego nie przewijać. Albo, prawda, ktoś sobie nagrywa post na forum, a tu łup, łup, łup, muzyka gra w tle, ludzie grają. I czasami ciężko nawet wysłyszeć, o co temu komuś chodzi i to słuchanie jest niewygodne. Ponadto kolejna bolączka forum głosowego, głośność. To nie jest w żaden sposób znormalizowane ani nic. Tak naprawdę mamy sobie jednego tak cicho, więc podgłaśniamy, a drugiego tak głośno, więc przyciszamy. I jest to strasznie niewygodne, szczególnie dla ludzi, którzy mają jakąkolwiek nadwrażliwość dźwiękową, jak ja. Ja niestety, jak nagle coś mi łupnie, to... No, nie czuję się za wesoło. Prawda? No, ponadto nie lubię gdzieś zgiełku. Troszkę się wtedy gubię i... Nie ogarniam. Co tam dalej? Chciałem powiedzieć. No, obecnie to kilka osób się tu tylko praktycznie udziela. Ja bym prosił, żeby wszystkie osoby, które słuchają, a się na co dzień nie udzielają, tylko tak sobie słuchają, nie wiem, do robienia herbaty, do chodzenia po ulicy, jeżeli mają, prawda, bety na telefony. Ja forum głosowe właśnie używam tylko i wyłącznie wtedy, kiedy albo nie mam co zrobić z wolnym czasem, albo po prostu coś robię i chcę mieć coś w tło na telefonie. Więc prosiłbym wszystkich, żeby się wypowiedzieli, jakby, jaki jest sens tego forum głosowego i co można by zrobić, żeby to forum głosowe albo w ogóle, moim zdaniem, powinno się je albo w ogóle usunąć. No, nie wiem. Moim zdaniem powinno się je albo w ogóle usunąć, albo zrobić coś, żeby je zaktywizować sensownie, a nie, że cztery osoby sobie siedzą jak na Team Talku i... Bo ja to to. A, to spoko. No i ja też to. No to fajnie. I taka gadka. Jakby nikomu niepotrzebna i zajmująca tylko czas. I z miejscem na serwerach, prawda. Więc powiedzcie, czy macie jakikolwiek pomysł, żeby zrobić tu coś fajnego, takiego jeszcze. Żeby faktycznie wątpić. Żeby wątki na tym forum miały sens. Ja nie wiem. To jest jakaś domena forum głosowego tego programu. Bo pamiętam dobrze forum głosowe na Klango. Tam naprawdę rzesze użytkowników się udzielały. I te rzesze użytkowników miały dużo do powiedzenia czasami. Plus, no nie umniejszam oczywiście niczyjej wartości, że ktoś tu ma mniej do powiedzenia, whatever. Ale po prostu nie tworzyli wątków dla tworzenia wątków. Czy wpisów, dla tworzenia wpisów bardziej. Bo prawda, o wszystkim rozmawiać można. Ale wpisy typu, no tak, tak, fajnie i super. To moim zdaniem, no nie wnoszą za wiele do dyskusji. Bo tutaj nie poruszamy jakichś tematów, nie wiem. Program mi się wysypał, nie działa. Co zrobić? No u mnie też nie działa. Co zrobić? No bardziej, bardziej gadanie o przysłowiowym. No, prawda. Różne są przysłowia. Stąd moje właśnie pytanie. Co was jakby przyciąga do nagrywania się, gdy można pisać i zajmie to o wiele mniej. Ponadto słuchanie wpisów tekstowych zajmuje o wiele mniej. Bo, no bardzo często są posty typu. Ja powiem, że nic nie powiem. Bo po co coś mówić. Powrót przycisk Alt P. Powrót przycisk Alt P. Zakończ nagrywanie. Powrót. Zakończ nagrywanie. Autor. Zakończ nagrywanie. Koniec postu. Dopiero następny. Odsłuchiwanie. No ludzie, wystarczy, jeżeli już nagrywacie, to wystarczy nacisnąć Enter tam, gdzie zaczęliście i nagrywanie się kończy. Prawda chyba. A nie, teraz w nowej bedzie to wyjdzie inaczej i będzie inaczej, prawda. W nowej wersji 2.4, którą testuję. No, ale obecnie tak jest. Powiedzcie mi. Co można by zrobić. A. Aby to forum miało w ogóle jakikolwiek sens. B. Aby. Aby. No właśnie. Zapomniałem, co chciałem powiedzieć. I to jest boląśka forum głosowania. Chyba w tekstowym wpisie to ja sam mogę dopisać. Nie wiem nawet, jaki tu jest limit. Pewnie mi to łutnie w połowie i na tym się skończy. Bo się rozgadałem, jak to nie ja. Prawda. Ostatni raz takie elaboraty, które miały mało sensu akurat wtedy. Tu wygłaszałem na klang. Tu wygłaszałem na klangu. 4 posty pod rząd. Bo tam był limit 120 sekund. Jakoś tak. No i właśnie. Ja sobie lubię głosowo odskoczyć od tematu, co też jest złe. Ja wiem o tym. I nikomu to nie ułatwia sprawy. Jakby. Nie widzę przyszłości dla tego forum do czasu wersji mobilnych. Gdzie wtedy faktycznie, jeżeli pojawią się użytkownicy. I będzie ich stosunkowo dużo. To. Może się wywiązać całkiem konstruktywna i tekstowa. I sensowna dyskusja. Taka jak jest na grupach w telegramie. Czy na whatsappie. Często w konkretnych grupach. Na jakieś tam konkretne tematy. Polecałbym moderacji. Jeżeli ktokolwiek w ogóle tego słucha. I jeszcze to moderuje. Przerobić to forum na forum mieszane. Gdyż. Wtedy może będzie to miało trochę więcej sensu. Użytkownicy, z którymi nie chcecie gadać. Będą mogli coś napisać. Bo mi się szczerze mówiąc nie. Nie chce gadać. I nagrywać postu po 100 razy. Bo jestem perfekcjonistą. I najchętniej bym ten post kasował w cholerę. I nagrał go jeszcze 100 razy. Poprawiając i wycinając. Obrabiając i tak dalej. No bo ja nie lubię się nagrywać. Bo to wszystko jakieś zacięcia moje. Jakieś przerwy i tak dalej. Mnie denerwują strasznie. Ogólnie słuchanie czegoś takiego. Mnie denerwuje po prostu. No właśnie tego. I tak dalej. Jak już zrobiłem przed sekundą. To mnie krew zalewa. Momentami. Inna kwestia. Mogę nagrywać na TeamTalku. A inna kwestia. Jest się nagrywać na forum. W TeamTalku to mnie tak bardzo nie przeszkadza. Jak mi się zdarzy. No. Więc ja proponuję normalizację. Albo w ogóle usunięcie tego forum. Przede wszystkim to proponuję to. Do księcia nie pojawią się wersje mobilne. Albo zamknięcie. Bo tutaj nic się nie dzieje takiego. I tylko serwer się zapełnia. Powtarzanymi postami. A jeżeli nie. No to normalizację. Głośności. Na Klęgo to było i działało. W miarę.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Transkrypcja

