EltenLink

Brak wzroku a zatrudnienie

Wróć do W szkole i w pracy.

#341 grzegorzm

Ogarnij, nikt nie każe brać leków na ból głowy, ale mowa o wyksztauceniu a nie o szamaństwie. Nie ma szkoły bioenergoterapeutycznej.
Co do refleksologii, spoko możnawykonać, masaże jak wiadomo też, akupresurę, owszem nie wiem jak z akupunkturą. Tu jest problem, że chyba chcąc ingerować w tkanki w ten sposób czyli ciągłość skury trzeba mieć jakieś dodatkowe wyksztaucenie, na pewno nie może robić tego masażysta. Co do innych zabiegów z karty się nie wypowiem.
-- (misiek):
Powiedział co wiedział, za to wpompowywanie w siebie ton chemii na ból główki i katarek jest takie super nie?

--

2022-08-02 11:09

#342 misiek

A ty znasz te masaże z karty?

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-08-02 16:14

#343 Julitka

Błagam, przynajmniej nie schodźcie z tematu...

***- A czego się boisz, Eowino? – zapytał.
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
2022-08-02 17:24

#344 grzegorzm

Wszystkich nie znam, ale wiem, że generalnie masażesą do wykonania, tak jak pisałem akupunktury wydaje mi się, że nie a przynajmniej nie ze względów formalnych, ale masaż Shiatsu, leczniczy, refleksologia stup to owszem.
ta aurikuloterapia też nie, ponieważ to jest akupunktura ucha.
Swoją drogą my mamy w naszym europejskim masażu, może nie strasznie brzmiąco,akupunkturę i akupresurę, ponieważ nie nakłuwa się człowieka igłami i nie odblokowywuje się kanałuw przepływu energii uciskając konkretne punkty, ale my mamy masażsegmentarny, który działa podobniea przynajmniej założenia są podobne.
-- (misiek):
A ty znasz te masaże z karty?

--

2022-08-02 21:34

#345 misiek

Ok, dzięki za info.

Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
2022-08-03 00:45

#346 misiek

A jeszcze wytłumaczył byś mi czym jest refleksologia?

2022-08-03 00:46

#347 grzegorzm

Generalnie gdy mówi się refleksologia to często kojaży się ją z masażem stup, ale może być refleksologia twarzy, dłoni i nie wiem czego jeszcze, chodzi o to, że uważa się, że konkretne punkty w stopie odpowiadają narzondom wewnętrznym ciała człowieka. więc masując stopę można pozytywnie wpływać na nie.
-- (misiek):
A jeszcze wytłumaczył byś mi czym jest refleksologia?

--

2022-08-03 09:37

#348 misiek

Ok dzięki.

2022-08-03 16:12

#349 Martita98

Cześć, jestem tu nowa. Pobieżnie przeczytałam wontek. Zapraszam na wontek stworzony przeze mnie dotyczący fizjoterapii a niewidzenia.

Ja jestem studentką ostatniego roku fizjoterapii i całkowicie nie widzę.

2022-08-03 20:26

#350 skrzypenka

To jak sobie radziłaś na studiach?
-- (Martita98):
Cześć, jestem tu nowa. Pobieżnie przeczytałam wontek. Zapraszam na wontek stworzony przeze mnie dotyczący fizjoterapii a niewidzenia.

Ja jestem studentką ostatniego roku fizjoterapii i całkowicie

Große Operndiva?
Edytowano 2022-08-04 10:47