Jest to gra z gatunku action rpg, gdzie wcielamy się w postać, która zostaje przywołana do świata zwanego
kareshia, w którym zapanował haos.
Musimy uratować go przed złem które tam zapanowało, jeśli tego nie zrobimy, to świat pogrąży się w ciemnościach.
Wyposarzeni w niezwykłą broń jaką jest miecz last hope musimy zwalczać zło, muiecz ten ma niezwykłą moc,
ale jaką to już musicie sprawdzić sami.
Teraz o mechanice słów kilka.
Gra jest światem pół otwartym, gdzie mapa jest zrobiona w widoku topdown, czyli poruszamy się we wszystkich
czterech kierunkach świata bez obracania się wokół własnej osi.
Nawigując po mapie odkryjemy, że nie wszędzie możemy dojść z powodu braku pewnych umiejętności, na przykład
nie dojdziemy do skrzyni która mieści się w wodzie, bo nie umiemy pływać bądź nie mamy postaci która
to potrafi.
Jeżeli chodzi o walkę to jest to walka w czasie rzeczywistym a nie turowa jak to ma miejsce w entombed
czy a heroes call.
Gra stawia duży nacisk na fabułę co mi bardzo się podoba, ponadto nawigacja jest tam genialna.
Sam dźwięk i mnogość ukrytego kontentu sprawia, że pokochałem tą grę, i każdemu ją polecam.
Niestety gra nie została w pełni przetłumaczona na język angielski ale z wtyczką jgt napewno sobie poradzicie.
Grę możecie spokojnie pobrać z baZy audiogames.net czy nawet z agarchive.net gdzie jest również link
bezpośredni do gry.
Dodatkowo warto dodać że gra jest w pełni darmowa a starcza naprawdę na długie godziny.
Jeszcze raz gorąco tą gre polecam wszystkim