Wtyczki do NVDA
Wróć do Archiwum#181 Lowca_Androidow
Nie, wygląda na to, że mają jakieś problemy.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#182 lukasz1993258
nowłaśnie, bo mi nie działa
#183 DJGraco
Już działa.
#184 annabeth
Słuchajcie tak wracajac do tej kurtyny, podobno ona nie przyciemnia ekranu. Ekran się cały świeci, tylko po prostu nic na nim nie widać, w sensie zadnych napisów ani nic. Byłam swięcie przekonana ze mam pięknie przyciemniony ekran jak w vo, a tu widzący się dziwia co mi się tak komputer swieci jak do tej pory się nie świecił, wiec wróciłam do zacnej opcji win plus P, które u mnie na win 8.1 jeszcze działa.
#185 Paulinux
tak, to jest lepszy pomysł
#186 zvonimirek222
ta kurtyna, jak sama nazwa mówi, zasłania tekst, którego czytamy.
W przyszłości, proszę czytać uważniej opisy dodatków na polskiej stronie zespołu NVDA..
#187 lukasz1993258
a ja mam najlepiej, bo monitor jest wypięty z sieci
#188 Julitka
Jakbym "wypięła" monitor od laptopa, to chyba... byłoby źle. :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#189 lukasz1993258
ale ja używam stacjonarki
#190 Julitka
No wiem wiem, śmieję się! :)
- Klatki – odpowiedziała. – Czekania za kratami, aż zmęczenie i starość każą się z nimi pogodzić, aż wszelka nadzieja wielkich czynów nie tylko przepadnie, lecz straci powab.
#191 zvonimirek222
tylko się nie chwal, bo nie mają wszystcy tego, co posiadasz.
Kurtyna jest fajna, ale i tak nadużywa baterię lapka.
#192 Lowca_Androidow
Jak sama nazwa wskazuje, kurtyna, czyli coś co zasłania, jak jkurtyna w teatrze.
Nigdzie nie było napisane, że to wyłącza ekran.
Jak wyżej kolega dzwonimirek napisał, to tylko zasłania tekst.
Jest to bardzo dobra sprawa, zwłaszcza w podróży, jak jedziemy pociągiem, po co wszyscy siedzący koło nas mają widzieć co robimy na lapku.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#193 Julitka
Chwila... Czy to było do mnie? Bo jeżeli tak, to... bez komentarza!
A co do kurtyny: Mimo wszystko wolę sobie zmniejszyć jasność ekranu, bo chyba zużycie baterii będzie mniejsze.
--Cytat (zvonimirek222):
--Koniec cytatu
#194 zvonimirek222
nie julitko, cytowany wpis był do łukasza, bo to on się chwalił tym co on ma, a czego inni nie mają.
--Cytat (Julitka):
Chwila... Czy to było do mnie? Bo jeżeli tak, to... bez komentarza!
A co do kurtyny: Mimo wszystko wolę sobie zmniejszyć jasność ekranu, bo chyba zużycie baterii będzie mniejsze.
--Cytat (zvonimirek222):
--Koniec cytatu
--Koniec cytatu
#195 lukasz1993258
nie chfaliłem, tylko powiedziałem, że ja poprostu używam stacjonarki, i monitor poprostu jest wypięty, bo mi nie potrzebny jest.
#196 Paulinux
ale jak zmniejszysz jasność to nie zasłaniasz tekstu
#197 patrykkubaszczyk Konto zarchiwizowane
ja mam speak pasworlds. wtyczka ułatwjająca wpisywanie haseł, dzięki niej NVDA wymawja znaki w polach haseł
#198 Paulinux
a ja nie wim czy to taki dobry pomysł
#199 lwica
Ja też nie. Zwłaszcza, dla użytkowników, którzy mają Nvda na wolnej prędkości. Ktoś podsłucha, i już hasło do zmiany. A ustawiać co chwila hasło, też by MI się nie uśmiechało.
#200 DJGraco
A ja mam pytanie jak w weather plus poszukać najnowszego biuletynu, bo jest opcja
Oznajmiaj czekanie sygnalem dźwiękowym, gdy szukasz najnowszego biuletynu pole wyboru oznaczone Alt+y