Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 40 of 57

Morawiecki ma głęboko gdzieś gospodarkę, tylko potem żeby nie było szybkiego odmrażania tak jak w maju. Zamknęli na 2 miesiące od marca do maja, a potem co? Bo gospodarka ważna, to ją odmrażamy! I teraz coś czuje, że będzie tak samo, bo pan Morawiecki według mnie nie wypracował strategii, tylko robi tak jak inne kraje robiły. Koniec z tym! Chcemy wolności!

a mi tata powiedział, że zamieża kupić słonika z porcelany

#783 Archived

Markus, Pogubiłem się wTwoim rozumowaniu. Zdecyduj się, czy to w końcu tata Ci powiedział, czy jest to tylko twoje zdanie.

tata mu powiedział przez co automatycznie stało się to jego zdaniem ja tak to rozumiem

Dzisiaj rozmawiałem z tatą o tym i tak mi właśnie powiedział, zresztą ja tak samo myślę, jak on, że to wina Kaczorka.

akurat co do gospodarki i wszystkich działań podejmowanych jeżeli chodzi o walkę zcowid 19 to rząd nie przygotował się do drógiej fali kompletnie i scenariusz walki z tą drógą falą będzie identyczny jak i pół roku temu

Ee, to towazysz prezes ma szerokie prerogatywy, skoro dał radę ogarnąć większość krajów na świecie... Przypomnę tylko, że niektóre kraje mają znacznie większe ograniczenia. Na pewne w Czechach, Niemczech, chyba w Austrii i we Włoszech mamy godzinę policyjną, w części krajów centra handlowe pozamykane już są od dawna, a nakaz noszenia maseczek to już w ogóle światowy standard. Normalnie podziwiam pana prezesa.

Powiem tak, wystarczy po przebywać w pomieszczeniu z kimś i zarażenie gotowe. Jestem wręcz pewien, że zaraża to bardziej niż grypa a i odległość przebywania z innymi osobami nie ma wielkiego znaczenia. Mówie z własnego doświadczenia. Nie przebywałem zludźmi w odległości metra tylko więkrzej i to myślę, że sporo więkrzej i co, test dodatni i myślę, że gdy by go zrobiły osoby z którymi miałem kontakt na przestrzeni tygodnia to więkrzość jak nie wszyscy mieli by dodatni.

albo by nie miały w ogóle zresztą te testy nie są za bardzo wiarygodne

#790 2 likes

markus, zapewne covid też sobie kaczor stworzył, myślę, że gdyby on, to by covid nie powstał. Nie zauważyliście tego cudownego zbiegu okoliczności, że akurat jak żądzi pis, to jest covid?
po co mi sygnatura?

#791 2 likes

w ogóle, słuchajcie. Kaczor ma dużo większą władzę, niż wam się wydaje, bo był w stanie wmówić całemu światu, że koronawirus istnieje. Tata mi powiedział, że byli tacy, co próbowali z nim walczyć, ale skończyli jako trupy.
I to jest moje zdanie.
po co mi sygnatura?

może i nie wiarygodne, ale jakoś wiele osób zktórymi się spotkałem to mają objawy.
--Cytat (mucha):
albo by nie miały w ogóle zresztą te testy nie są za bardzo wiarygodne

--Koniec cytatu

no ja nie kwestionuje korona wirusa ale nie jest on aż tak silny jak próbują wmówić to nam media

@mucha. To tak samo twierdzisz, jak ja. :).

powiem tak, w przypadku wielu będzie tak, że właściwie przejdą bez objawów a w innych, że będzie wysoka tęperatura, kaszel i tak dalej i o ile młody człowiek sobie powinien z tym dać radę to w przypadku starszych wierzę i jestem o tym przekonany, że może być problem.
--Cytat (mucha):
no ja nie kwestionuje korona wirusa ale nie jest on aż tak silny jak próbują wmówić to nam media

--Koniec cytatu

to porównujemy obiawy grypy z tym jest dokładnie tak samo jedni dadzą radę a drudzy nie

nie dajmy się z wariować

No i zaczynacie kręcić się w kółko, o tym było jużdawno tutaj pisane.
Jedno co się zmieniło to okazało się, że wcale to nie jest takie zaraźliwe jak o tym mówiono.
Pisałem już o tym wcześniej, o dzieciakach w szkole, ale mam teraz przykład z pracy u siebie, zachorowała jedna z kobiet w dziale marketingu, pracowały tam w trójkę i często przebywał tam dyrektor handlowy i co się okazało, tylko Ona była chora, reszta od niej się nie zaraziły, siedziały po 8 gdzodzin 5 dni w tygodniu i to bez maseczek, dodatkowo, jedna z pań z którą pracuję na hali, ja i kilka innych osób miała z nią częsty i bliski kontakt, bo są dobrymi kumpelami również się od Niej nie zaraziła, nam rónież nie przeniosła choć powinna według tego co mówią, lepiej, u Niej w domu tylko Ona była chora, reszta domowników się od Niej nie zaraziło.
Prezes naszej firmy również zachorował, ale już Jego żona od Niego sięnie zaraziła, ani sekretarka.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

no i oto chodzi pomyślcie ile by było potencjalnych zakażeń jak tak by cały kra poddał się testom

Ja mam dokładnie inne odczucia, osoby zktórymi przebywałem, nie wiem jak z pacjentami, których masowałem, ale o tych osobach co znam to nagle się okazało, że wiele ma jakieś objawy, więkrzość naszczęście nie groźne. Ja gdy by nie utratawęchu i smaku to teżpewnie nie poddał bym się testowi.