EltenLink

Rozkręciliśmy projekt aplikacji mobilnej dla iOS/Android

Wróć do Pozostałe platformy

#41 papierek

W sensie że co teraz w konferencjach nie działa?
Bo moim zdaniem, od momentu, kiedy konfy już nie padają nie ma żadnych widocznych bugów, o których bym wiedział i które by przeszkadzały, a jestem w betatestach
-- (daszekmdn):

-- (balteam):
kilka miesięcy temu akurat sporo osób było za rozwijaniem konferencji, które miały się wyróżniać na tle konkurencji...
--
Tylko, że z założenia miało to działać dobrze, a nie wyszło.

--

po co mi sygnatura?
2021-08-16 20:21

#42 papierek

ba, nawet strona conferencing.elten.link działa już, jak należy, chociaż przeszło to jakoś bez echa, czyli założenia pajpera o tym, żeby chociaż konferencje mieć mobilnie zostały spełnione.

po co mi sygnatura?
2021-08-16 20:26

#43 daszekmdn

Streamowanie kart dźwiękowych często się sypie, często mnie nie słychać mimo poprawnych ustawień mikrofonu, a na TT jakoś działa jak należy.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
Edytowano 2021-08-17 00:11

#44 misiek

Na stronie dalej się tnie, a korzystanie mobilne przemilczę.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-08-17 02:35

#45 tomecki

W konferencjach nie chodzi nawet o jakichś wywalonych w kosmos audiofili czy coś. Rzecz w tym, że pojawia się fajne narzędzie chociażby dla tych, którzy chcieliby ogarnąć jakieś wywiady przez net, jakieś radiowe różności, nawet w karty pograć ze znajomymi, bo przecież talię można sobie uruchomić, rozdać i cisnąć w cokolwiek. No, prawie cokolwiek. Jeśli Pamiętajcie też, że praktycznie wszystko nowe było opóźnione. Ciekawe ile opóźnień zaliczyłaby appka mobilna i czego nie udałoby się rzez najbliższe kilka lat do Eltena innego wprowadzić, a nie udałob się, bo trzeba od podstaw mobilkę zrobić.

2021-08-17 03:12

#46 daszekmdn

Co nie zmienia faktu, że miało a jest takie jakie jest czyli zabugowane.

Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
2021-08-17 05:53

#47 Zuzler

OK, Tomecki, ale czy to znaczy, że mobilki nie będzie nigdy?

2021-08-17 08:08

#48 papierek

dopuki nie będzie rąk do pracy, pewnie nie będzie.

po co mi sygnatura?
2021-08-17 08:45

#49 Zuzler

@Papierek, w takim razie co to oznacza, bo, choć mocno to to skrótowo i nie do końca jakby po polsku, to wydawało mi się, że jest to właśnie zaprzeczenie Twoich słów.

-- (zywek):
O nie, mieślimy robić n xamarinie, ciekaw dlaczego nadal nie robimy, ja wciąż czekam na jakieś polecenia.

--

2021-08-17 08:54

#50 longshoot

są ręce do pracy, tylko nikt nie chce powiedzieć tym ręką co robić. jak mówił żywek w poprzednim poście.

2021-08-17 09:03

#51 papierek

Nie, znaczy to tyle, że jak już są te ręce do pracy, to powinny wiedzieć, co robić, bo pajper nie skoordynuje ci pracy aplikacji desktopowej, mobilnej, strony, jeszcze sprawy związane z fundacją i kilku innych rzeczy i bez jakiegoś dofinansowania z jakiegoś projektu pewnie nie ma co liczyć na mobilkę.

po co mi sygnatura?
2021-08-17 09:27

#52 pajper

W tym wątku wypowiedziała się już jamajka i powiedziała, co jest do powiedzenia.
Przed wykonaniem aplikacji mobilnej trzeba, jak pisała Maja, napisać API.
Do tej pracy zgłosił się Mikołaj Hołysz, który rzeczywiście nade mną w tej sprawie współpracował, ale ostatnio przesiadł się na Maca i temat umarł śmiercią naturalną.
Na tym forum jest wątek z zapytaniem, kto do prac nad API się przyłączy, odzewu brak.

#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
2021-08-17 09:30

#53 nuno69

Jest gdzieś publiczny kod tego nowego API w Sinatrze?

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-08-17 15:19

#54 pajper

Nie, publicznie udostępnię, jak będzie na jakimś tam bardziej zaawansowanym etapie.

#StandWithUkraine

2021-08-17 16:36

#55 nuno69

Kurde, szkoda. Tak to na pewno ktoś by z doskoku coś napisał mając chwilę wolnego. Ja na przykład zaczynam studia i na pewno nie podejmę się czegokolwiek full-time, ale zrobić parę endpointów między śniadankiem a obiadkiem by można.

- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
2021-08-17 16:38

#56 misiek

Ja nie mówię konferencją nie. Świetnie, że weszły, tylko czy nie lepiej zamiast wdrażać miliona funkcji dopracować je tak by śmigały bezproblemowo jak i w kliencie tak i na stronie, czy mobilnie? Co do apki mobilnej, pewnych rzeczy nie zmienimy. Czasy się zmieniają, większość ludzi korzysta z portali społecznościowych na telefonach i tego nie przeskoczymy. I, mimo że mi tam pasuje Elten na Windowsa, nie muszę go mieć zawsze i wszędzie, tak większość do takich spraw podchodzi inaczej i w tym momencie Elten dla większości nie istnieje, bo i jak mają go obsłóżyć bez windowsa? No dobra, niby można przez stronę, ale raz, nie zrobimy tam wszystkiego a dwa, takie średnio to wygodne. Z resztą mentalności ludzi nie zmienimy.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2021-08-17 16:49

#57 pajper

@nuno69
Coś za coś. Na razie nie chcę wystawiać publicznie kodu czegoś, co jest w powijakach i nie było w ogóle testowane pod kątem bezpieczeństwa.

@misiek
Ja to wszystko wiem. Ja sam chciałbym mieć Eltena na swoim telefonie, bardzo bym chciał. Ale nie mogę siebie niestety sklonować. A choć deklaracji było wiele, konkretnych czynów pomocy mało, niestety.
Na razie jedyną ścieżkę pracy nad Eltenem mobilnym, którą ja widzę, opisała Maja: próba pozyskania finansowania na zatrudnienie programisty do pomocy.

#StandWithUkraine

2021-08-17 16:54

#58 Zuzler

A co z tą apką, która sobie tam zaczęła istniec i nawet betatesty były? Widziałam jak to działa, nawet coś się już dało z tym porobić.

2021-08-17 19:35

#59 pajper

Z nią było zbyt wiele problemów, z najważniejszych:
* Złe założenia, bardzo spowalniające pracę
* Oparcie sprawy o jednocześnie pisane API, co także wydłużało strasznie pracę
* Mało rozpowszechniony framework, co dawało sporo błędów
* Skupienie się tylko na systemie iOS

Ale cieszę się, że ten prototyp powstał, bo pokazał, że:
A. Da się,
B. Była to błędna ścieżka.
I przynajmniej mam nadzieję z mobilką nie powtórzyć błędów wersji na Windowsa.

#StandWithUkraine

2021-08-17 21:03

#60 papierek

a gdyby nawet jenak powstała apka na IOS i tylko na ios, to okazało by się, że użytkownicy androida narzekają, że robi się pod ludzi z IOS. A w tym sposobie pisania tego nie było by wspólnej części kodu i wersja na androida powstała by za kolejne 10 lat. :P

po co mi sygnatura?
2021-08-18 00:04