Nowa wersja na pewno pojawi się jeszcze w tym roku ;) Na chwile obecną zgłoście mi proszę wszelakie nawet minimalne błędy, ponieważ nie lubię zostawiać niedopracowanej appki, a im bardziej będę ją rozbudowywać, tym ciężej będzie łatać błędy z przeszłości. Planowana lista zmian dla 0.3: Poprawa błędu z dopisywaniem ścieżki; Tryb Advanced (Więcej w read me); Możliwość wylistowania plików konkretnego typu; Możliwość wyboru ścieżki poprzez wklejenie jej ze schowka.
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P
No, to macie prezent na święta :). Wersja 0.3: Dodano: Tryb advanced; Dodano możliwość wyboru lokacji, z której można wylistować pliki bez koniecznosci przenoszenia aplikacji. (Uwaga, plik utworzy się w wybranym folderze). Dodano updater, dzięki czemu nie będzie trzeba pobierać i wypakowywać plików przy każdej nowej wersji. Podkatalogi nadal zbugowane, ale myślę jak to rozwiązać.
Zuzer, tak, ale nie każdy posiada taki pliczek bat jak również nie każdy wie jak powinna wyglądać składnia takiej komendy w cmd, bo znając już składnię możemy sobie stworzyć plik bat czy vbs. Tu mamy nieco rozbudowany pliczek bat, bo z oprawą graficzną i możliwością wskazania miejsca docelowego dla pliku wynikowego z listą. Gdyby tak się czepiać to mamy również inne narzędzie, a jest nim Total Commander, rónież w wersji darmowej i możemy sobie w szybki sposób wylistować foldery, dyski czy pliki, ale nie w tym rzecz. Tutaj mamy proste, malutkie narzędzie do listowania i są tacy, którzy z tego skorzystają.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Ludziom się podoba, chcieli, to dostali. Nie rozumiem czepiania się w każdym nowym wątku przy programie o to że coś takiego już istnieje. Po to są programy, żeby była alternatywa. BTW na dniach nowa wersja 0.4 z fajniejszym interface opcji zaawansowanych.
Nie, Zuzer, to nie jest wyważanie otwartych drzwi. Po co jest stworzona Filezilla i inne menadżery plików skoro jest Total Commander? Po co w Eltenie są konferencje skoro jest Tim Talk, Skype, GG, Whats App, Messenger, po co komu notatnik skoro jest notepad ++, Na co komu Fobar skoro jest Winamp i wiele innych odtwarzaczy i można by tak wymieniać...
I jak pisałem, nie każdy zna składnię pozwalającą wylistować pliki czy foldery.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Po to, ze każdy chce coś swojeg i oferującego coś tam nowego. . Natomiast cechy programu, wymienione w 1 wpisie to dokładnie to, co osiągnąć można jedną komendą.
Gdyby nie było zapotrzebowania na taką aplikację to bym jej nie napisał. Tyle w temacie, i zakończmy tą dyskusję. Jakoś przy innych istniejących rozwiązaniach nikt się nie czepia, że to już jest. Znam wiele osób, które gdy widzą słowo komenda tracą zapał a tutaj mamy różne dostępne przełączniki etc odpowiednio nazwane i nikt nie musi pisać /f /s etc etc i pamiętać co do czego jest. Takjest po prostu wielu osobom łatwiej.
Nożesz patrz jaka mądra. dir /b c:\dupa > dupa.txt, ale że tak zapytam: co z tego? Jak masz jakiś pomysł na program, który ma zamknięte drzwi i trzeba będzie je wyważyć no to zapraszamy xD.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
Zuzer to podaj i jedną komendę która zapisze mi wynik w wybranym katalogu, ale następna lista ma być już w inym folderze, a kolejna jeszcze w innym.
A na przekór wszystkim niezadowolonym że cokolwiek istnieje :P. Dostępna jest nowa wersja 0.4. Zmiany tylko dwie: Zmieniono okno zaawansowanej konfiguracji ułatwiając i przyspieszając proces ustawiania parametrów; Dodano możliwość listowania następnego folderu bez konieczności ponownego uruchomienia programu. PS: Nie ma w liście zmian, ale mam nadzieję nieco poprawiłem wizualną stronę aplikacji. Gdy uruchomicie poprzednią wersję,aktualizator powinien zrobić co trzeba :). Za moment także aktualizacja wersji nastronie pod stałym linkiem.
This site uses cookies to enhance your experience.