Tyflopodcast, czyli prosta przeglądarka Tyflopodcastu
Wróć do Nowości, odkrycia, newsy#161 midzi
Tak, u mnie była identyczna sytuacja, aczkolwiek teraz zrestartowałem i
działa za pierwszym razem.
#162 DJGraco
Hej,
mam pytanie. Czy da się ustawić w odtwarzaczu aploikacji skok co ile sekund strzałki nas przesuwają? Dla mnie 10 sekund to zbyt dużo i chciałbym sobie to zmienić.
#163 balteam
Hm, da się chodzić jakoś szybciej po tej tekstowej wersji? Myślałem o akapitach, ale whisper jakoś to dziwnie dzieli.
#164 Numernabis
Tym razem mnie dopadł problem z pobieraniem listy podcastów, nie pobiera.
Dodatkowo po wyszukaniu podcastu z listy klikam enter i odtwarzanie pojawia się po kilkudziesięciu sekundach, ale milczy, nie odtwarza nic, stoi na suwak zero.
#165 midzi
Dziwna sprawa. Próbowałem przed momentem i no cóż... działa.
#166 Numernabis
Faktycznie dziwna, bo uruchamiałem trzykrotnie i to samo, uruchmiłem teraz i wszystko gra.
#167 daszekmdn
Może trafiłeś na jakiś restart serwera czy coś.
#168 Numernabis
Na to wygląda.
#169 midzi
Restart serwera to akurat nie, uptime mam ponad 50 dni, usług ostatnio też nie restartowałem. Może po prostu były problemy z Twoim łączem albo na linii Ty / Cloudflare, bo innego wytłumaczenia nie mam.
#170 Numernabis
z łączem nie miałem problemów bo od razu sprawdziłem jak się zachowują strony www i nawet zapuściłem sobie pobieranie i wszystko śmigało aż miło oprócz właśnie tej apki.
#171 Numernabis
Jak się w tym wyszukuje podcastu?
Wpisuję Reaper, Advanced, NVDA i nic, klikam Enter lub Przeszukaj i wciąż mam to okienko do wpisania wyszukiwanej frazy, jakoś wcześniej to działało, kliknąłem ener i miałem wynik, teraz niestety nie.
#172 Adasadula
Już od dawna się tak dzieje, nic nowego.
-- (Numernabis):
Jak się w tym wyszukuje podcastu?
Wpisuję Reaper, Advanced, NVDA i nic, klikam Enter lub Przeszukaj i wciąż mam to okienko do wpisania wyszukiwanej frazy, jakoś wcześniej to działało, kliknąłem ener i miałem wynik, teraz niestety nie.
--
#173 matius
Zawsze można uruchomić aplikacje i potem w zakłatce kategorie przejśćna dźwięk. Potem literą r, szukać reaper.
#174 Numernabis
Jasne, że można, ale nie zawsze tytuł zaczyna się tak jakbyśmy sobie tego życzyli i nie po to jest szukajka żeby tak kombinować.
#175 pajper
To najnowsza wersja?
A przycisk Szukaj działa?
Sprawdziłem właśnie i u mnie śmiga czy to przez enter, czy przez przycisk Szukaj.
Jeszcze jeden pomysł, mało prawdopodobny, ale proponuję spróbować odbudować bazę podcastów z menu. Może wkradł się jakiś dziwny błąd.
Shoot for the Moon. Even if you miss, you'll land among the stars.
#176 Adasadula
Hm, właśnie tylko że ten bug występował u zdaje się 4 osób, lista podcastów odświezona, kiedy pochodzimy obiektówką po ekranie to w tym oknie widać błąd: Wystąpił nieobsługiwany wyjątek w aplikacji. Jeśli klikniesz przycisk Kontynuuj, aplikacja zignoruje błąd i podejmie próbę kontynuacji. Jeśli klikniesz przycisk Zamknij, aplikacja zostanie natychmiast zamknięta.
Odwołanie do obiektu nie zostało ustawione na wystąpienie obiektu.
#177 Numernabis
Dokładnie jak opis powyżej, aplikacja najnowsza, przycisk szukaj powoduje przeniesienie fokusa na wyszukiwaną frazę, kontynuuj to samo, a zamknij zamyka aplikację.
Właśnie sprawdziłem objektówką i ten sam komunikat błędu który jest zacytowany poprzednim poście
#178 Numernabis
Czy coś drgnęło w powyższej sprawie, nadal nie można używać szukajki w tym sofciku.
#179 markus1234
A ja mam takie dziwne pytanie. Dlaczego stare podcasty, które były nagrywane w 2008 i 2009 roku są odtwarzane w tym programie w mono? Wydaje mi się, że powinny być odtwarzane w stereo, tak, jak pozostałe podcasty. Podcast, w którym pan Tomasz bilecki pokazuje Klango w wersji 2, jest w mono, a kiedyś, jak go pobrałem na swój dysk, to był w stereo. Czy to jakiś błąd tej aplikacji, czy podcast jest źle nagrany? Drugi podcast, w którym występuje ten problem, to podcast, w którym pan Michał Dziwisz opisuje procedurę nadawania w radiu internetowym, i jak pokazuje, jak działa balans, to też jest to zmonofonizowane, a jak pobrałem ten podcast kiedyś na swój dysk, to był ten balans pokazywany w stereo. Być może Wam to nie przeszkadza, ale ja zwracam na to uwagę, bo nie lubię monofonicznego dźwięku, tylko lubię, gdy coś jest pokazywane, toniech będzie słychać tą stereofonię. Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.
#180 midzi
Kilka lat temu mieliśmy problem z miejscem na dysku i trzeba było sobie jakoś z tym poradzić. W efekcie tego zmniejszyłem jakość i zmonofonizowałem najstarsze audycje.