android

Telefon kompaktowy w roku 2020

Założony przez magmar 373 wpisy ostatni wpis 3 lata temu Strona 4 z 19

raczej nie nastąpi to szybko i jestem przekonany że w cale ludzie lubią duże ekrany

Wcale lubią. Dziwna konstrukcja gramatyczna.
Jak nie daje się im wyboru nie mają wyjścia w imię zasady jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Po wcale miała być chyba kropka :P
Ludzie lubią duże ekrany, myślę, że akutalnie do 6 cali większości nie przeszkadza, no do 6,3 cala, ale trzeba by na jakąś ankietę zerknąć.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

z rozmów z osobami widzącymi wynika, że ekran jaki jest w galaxy s10 e jest za mały tak że chcąc nie chcąc musimy iść z duchem czasu

Nie musimy! Zwariować się nie dam.

pogadamy za rok albo dwa będziesz używał starego tnącego się trupa bez wsparcia

Tak. będę korzystał z nokii C5.

Znam kilku niewidomych, którzy korzystają dodzisiaj z Noki C5.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Można i ubrania w rękach prać, tylko poco jak jest pralka.
Też ma swoje wady, prąd zżera, psuje się czasem itd, ale jednak korzyści są powalające w stosunku do wad.
Reasumując, przerzucił bym się na starą nokię jak by iphony i androidy nie miały pisania brajlem, były rozmiarów lekko większych niż s20 i jeszcze coś bym musiał dorzucić.
Ciekawe ile osób będzie tak zdesperowanych, żeby serio wrócić do nokii, nie liczę starszych ludzi, którym nokie wystarczają, bo nic na fonach nie robią.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Nie porównuj prania ręcznego z praniem w pralce z smartphonem i nokiąC5.
Takto mógłbyć porównać smartphon z budkątelefoniczną i to jeszcze z wczesnych lat kiedy trzeba było centralęprosić o połączenie z wybranym numerem.
Nokia C5 obsłuży emaila, rozkład jazdy mpk, ma odtwarzacz muzyki, sporo funkcjonalnych programów, bardzo przyjazny notatnik, do tego odczytujący pliki txt z windowsa w sposób bardzo przejrzysty.
Spore możliwości edycyjne kontaktów. Jedyne co jest utrudnione to przeglądanie internetu, ale da się to ogarnąć.
Toest przde wszystkim telefon i tutaj funkcjonalność sięnie różni, zarówno tym jak i tym zadzwonisz, i w jednym i drugim jest wybieranie głosowe.
Powiem więcej, przy pomocy noki szybiej i to jedną rękąwybierzemy numer z klawiatury,. jednąrękąodblokujemy ekran i przejdziemy do menu, do kontaktów, wybieremy numer..
Nokięmożemy używać trzymając ją w kieszeni, bez potzeby wyjmowania, wystarczy słuchawka bluetooth i możemy obsłużyć telefon nie wyciągając go.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Balteam, Super. Tobie to nie przeszkadza, a niektórym tak. Takie to dziwne? Mam wyznawać jakąś jedyną słuszną opcję bo rynek to wymusza? Chyba sobie żartujesz.

Dariusz, super tobie to przeszkadza, a mi nie, to nie mogę pisać, że to dziwne? Jak dla mnie możesz i w ogóle z telefonu nie korzystać, co nie znaczy, że uważam to za normalne, ale nie musisz robić to co uważam za normalne, możesz utrudniać sobie życie, albo robić wszystko po swojemu, na około, mi się nie chce. Za dużo korzystam z telefonu żeby stara nokia mogła to zastąpić, dlatego twoje rozwiązanie jest tylko dla małej części osób, które telefonu nie używają do różnych aplikacji. A wcale nie trzeba do niewiadomo czego tego telefonu używać aby odczuć duże braki po przesiadce.
To już jak bym był zdesperowany to bym kupował stare androidy, bo te co mają andka 9, te 5 lat dla zdesperowanych może wytrzymają, a przynajmniej bym spróbował w tą stronę to rozwiązać.
To co ma androida 5 na pokładzie pewnie jeszcze działa u niektórych, więc szukajcie jakihś tam kompaktów z tą dziewiątką puki są.

A ja nie mogę pisać, że wielkie telefony to mega dziwne rozwiązanie? Dla większości społeczeństwa sygnalizacja dźwiękowa to niepotrzebny dodatek na który prawie nikt nie zwraca uwagi. A udźwiękowania w tramwajach? Po co w ogóle się tym zajmować, skoro na tablicy i tak wszystko się wyświetla.

Możesz, ale my też możemy pisać, że to dziwne :D

Oczywiście, że tak. Kiedyś to się dało w jednej ręce trzymać kija, mieć na ramieniu laptopa i plecak a w drugiej trzymać telefon i odpisywać na wiadomości. Tego mi autentycznie brakuje.

No cuż. Jak narazie nic się nie poradzi. Jest z tym sprzętem jak jest, ale nexus 5 został fajnie zrobiony. Wygląda na to, że za gorąco nie może mieć, no ale gdzieś 7 hyba będzie na karku miał. Działa sprawniej moim zdaniem, niż ten kolosalny j4+, no ale tam siedzi szustka i procek snapdragon 800. Przez to, co się na tym rynku dzieje powoli zaczynam się przyzwyczajać do 6 calowców, chociaż sam wolę maks do 5 i wązkie ramki. Zwykłego alfanumeryka nic nie zastąpi, no ale na sprzęcie z andrzejem na pokładzie na jakąś fajną wydajność nie mamy co liczyć.

Hmmmm, może któregoś Pixela?
-- (johnson):
No cuż. Jak narazie nic się nie poradzi. Jest z tym sprzętem jak jest, ale nexus 5 został fajnie zrobiony. Wygląda na to, że za gorąco nie może mieć, no ale gdzieś 7 hyba będzie na karku miał. Działa sprawniej moim zdaniem, niż ten kolosalny j4+, no ale tam siedzi szustka i procek snapdragon 800. Przez to, co się na tym rynku dzieje powoli zaczynam się przyzwyczajać do 6 calowców, chociaż sam wolę maks do 5 i wązkie ramki. Zwykłego alfanumeryka nic nie zastąpi, no ale na sprzęcie z andrzejem na pokładzie na jakąś fajną wydajność nie mamy co liczyć.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Pixele w Polsce są drogie
„Równowaga nie działa w korporacjach. Tam rządzi chaos i budżet.

Ile kosztują i czy są rzeczywiście kompaktowe?
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Wątpię, powpisuj w google wymiary, nie patrz na cale i porównaj z wymiarami tego telefonu, który jest dla ciebie granicą jeśli chodzi o kompaktowość. Ewentualnie zerknij na wagę, dla mnie to bardziej istotne.