Klawiatury mechaniczne
Wróć do Komputery i akcesoria#341 DJGraco
Dzięki za propozycję. Rozważę :D na razie itak jestem na etapie zbierania i nic nie kupuję powyżej 300 zł
#342 camila
Banana są właśnie lekkie i browny też lekkie. Jedne i drugie to przełączniki tylko na chwilę niestety. Ja narazie siedzę na tych WS heavy ale znowu ciśnie mnie na te klikacze albo Gaterona albo Kinetic Labs Purple :DD
#343 misiek
Koty są puszyste.
#344 djdenismusic
@misiek też nie rozumiem tego klawiaturzenia, ale każdy ma jakiegoś pierdolca, i nic z tym nie zrobimy.
Napisane z powodzeniem na laptopowej klawiaturze. :D
#345 misiek
Tak właśnie, napisane z powodzeniem na laptopowej klawiaturze, szybko bez żadnej literówki.
#346 DJGraco
Pomijając, że post o treści koty są puszyste jest zwyczajnym spamem i nie ma nic do treści wątku.
Argumentami można by się przepychać. Jedni nic nie widzą w skanowaniu radia bo dla nich to jest zwykłe kręcenie, inni już tak.
Ja potrafię pisać na klawie laptopowej bez żadnych literówek i dobrze mi z tym, jednak samo pisanie na przełącznikach to już zupełnie coś innego.
Na prawdę czasem warto powstrzymać się od złośliwości.
Zacznę więc wchodzić na fora poświęcone motoryzacji i pisać bezsensowne uwagi, że no jak można się pasjonować czymś takim co służy tylko do jazdy i niczego więcej. A przecież są osoby, które lubią bardziej rozgrzebywać swoje samochody, wprowadzać modyfikacje, itd.
#347 Numernabis
Oczywiście Gracjanie masz rację.
Dodatkowym argumentem za kklawiaturę zewnętrzną, poza układem i przełącznikami to fak, że jeśli mamy sporo klepania to łatwiej i niejednokrotnie taniej wymienić klawiaturę zewnętrzną niż laptopową.
#348 pates
Ja powiem inaczej. 1 lubi kasety, drugi płyty, trzeci spotify a czwarty klawiatury
#349 camila
Więc nie wiem panowie, po co to wszystko? Ja planuję po kilku miesiącach sprawdzania czy przełącznikii tactile są dla mnie wrócić do klikaczy i naprawde - to już będzie moja osttatnia modyfikacja z ink Blackami na funkcyjnych i Gateron Melodic na sekcji alfanumerycznej plus numpad. Poza tym te pzełącznikii WS, które tteraz wsadziłam są jakieś wadliwe - padają w trakcie użykowania i już trzyy razy musiałam je wymienić :D
#350 camila
No i stało się. Docisnełam po wymianie i nie mam żadnych artefaktów, czy podwójnego wciskania liter. Gateron najwyżej ma lepszą kontrolę jakości co do switchy. Teraz stukam z powodzeniem ;)
#351 DJGraco
fajnie te melodic brzmią.
#352 camila
Są warte wypróbowania. Moim zdaniem znalazłam już to, czego tak naprawdę szukałam. ;)
#353 DJGraco
Właśnie na Endorfy wrócił pełen komplecik Kailh BOX Brown, i się okazało przy okazji, że mam v1. Po prostu przywracałem ją do stanu fabrycznego jak mam ją sprzedać. Nie zauważyłem bym musiał dociskać switche we slotach, wszystko łączy poprawnie.
No i przełączniki trzeba też umiejętnie i powoli wyciągać, bo raz za pierwszym razem jak szarpnąłem to mi wyleciał jak z armaty. A to chyba trza każdy pin po kolei odłączać, tj ja robię tak, że najpierw górna część przełącznika odskakuje i potem powolutku ciągnę za resztę to wyskakuje. Ale nie wiem czy macie jakieś swoje rekomendację i czy dobrze robię. Zawsze się troszkę boję co bym pinów nie powyginał.
#354 camila
Ja trzymam dolną część klawiatury i ciągnę od góry, delikatnie poluźniając przed wyjęciem ruszając na boki. Nic mi nie wyskakuje jak z armaty.
#355 DJGraco
No i stało się...
Endorfy właśnie poszła paczkomatem do kupca, który może się tu nawet wypowie. A ja zamówiłem Q6 Max Jupiter Brown. Chciałem pierwotnie z Bananami, ale nie było na stanie.
#356 Numernabis
No i zakupiłem tą klawiaturę:
Redragon K607 APS Pro
Ma jakiś kluczyk do wymiany klawiszy.
W załączniku próbka jak ją słychać :)