I tak jeszcze dopowiem, bo moja poprzednia wiadomość trwała około 7 minut, że rozumiem sens forum głosowego na grupach typu Kultura i Sztuka, gdzie można zaprezentować swoje umiejętności wokalne, instrumentalne, recytatorskie i nie wiem, jakieś aktorskie, interpretacyjne, whatever. Czy jakieś wątki, gdzie prezentujemy jakiś sprzęt, etc., etc., albo po prostu, no, jakieś dość ciekawe wątki typu właśnie łamacze językowe, no, których nie nagramy tekstowo, takie po prostu wątki, które muszą być głosowe, bo nie ma innej możliwości. I w tym przypadku rozumiem ideę forum głosowego, ale po co komu forum głosowe na polskiej społeczności? Gdzie jest ono bardzo ogólne i 90% tego, co tutaj jest, można by przedstawić w formie tekstowej łatwo, szybko i sprawnie i przyjemnie.

Transkrypcja

Moim zdaniem forum głosowe na polskiej społeczności nie ma sensu. I zgodzę się tutaj z Tobą, że w takich grupach jak na przykład Kultura i Sztuka, prawda, to może mieć jakiś sens, ale tutaj nie ma to żadnego sensu, bo o wiele szybciej jest coś przeczytać tekstowo niż czekać jak ym, am, tum, tydym, dydydym, no. Jak się jąka ktoś albo po prostu. No więc tyle ode mnie.

#4 1 polubienie

Transkrypcja

To znaczy, wiesz, ja bym się już nawet tego nie krzypiał, gdyby tu się wypowiadało więcej niż trzy osoby na krzyż, tak? Bo na takim klango, gdzie o ironio forum głosowe było w ogóle płatne, to się wypowiadało więcej ludzi, prawda? Owszem, były osoby, które się wypowiadały najczęściej, ale było też bardzo dużo osób takich, co się raz na parę dni gdzieś tam udzielały, tak? A tutaj jakoś to forum nie przyciągnęło zbyt wielu pasjonatów, prawda? Tak.

#5 1 polubienie

Transkrypcja

Wiesz, może mój pogląd na to forum też się troszkę zmieni, jak będzie wersja 2x4, gdzie jest możliwość zatrzymywania nagrywania i może skończą się w końcu te eee, yyy, eee, prawda? Bo ludzie zaczną z tej opcji korzystać, chociaż to też nie jest pewne.

Transkrypcja

Jeśli chodzi o moje zdanie co do forum głosowego, jak ja już mam wypowiedź na forum głosowym, to wypowiadam się na dany temat, a nie starać się gadać o jakichś tam bzdurach i tak dalej. Teraz tak myślę, do grupy Kultura i Sztuka jakoś nie należę, ale może kiedyś zacznę, w sensie, nie wiem, na razie nie mam pomysłu jeśli chodzi o improwizację, na razie skupię się na blogu. No, nie będę to w topu chodził. Chodzi o to, że forum głosowe obecnie, jeśli chodzi o te dzisiejsze, to nie ma na razie przyszłości. Ja też jestem, jeśli chodzi o osób, które się wypowiadają, tak staram się być najczęściej, ale jak mam coś do roboty, to staram się bardziej śledzić forum i tak dalej, nie wypowiadać. No i też teraz obecnie mam wolne, to jakoś tam poświęcam. Czas na przeglądanie forum i tak dalej. Nawet tekstowe zajrzałem, tak zobaczyć co tam się dzieje. Wypowiedzieć się nie wypowiedziałem, ale... I tu się akurat, powiem tak, na tekstowym to szybko się to przeglądnie, a na forum głosowym ciężko. Czasami jak jest dużo postów, to trochę to zajmuje. Szczególnie zależy też od człowieka, który nagra. Zamiast powiedzieć co, jak ważne jakieś tam rzeczy, to kurde robi jakiś wykład typu na temat różne takie... Czasami nawet też oftopy były. Nie powiem, że nie. Albo nawet... Nie... Te odpowiedzi były zbyt nawet... Aż za długie. Jak się coś mówi, no to... To się mówi z sensem i... Ja po pierwsze... Staram się teraz bardziej tak mówić to... Improwizacyjnie, bo... Teraz mówię właśnie z pamięci. Czyli w ogóle nawet nie... Nie patrzę na nic. Tylko po prostu mówię co myślę. Jeśli chodzi o to. No. Koniec tego... Gadania. Jeśli chodzi o forum głosowe. Zobaczymy co będzie. Jeśli chodzi o 2.4 wersję, bo też czekam. Bo wiem, że na betie... Bo ja mam stabilną wersję. Ale... No... W beta testach nie jestem, a szkoda. Chętnie bym potestował. Nie powiem, że nie. Zobaczył. Ocenił itd. Wiem, że to... Wiem, słyszałem pogłoski, że to... Fajnie wygląda. Tam... Jeśli chodzi o ustawienia itd. Ale... No... To tyle z mojej strony. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Witam jeśli chodzi o mnie to kwestie podnosiłem już dość dawno niejednokrotnie i dalej tak uważam, że forum głosowe to jest tylko zbędny zjadacz miejsca na chmurze przebrnąć przez wątki na forum głosowym czy nieraz przez jakiś post no to jest wymaga od nas dużej cierpliwości od choćby pierwszy post ponad 7 minut tutaj w tym wątku są dłuższe jeśli chodzi o forum głosowe to widzę jego sens istnienia jedynie w przypadkach jakichś takich trudnych technicznych rozwiązań gdzie potrzebne jest potrzebne jest unaocznienie takie jakaś demonstracja dźwiękowa wówczas tak to może pomóc natomiast w innych przypadkach no mija się z celem takie ględzenie paplanie o niczym jakieś informacje z dupy nie wiadomo skąd wzięte ktoś tam coś podchwyci i to się tak ciągnie i tak słuchać tego to naprawdę trzeba mieć kupę czasu ewentualnie nic innego do roboty no dobra nie będę przewijał dalej bo to już zaraz ja nagram 7 minutowe albo 20 minutowy post jak dla mnie forum głosowe może w ogóle nie istnieć i tyle na razie

