Praca dla osoby niewidomej
Wróć do W szkole i w pracy.#61 Monia01
Nie hańbipraca, hańbi zachowanie. Jeśli sklepikarka będzie złodziejką, nie powiemy przecież, że zhańbiła ją praca, tylko to, że kradła.
🇺🇦 🇵🇱
#62 misiek
Dokładnie.
#63 papierek
no i tak samo z komornikiem, poza tym jeżeli chodzi o komornika, spójrzcie od strony osoby zciągającej dług.
#64 misiek
Dlatego twierdzę, że w takich zawodach nie można mieć żadnych skrupułów. I nie- nie popieram takiego traktowania ludzi, jednak jeśli jako komornik będziesz kierował się współczuciem, to długo w tej branży nie popracujesz.
#65 mucha
a dlaczego twoim zdaniem żeźnicy nie mają uczuć? robią to co robią
#66 tomecki
Na Youtube kanał 7 metrów pod ziemią jakiś czas temu opublikował wywiad z panią komornik. Warto obczaić.
#67 misiek
Mucha- wybacz, ale ja nie byłbym w stanie zabić żadnego zwierzaka i babrać się w jego krwi i wnętrznościach. Po za tym- jak widziałem, jak niektórzy traktują te świnie i krowy w rzeźni- no normalnie psychopaci. Kiedyś miałem tą nieprzyjemność widzieć jak przywieźli do rzeźni byka ze złamaną nogą. Gościu jeszcze go kopał i bił by ten szedł.
#68 daszekmdn
Bardzo chętnie siedział bym na telefonie i się z tego cieszył, ale w Help desku gdzie mógłbym dzielić się swoją wiedzą z potrzebującymi jej ludźmi. Dlaczego chciałbym iść do help desku?
Gdy widzę wielu konsultantów, którym opowiadam o problemie ze szczegółami, wyjaśniam na 100 sposobów a oni nie wiedzą w czym rzecz, (opowiadam, tłumaczę czym jest czasem przez kilka minut) a oni nadal nic, to mnie kref zalewa.
#69 siwy4don
Pracował ktoś z was jako analityk w BPO Network?
#70 mustafa
Tomecki, trafna uwaga, z prostytutką też był wywiad i jakoś nie mam wrażenia, aby ta dziewczyna miała jakieś rozterki moralne. Niektórzy krzywo patrzą na sprzątaczki, ale co, ktoś to musi robić, a że ktoś inny jest prezesem banku, nie upoważnia go do stwierdzenia, że jest lepszy. Praca, to praca, i moim zdaniem, nikt nie ma prawa krytykować nikogo, czy jest komornikiem, prostytutką, grabarzem, czy rzeźnikiem.
#71 misiek
No- mi ostatnio ktoś powiedział, że moja praca nie jest żadną pracą, ale co tam- robie swoje.
#72 ewelinka
tak też to kiedyś słyszałam. do zuzler. nie każdy pracujący w calcenter musi być naciągaczem. pracowałam w taki sposób w wielu firmach i nigdy nie naciągałam nikogo, a już tym bardziej starszych ludzi. większość to przedstawianie ofert, umawianie spotkań handlowych, wypełnianie ankiet. nikt nie ma prawa nikogo krytykować. czułam się w tym spoko, więc zemu miałabym uważać się za kogoś mniej wartościowego, bo pracuję w callcenter.
#73 misiek
Żadna praca nie hańbi.
#74 ewelinka
dokładnie
#75 magmar Konto zarchiwizowane
Łysy rób swoje. Masz do zapłacenia czynsz, rachunki itd. krytykanci o których wspomniałes nie dają Ci na chleb.
#76 misiek
Prawda- nie to, rzebym się tym przejmował co mówią inni.
--Cytat (magmar):
Łysy rób swoje. Masz do zapłacenia czynsz, rachunki itd. krytykanci o których wspomniałes nie dają Ci na chleb.
--Koniec cytatu