Oprogramowanie

File lister, program do wypisywania wszystkich nazw plików z danego katalogu do pliku tekstowego

Założony przez daszekmdn 81 wpisów ostatni wpis 1 rok temu Strona 4 z 5

Wymaganie ode mnie czegokolwiek mija się z celem, gdyż nie taki jest powód, dla którego się odzywam, że umiem lepiej. I możę ujmę to tak: Łowco, wiesz dlaczego szyję maseczki ręcznie? Bo widzę w tym sens.

Nom, to teraz już noszenie maseczek szytych własnoręcznie jest czymś złym, i nie popieranym, a do niedawna jeszcze tak nie było. Jak jak kocham ten nasz rząd XD

#63 1 polubienie

To nie jest tematem wątku.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

#64 5 polubień

Zuzer, zarzucasz Daszkowi wyważanie otwartych drzwi, a szycie maseczek to nie wyważanie otwartych drzwi.
Owszem, nie to jest dyskusją, ale Daszek napisał prosty programi, a Ty zarzucasz Mu bezsensowne działanie, nie jest bezsensowne, bo jak widać i Ty sama nie wiesz jak to zrobić z wiersza pleceń, owszem da się, ale jak pisałem trzeba znać składnię i nawet znajac takową to zdecydowanie lepszym rozwiązaniem, nawet dla znającego składnię jest kilka kliknięć niż za każdym razem klepanie pełnej składni.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#65 4 polubienia Edytowano

A wiesz dlaczego ja piszę takie aplikacje? Z tego samego powodu, z którego ty szyjesz.

#66 6 polubień

Jak ci się dziewczyno nie podoba program i nie masz nic mądrego do powiedzenia, co by wnosiło do tematu, to się nie odzywaj.
Dasz napisał program zgodnie ze swoimi kompetencjami i możliwościami.
To tak jak ty byś uszyła maseczkę a ja bym ci powiedział, po co szyjesz maseczkę skoro i tak maseczki idzie kupić.
Dla ciebie szycie maseczek ma sens a dla niego napisanie programu więc koło się zamyka.

Ototototo. Dobre słowa. Tak samo jak dla mnie ma sens robić moje amatorskie słuchowiska. Sorrki za offtop.
Cholerne wstrętne sample w suno!

#68 1 polubienie

Trwają prace nad wersją 0.5. Tym razem nawet jest system betatestów. :)

#69 3 polubienia Edytowano

Dostępna jest nowa wersja 0.4.1:
Naprawiono błąd powodujący brak nazwy pliku txt i nieużywanie domyślnej nazwy, gdy użytkownik wybierał opcję "Advanced list creator" nie zmieniając parametru "File name", od teraz w przypadku braku zmiany nazwy pliku tworzy się on standardowo jako ListedFiles.txt.
Dostałem także feedback, że korzystanie z opcji One click listing stało się niewygodne w momencie pojawienia się aktualizatora. Mogę przenieść listowanie jednym kliknięciem do oddzielnego programu, który będzie można dowolnie przenosić bez martwienia się o pozostałe pliki potrzebne do działania aplikacji.
Link do najnowszej wersji jak zawsze ten sam, można także dokonać aktualizacji bezpośrednio z aplikacji.

#70 1 polubienie Edytowano

FileListerLite:
Zgodnie z obietnicą, podrzucam File lister w wersji lite, który będzie też umieszczony w katalogu z samą aplikacją w wersji 0.5, która na pewno w niedalekiej przyszłości.
File lister lite, odpowiada na zapotrzebowanie użytkowników chcących listować pliki jednym kliknięciem.
Jedyna opcja to zmiana nazwy pliku z listą.

#71 1 polubienie

Dzięki, ja już zassałem i potestowałem, tak na szybko nie wnoszę żadnych zastrzeżeń.
To jest to co ja oczekiwałem, szybko, bez zbędnych pliczków i możliwość zmiany nazwy pliku wynikowego. Mnie więcej nie potrzeba.
Choć właściwie mógłby mieć opcję wskazania folderu do wylistowania oraz miejsca zapisu lub np. opcję zapisu i otwarcia pliku po zapisie. :)
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#72 1 polubienie

To ma już ten bardziej zaawansowany do czego w domyśle będzie służył. :)

#73 1 polubienie

Uwaga:
Z powodu problemów ze stroną internetową, mogą występować kłopoty z obecną wersją aplikacji File lister. Polecam chwilowo korzystaćz wersji Lite bez aktualizatora.
Gdyby ktoś chciał pobrać program, oto zastępczy link:
https://soft-programmers.ml/tpbackup/pfiles/FileLister.exe

#74 1 polubienie

Gdyby kierować się Eltenowymi oznaczeniami błędów, nadał bym poniższemu status (Poważny).
FileLister wspiera tylko adresy nie większe niż 64 znaki. Powoduje to problem z wygenerowaniem listy plików z folderu z długim adresem.
Poprawka niebawem.
Może nawet kompletnie przepisane wybieranie folderów bez konieczności osobnego wprowadzania lokacji etc? :)

#76 1 polubienie Edytowano

FileLister V0.5:
Naprawiono błąd uniemożliwiający listowanie plików z adresów dłuższych niż 64 znaki.
Od teraz lista zapisuje się w dokumentach.
Podczas wyświetlania informacji (Dialog) o wygenerowaniu listy tytuł okna jest poprawny.
Usunięto One click listing i lekko przebudowano zaawansowany kreator list, od teraz jest on domyślny. One click listing jest osobnym programem który tu już kiedyś podsyłałem pod nazwą FileListerLite.
Jeśli posiadasz starszą wersję możesz skorzystać z aktualizatora.

Niepowodzenie pobrania, wykryto wirusa Filelister.exe.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

#78 Edytowano

Chwilowo program jest niedostępny z uwagi na oflagowanie jako wirus przez bardzo wiele antywirusów. Dla bezpieczeństwa przeskanujcie komputery jeśli posiadaliście wersję 0.5.
Nie wiem co się wydarzyło. 32 na 70 za Virustotal twierdzi o niebezpieczeństwie. Plik w sumie ma chyba poprawny rozmiar ale? Może doczepia się do samorozpakowującego się archiwum.
Co ciekawe problem dotyczył wyłącznie wersji z oficjalnej strony, tej dla aktualizatora się nie czepia a to przecież był ten sam plik. Ciekawostka Virus total ma dla niego osobny skan :O.
Program teraz w zipie i jest w 100 czysty.
Może przy jakiejśkopii zapasowej cośsię wydarzyło. Oficjalnie na stronie też napiszę.

Program ponownie dostępny, tym razem w zip. Przeskanowany przed i po publikacji.

Dziękuję ci dobry człowieku xd. Jak bym miał to z kilka lat temu bym z 2 tygodnie życia zaoszczędził rofl