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#8 1 polubienie

Transkrypcja

Ja tylko się odniosę do łowcy. Pajper już mówił, że to jest tak znikoma część zajmowania serwera przez forum głosowe, że to nawet nie ma o czym gadać przez dobrych kilka lat. Także to nie jest argument moim zdaniem. Fakt, że jest problemem to, że się mało osób wypowiada. Nie wiem, sporo z tych tematów jest sobie gdzieś tam. Mi tamte forum nie przeszkadza, bo po prostu nie muszę przeglądać i tyle. Także generalnie niech se będzie, mi nie przeszkadza.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Transkrypcja

Okej, tylko zwróć uwagę na to, że to jest jednakoż więcej roboty dla moderacji i to takiej bardzo żmudnej roboty, prawda? No teraz to nie zajmuje może, ale ten problem wróci. Na pewno kiedyś wróci, a jak można zaoszczędzić parę gigabajtów, nieważne na jak dużym serwerze, to moim zdaniem trzeba to zrobić. Tym bardziej, że to forum się w ogóle nie przyjęło, jak widać, na dłuższą metę. I ja bym po prostu, gdybym, prawda, kandydował, gdybym był człowiekiem decyzyjnym w tej kwestii, wyrzucił to z polskiej społeczności w ogóle gdzieś na out, bo no nie wygląda to za ładnie, gdzie są często bezsensowne, krótkie posty, które nie wnoszą zbyt wiele do tematu. No, po prostu jakoś to tak... ...niefajnie wizualnie wygląda nawet.

Transkrypcja

to powiem inaczej jaki jest sens forum głosowego skoro aktualnie w nowej wersji LTE ma być czat głosowy to znaczy rozmowy na bieżąco online

Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Transkrypcja

No właśnie, tutaj też to właśnie słyszałem, że ma być taki czat głosowy, ale jaki będzie cel właśnie tego forum głosowego w przyszłej wersji w LTE 2.4? Tego akurat, ja na przykład używam stabilki, to jeszcze tego nie wiem, bo ja na becie nie jestem, ale myślę, że mam nadzieję, że moderacja jakoś to ogarnie, jeśli chodzi o forum głosowe, bo ja to czasami przeglądam forum głosowe, tak o sobie tego. I czasami mi się o dziwo, jak mam coś, nie wiem, coś w środku. Jak coś robię, to jakoś tak zbytnio to przeglądam, a jak nie mam czasu, to po prostu jakoś tak przeglądam tego worewkowo, żeby zobaczyć, co się tam dzieje. No i jak mnie zainteresuje jakiś temat, to się wypowiem, ale tak to staram się częściej jakoś patrzeć. No w sensie... No tutaj... No dobra, to tyle, co mam do powiedzenia. Jak coś, to... Jak mi się coś jeszcze przypomni, to tu się jeszcze wypowiem, ale to... Wolę. Pozdrawiam.

#12 1 polubienie

Transkrypcja

Dzień dobry. Moim zdaniem forum głosowy powinno być usunięto, ponieważ poziom dyskusji, który się toczą, najczęściej jest dość niski. I nawet nie dlatego, że ludzie, którzy coś tu mówią, są jacyś nie taki. Nie, oczywiście. Ale dlatego, że ludzie najczęściej nie umieją krótko i na temat wypowiedzieć się. To najczęściej rozmowy w stylu, ojej, coś tam, gdzieś tam, aha, i sto lat człowiek coś mówi i dopóki doczekasz się, co on tam chce powiedzieć, to po prostu miną lata. Jeśli nie umiesz wypowiadać się na forum głosowym, pisz tekstowo. Nie potrafisz pisać tekstowo, no to ucz się czegoś, czy pisać, czy mówić. Nie. Nie jest tak beznadziejnie najczęściej. Można jednak coś osiągnąć. Także trzeba albo jakoś ograniczyć długość tych wiadomości, zrobić tak, żeby osobnik mógł nagrywać na przykład pięć wiadomości po dwie minuty dziennie. Albo po prostu zamknąć to. Bo naprawdę, tego czasami, najczęściej nawet, nie da się słuchać. Pozdrawiam serdecznie.

Transkrypcja

Nie rozumiem trochę. Jaki jest w takim razie cel forum tekstowego, skoro są wiadomości głosowe i był czat? Co zmienia forum głosowe? Forum głosowe to są po prostu rozmowy. Przecież nie wchodzę na forum po to, żeby porozmawiać z kimś. Przynajmniej najczęściej. Nie wchodzę do wątku i mówię, no siema, co tam? Co tam u Ciebie słychać? Od tego są właśnie rozmowy głosowe. A na forum głosowym powinny być treściwe wypowiedzi jakieś merytoryczne tak naprawdę, a nie jakieś tam pieprzenie kotka za pomocą wmówka. Niestety do tego forum te trochę zmierza. To się zgodzę, ale nie powinno tak być. Tutaj powinno być, nie wiem co no. Ktoś chce się wypowiadać na forum, lubi, nie lubi tekstowego. To zakłada wątek. Jakieś tam niektóre sensowne wątki tu się pojawiały, no. Także do tego ma być forum. W sensie to w ogóle nie koliduje z rozmowami głosowymi. Ja jeśli bym był adminem, albo moderatorem, czy kimś takim. Jeśli bym był adminem, to po prostu bym zatrudnił osobę, która lubi czytać forum głosowe, żeby to ogarniała. Zwłaszcza, żeby czterech miał wynazbyć na przykład. I po pierwsze trochę w drugą stronę, to jest nie chce się w większości czytać forum, dlatego, że jest bezsensownych dużo wypowiedzi. Wcześniej się trochę więcej osób to wypowiadało. Ale no, że trochę syfu tu powstało. Przez takie, a nie inne wypowiedzi. To jest jak jest. I trzeba by po prostu usuwać jakieś niepotrzebne wiadomości. Plus fajnie jakby było na start ustawienie własnej prędkości. Teraz da się przyspieszać, to już nie jest problem. Ale fajnie jakby na przykład ona się zachowywała. Czyli zawsze mam na prędkość 2. No i tyle. Bez prędkości na przykład już by mi się nie chciało słuchać tak waszych postów. W sensie wiem, że moje też są tak rozwlekłe. Ale jakby to nie zmienia faktu, że ta zmiana prędkości spowodowała to, że teoretycznie więcej osób powinno tutaj zaglądać. A nie zagląda dlatego, że forum okupują tam z 5 osób głównie i te wątki tam nie są aż tak ciekawe. W każdym mówię. Moim zdaniem docelowo te forum powinno być, bo. Będzie więcej osób. I wtedy jest szansa, że się rozwinie. Ale nie chcę się zagłębiać w te forum. Tu już moderację bym musiała zobaczyć. Ile wpisów wywalić. Jak to obostrzyć, żeby ludzie sensownie nagrywali. No i jeśli się nie da nic zrobić, wtedy dopiero powinno być usunięte. Ale nie teraz.

Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Transkrypcja

Teraz właśnie przeczytałem co Paulina napisała, porozmawiajmy w tych kandydaturach. I w sumie też to jest dobry pomysł, żeby przekształcić to w forum mieszane. A to jest jej pomysł, spokojnie nie ukradłem jej. Wtedy by to się zrobiła taka grupa łosapowa trochę, kto by chciał to by sobie nagrywał, to wejdzie w 2.4 chyba, bo jeszcze w stabilkach nie ma tej możliwości. Także to już byłby lepszy wpis, lepszy model. W sensie jakby to się nie przyjęło, to dopiero wtedy można uzyskać od razu ustawienie. Przeczyścić ewentualnie ze spamu teraz to, żeby to wyglądało.

Transkrypcja

No tutaj akurat jakby było takie forum, czyli mieszane, czyli albo tekstowo by się mogło pisać, albo głosowo. Byłoby to fajne, bo przynajmniej jedna osoba by napisała tekstowy wpis, albo głosowy. Kto jak kto woli, to może sobie wybrać, tylko żeby to było po prostu z sensem to jakoś tam wypowiadanie się na tym forum. I żeby to jakoś bardziej to... Teraz forum głosowe to jest... To jest tak mało popularne, że to też to zauważyłem i dlatego na tena wchodziłem tylko tak sporadycznie. Czyli na tekstowe forum uda mi się czasami tam zajrzeć, żeby nie jakoś tam być na bieżąco. Ale to jak po prostu nie chce mi się w nocy spać, to po prostu sobie zaglądam i zobaczę. No i patrzę tam różne rzeczy. Ale tak poza tym to... Jakby tak forum właśnie takie się stało jak mówiłeś, czyli no dobry pomysł. Popieram, żeby coś takiego powstało. Wtedy ludzie częściej by przychodzili i byłoby jakoś to fajne. Pozdrawiam.

Transcription

W sumie nie tak jest ważne czy człowiek pisze, czy człowiek mówi, ważne żeby to było sensowne, krótkie i żeby tego można było słuchać, bo są ludzie, którzy zaczynają coś, w sumie nieważne czy to będzie tekst, czy to będzie audio, ważne żeby osoba, w sumie nieważne czy to tekst, czy to głos, w sumie nieważne jaki, w sumie nieważne jest czy to wpis głosowy, czy to wpis tekstowy, najważniejsze jest podejście, jeśli osoba umie się wypowiedzieć, jeśli osoba stara się o to, żeby wpis był krótki na temat i stara się od tego tematu nie odbiegać, jeśli mówi normalnie, w sumie nieważne czy to wpis tekstowy, czy to wpis audio. Ważna wypowiedź, ważny styl, czy osoba, która się wypowiada umie to robić, czy ona szanuje czas tych, kto będzie czytać albo słuchać, bo jeśli nie szanuje, to faktycznie będą wpisy po 10 minut, albo ogromne tekstowe, gdzie osoba się rozwleka, w sumie jak doczytasz albo dosłuchasz, to już tracisz info o tym, co tam było na początku, i tak dalej, a jeśli osoba szanuje słuchaczy, czy czytelników, to ona postara się krótko, ściśle i na temat powiedzieć wszystko, co chce. Forum mieszany bardzo dobry pomysł, ale ludzie od tego, jaki forum się nie zmienią, to zależy po prostu, żeby osoby, chyba nie trzeba wymieniać nawet zników, kto konkretnie, żeby po prostu osoby, każda osoba, która się udziela na forum, starała się o to, żeby wyposażyć. Powiedź na forum była adekwatna, normalna i nie trwała 10 minut i nie umieszczała w sobie tylko tak, no ja chcę powiedzieć, aha, coś tam i tak dalej. To jest najważniejsze, a format, w jakim to będzie, to już jakby nie jest tak ważne.

Transcription

No tu się, Aleksandrze, akurat z tą zgadzam, jeśli chodzi o to, no ta wypowiedź na forum musi być sensowna i co do tematu, nie można dobiegać właśnie od tematu. I tu akurat, no właśnie, jak dane osoby nie zmienią, no to będzie kiepska sprawa, bo to będzie, no to raz, że źle wyglądało, dwa, że no nie da się tego po prostu słuchać i też ja się tobie nie dziwię, że bardziej wypowiadasz się na forum tekstowym niż na forum głosowym. Bo jak już chcesz się wypowiadać, to już po prostu, ja jak już też właśnie jak mam jakiś temat, to się wypowiem, ale tak zazwyczaj to albo tekstowo na jakichś innych forum typu grupach, czy staram się właśnie, no właśnie, no i tutaj, no zobaczymy. Jak wyjdzie wersja LT na 2.4, to... No wtedy zobaczymy, jak to będzie wyglądało dokładnie i tutaj, bo ja na razie posiadam obecnie stabilkę 2.3.7, to nie wiem, jak to wygląda, bo nie jestem w beta testach, ale jeśli chodzi o forum głosowe. Mam nadzieję, że jak wyjdzie nowa wersja, to się jakoś to forum jakoś poprawi, bo nie chciałbym też, żeby prowadziło do... Żeby to forum jakoś się jakoś tak... No tutaj właśnie krótkie odpowiedzi i co do tematu i koniec. I to jest właśnie raczej zgodne z tematem, żeby nie było, że dana osoba powie dwie minuty to, to. I jeszcze będzie się no zastanawiać nad powiedzeniem czegoś. Tutaj trzeba konstruktywnie wypowiadać się. I starać się mówić sensownie. No to tyle z mojej strony, jeśli chodzi o to. No tak wypowiedziałem się a propos tego właśnie tematu i innych rzeczy. No pozdrawiam.

#18 1 like

Transcription

Coś tu stało się dziwnego i ja usuwałem poprzednie edycje wpisu, który umieszczałem tu, ale oni byli dodane do tego ostatniego, za co przepraszam.

Transcription

Sorki z góry, testowy, krótki wpis

Transcription

miałem jakieś problemy może teraz się uda Baltim właśnie rzeczowe forum, rzeczowe posty, rzeczowe wątki bo w tej chwili większość niestety, ale tak jak Tomasz Wicek powiedział są no żeby nie mówić głupie są beznadziejne nie wnoszą nic ciekawego do do tego forum i forum głosowe jak najbardziej jeśli ma służyć pomocy innym, na zasadzie jakiejś demonstracji dźwiękowej żeby było łatwiej komuś zrozumieć sposób rozwiązania problemu ewentualnie właśnie jakieś naprawdę ciekawe wątki typu jak tułamacze głosowe które jakoś urozmaicają tą szarą codzienność trochę od nas wymagają gimnastyki językowej jakieś można powiedzieć informacyjne wątki które trochę rozszerzą naszą wiedzę ale aktualnie większość niestety jest jest o niczym bąkanie, dukanie powtarzanie w kółko tego samego