Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 55 of 57

#1081 1 like

Dokładnie. Liczne relacje pacjentów donoszą, że zaruwno ratownicy, jak pielęgniarki, lekarze i inni, którzy się nimi opiekowali podczas choroby na covid byli bardzo życzliwi.
-- (cinkciarzpl):
Akurat ludzi z pogotowia proszę tu nie obrażać. Nie ich wina jak wygląda obecnie w szpitalach.

--
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

Pokaż mi gdzie w jakikolwiek sposób obrażam ludzi z pogotowia. Ja tylko stwierdzam fakt, ale co tam, człowiek umrze to i tak mu się cowid przybije. Tak to się teraz robi?
-- (cinkciarzpl):
Akurat ludzi z pogotowia proszę tu nie obrażać. Nie ich wina jak wygląda obecnie w szpitalach.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

No właśnie o tym marudzę od przeszło roku.
-- (Lowca_Androidow):
Ty dalej nie rozumiesz o co w maseczkach chodzi, w czym problem, co ci da filtr, skoro maseczka nie przylega ściśle do twarzy, do ciała. Gdyby maseczka z filtrem wystarczyła to w szpitalach, w pogotowiu nie nosiliby kombinezonów tylko maseczki z filtrem.
Nadal wirus może się dostać bokiem maseczki w miejscu gdzie nie przylega do ciała, a praktycznie nigdzie nie przylega tak, aby ochronić nas przed wirusem, tym bardziej, że filtr jest tylko na części maseczki, a pozostała część maseczki to taka sama maseczka jak te bez filtra czyli i tamtędy może przeniknąć. Maseczki z filtrem to tylko złudzenie lepszej ochrony.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Przykłady po proszę, komu przybija się covid oraz w jakim celu miałoby to być robione.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#1085 2 likes

Wystarczy nieco poczytać w internecie, a po co się przybija covid? Odpowiedź jest prosta, szpitale dostają dodatkową i to niemałą kasę za covidowców.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

nawet pielęgniarki, które pracują na oddziale cowidowym dostają więcej pieniędzy

#1087 3 likes

To akurat jest bzdura i to piramidalna, pierwszy raz pojawiła się w stanach gdzie jest inny system ochrony zdrowia. U nas płaci się za żywych, powtarzam; żywych pacjętów nie za umarłych. Ps. A co, mają zarabiać mniej? Już widzę jak tacy mądrzy, co to nigdy pacjęta covid plus niewidzieli na oczy zapierdzielają za typową stawkę dołowej pielęgniarki w kombinezonie i pełnym rynsztunku. Tacy ratownicy z pogotowia często nawet nie mają czasu żeby cokolwiek zjeść, a wy tu dalej o urojeniach pandemii medialnej etc. Żal po prostu.
____________Panu się zdaje, że życie polega na tym, żeby dorosnąć. Co? Być dorosłym; zdać egzamin; zadośćuczynić normom. A co to jest norma? Czy pan, jako psychiatra może mi odpowiedzieć? Co to jest norma? Nie może pan, bo to jest g**no.

#1088 1 like Edited

Żadna bzdura piramidalna bo mam szwagierkę w szpitalu i wiem co mówię. Szpital dostaje środki na covidowców, niemałe środki, a te są zależne od ilości pacjentów covidowych.
I nie są to jedynie pieniądze dla pielęgniarki, o tym nie wspominałem, akurat pielęgniarki dostają z tego wszystkiego najmniej choć robią największą robotę.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#1089 1 like

to jest prawda że kowit jest pompowany nawet zmiany na ziemmi to samo na tym kanale na youtube jest mówione

Jak się ma relacja twojej szwagierki do fakenewsa, jakoby szpitale dostawały kasę za zmarłych oraz że specjalnie w tym celu wpisuje się covid w dokumenty zgonu?

#1091 1 like

Zmiany na ziemi to dopiero mistrzowie w sianiu pierdół. Jak kilka lat temu ruscy puścili plotkę, że na ukrainie wybuchła elektrownia atomowa to mimo oficjalnego dementi ze strony wszystkich profesjonalnie do tego powołanych instytucji, tam tygodniami siano strach i panikę, ludzie kupowali liczniki geigera i łoooo, łoo nie jest zero, łoo łoo zaraz umrzemy. Od tego momentu po prostu wierzę dziennikarzom, a nie jakimś cymbałom z netu. Każdy może założyć sobie kanał czy stronę. Dosłownie każdy. Chory psychicznie także.

#1092 1 like Edited

Gdybyś pomyślał logicznie to może i byś wymyślił w końcu, że to nie fake, ale rprawda, to nic niezwykłego, że dostają kasę, w końcu potrzeba zdecydowanie więcej środków na pacjentów covidowych, a że można przytulić więcej zakłamując rzeczywistość to nic nadzwyczajnego, bo to ludzka rzecz zachłanność.

A poniżej link potwierdzający to co piszę o dodatkowych funduszach dla szpitali zajmujacych się covidowcami:
https://www.nfz.gov.pl/aktualnosci/aktualnosci-centrali/finansowanie-leczenia-pacjentow-z-covid-19-w-szpitalach-tradycyjnych-i-tymczasowych,7849.html

#1093 1 like

Nie manipuluj. Podłączyłeś się do churu opowiadających, że ludziom zmarłym na serce przybija się covid żeby dostać kasę, co jest po prostu dezinformacją. Tu mamy doczynienia z opłatami za gotowość, czyli dokładnie to o czym pisałem.

#1094 1 like Edited

Nic nie manipuluję, czytaj ze zrozumieniem.
Dodałem i nie wypieram się, szpitale w miarę możliwości zakłamują ilość pacjentów covidowych dla zwiększenia dotacji i to jest fakt, ale przecież nie będą się tym chwalić na stronach www.
Tak samo jak się nie chwalą wynagrodzeniami i dopiero kiedy przypadkowo wyciekł kwitek wypłaty jednego z anestozjologów można było dowiedzieć się jakie mają pieniądze, a wciąż im mało więc proszę staraj się być kolejną alfą i omegą.
Nie mówię, że wszędzie tak jest, ale proceder istnieje i zdziwiłbym się gdyby nie istniał znając zachłanność ludzką.

Czyli obecny poziom zakarzeń to ściema, karetki worzą powietrze po 100KM w zasadzie nie wiadomo po co bo wszystkie szpitale jak jeden manipulują statystykami :D

Nie twierdzę, że wszystkie, ale twierdzę, że manipulują.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Zmiany Na Ziemi to ten gość co ma Inne Medium?
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb

Oczywiście! W karetkach zakażają pacjentów, żeby szpitale miały więcej pieniędzy :P
-- (cinkciarzpl):
Czyli obecny poziom zakarzeń to ściema, karetki worzą powietrze po 100KM w zasadzie nie wiadomo po co bo wszystkie szpitale jak jeden manipulują statystykami :D

--
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

#1100 1 like

Nie zakażają, trują a potem zgłaszają w szpitalu ze Covid xD.
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb