Forum

Rozkręciliśmy projekt aplikacji mobilnej dla iOS/Android

Pozostałe platformy

papierek

#41 ·

W sensie że co teraz w konferencjach nie działa?
Bo moim zdaniem, od momentu, kiedy konfy już nie padają nie ma żadnych widocznych bugów, o których bym wiedział i które by przeszkadzały, a jestem w betatestach
-- (daszekmdn):

-- (balteam):
kilka miesięcy temu akurat sporo osób było za rozwijaniem konferencji, które miały się wyróżniać na tle konkurencji...
--
Tylko, że z założenia miało to działać dobrze, a nie wyszło.

--
po co mi sygnatura?

papierek

#42 ·

ba, nawet strona conferencing.elten.link działa już, jak należy, chociaż przeszło to jakoś bez echa, czyli założenia pajpera o tym, żeby chociaż konferencje mieć mobilnie zostały spełnione.
po co mi sygnatura?

daszekmdn

#43 ·

Edited
Streamowanie kart dźwiękowych często się sypie, często mnie nie słychać mimo poprawnych ustawień mikrofonu, a na TT jakoś działa jak należy.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

misiek

#44 ·

Na stronie dalej się tnie, a korzystanie mobilne przemilczę.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

tomecki

#45 ·

W konferencjach nie chodzi nawet o jakichś wywalonych w kosmos audiofili czy coś. Rzecz w tym, że pojawia się fajne narzędzie chociażby dla tych, którzy chcieliby ogarnąć jakieś wywiady przez net, jakieś radiowe różności, nawet w karty pograć ze znajomymi, bo przecież talię można sobie uruchomić, rozdać i cisnąć w cokolwiek. No, prawie cokolwiek. Jeśli Pamiętajcie też, że praktycznie wszystko nowe było opóźnione. Ciekawe ile opóźnień zaliczyłaby appka mobilna i czego nie udałoby się rzez najbliższe kilka lat do Eltena innego wprowadzić, a nie udałob się, bo trzeba od podstaw mobilkę zrobić.

daszekmdn

#46 ·

Co nie zmienia faktu, że miało a jest takie jakie jest czyli zabugowane.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Zuzler

#47 ·

OK, Tomecki, ale czy to znaczy, że mobilki nie będzie nigdy?

papierek

#48 ·

dopuki nie będzie rąk do pracy, pewnie nie będzie.
po co mi sygnatura?

Zuzler

#49 ·

@Papierek, w takim razie co to oznacza, bo, choć mocno to to skrótowo i nie do końca jakby po polsku, to wydawało mi się, że jest to właśnie zaprzeczenie Twoich słów.

-- (zywek):
O nie, mieślimy robić n xamarinie, ciekaw dlaczego nadal nie robimy, ja wciąż czekam na jakieś polecenia.

--

longshoot

#50 ·

są ręce do pracy, tylko nikt nie chce powiedzieć tym ręką co robić. jak mówił żywek w poprzednim poście.

papierek

#51 ·

Nie, znaczy to tyle, że jak już są te ręce do pracy, to powinny wiedzieć, co robić, bo pajper nie skoordynuje ci pracy aplikacji desktopowej, mobilnej, strony, jeszcze sprawy związane z fundacją i kilku innych rzeczy i bez jakiegoś dofinansowania z jakiegoś projektu pewnie nie ma co liczyć na mobilkę.
po co mi sygnatura?

pajper

#52 ·

W tym wątku wypowiedziała się już jamajka i powiedziała, co jest do powiedzenia.
Przed wykonaniem aplikacji mobilnej trzeba, jak pisała Maja, napisać API.
Do tej pracy zgłosił się Mikołaj Hołysz, który rzeczywiście nade mną w tej sprawie współpracował, ale ostatnio przesiadł się na Maca i temat umarł śmiercią naturalną.
Na tym forum jest wątek z zapytaniem, kto do prac nad API się przyłączy, odzewu brak.
#StandWithUkraine

Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.

nuno69

#53 ·

Jest gdzieś publiczny kod tego nowego API w Sinatrze?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

pajper

#54 ·

Nie, publicznie udostępnię, jak będzie na jakimś tam bardziej zaawansowanym etapie.
#StandWithUkraine

nuno69

#55 ·

Kurde, szkoda. Tak to na pewno ktoś by z doskoku coś napisał mając chwilę wolnego. Ja na przykład zaczynam studia i na pewno nie podejmę się czegokolwiek full-time, ale zrobić parę endpointów między śniadankiem a obiadkiem by można.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

misiek

#56 ·

Ja nie mówię konferencją nie. Świetnie, że weszły, tylko czy nie lepiej zamiast wdrażać miliona funkcji dopracować je tak by śmigały bezproblemowo jak i w kliencie tak i na stronie, czy mobilnie? Co do apki mobilnej, pewnych rzeczy nie zmienimy. Czasy się zmieniają, większość ludzi korzysta z portali społecznościowych na telefonach i tego nie przeskoczymy. I, mimo że mi tam pasuje Elten na Windowsa, nie muszę go mieć zawsze i wszędzie, tak większość do takich spraw podchodzi inaczej i w tym momencie Elten dla większości nie istnieje, bo i jak mają go obsłóżyć bez windowsa? No dobra, niby można przez stronę, ale raz, nie zrobimy tam wszystkiego a dwa, takie średnio to wygodne. Z resztą mentalności ludzi nie zmienimy.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

pajper

#57 ·

@nuno69
Coś za coś. Na razie nie chcę wystawiać publicznie kodu czegoś, co jest w powijakach i nie było w ogóle testowane pod kątem bezpieczeństwa.

@misiek
Ja to wszystko wiem. Ja sam chciałbym mieć Eltena na swoim telefonie, bardzo bym chciał. Ale nie mogę siebie niestety sklonować. A choć deklaracji było wiele, konkretnych czynów pomocy mało, niestety.
Na razie jedyną ścieżkę pracy nad Eltenem mobilnym, którą ja widzę, opisała Maja: próba pozyskania finansowania na zatrudnienie programisty do pomocy.
#StandWithUkraine

Zuzler

#58 ·

1 likes
A co z tą apką, która sobie tam zaczęła istniec i nawet betatesty były? Widziałam jak to działa, nawet coś się już dało z tym porobić.

pajper

#59 ·

1 likes
Z nią było zbyt wiele problemów, z najważniejszych:
* Złe założenia, bardzo spowalniające pracę
* Oparcie sprawy o jednocześnie pisane API, co także wydłużało strasznie pracę
* Mało rozpowszechniony framework, co dawało sporo błędów
* Skupienie się tylko na systemie iOS

Ale cieszę się, że ten prototyp powstał, bo pokazał, że:
A. Da się,
B. Była to błędna ścieżka.
I przynajmniej mam nadzieję z mobilką nie powtórzyć błędów wersji na Windowsa.
#StandWithUkraine

papierek

#60 ·

a gdyby nawet jenak powstała apka na IOS i tylko na ios, to okazało by się, że użytkownicy androida narzekają, że robi się pod ludzi z IOS. A w tym sposobie pisania tego nie było by wspólnej części kodu i wersja na androida powstała by za kolejne 10 lat. :P
po co mi sygnatura?