Ja też, w tym roku miałam klepniętą wizytę w IFPS w Kajetanach, a tu tydzień przed pani do mnie dzwoni, że przesunięto na 2021 rok z powodu srovida... Tak więc popytałam tu i tam, i udało mi się znaleźć numer prywatny do mojej dr prowadzącej, która, przez teleporadę, powiedziała mi co mam dalej robić z moją obstawą lekową, która drastycznie się zmieniła, i z atakami. Miałam mieć podawaną gentamycynę dobębenkowo, a tu mówi mi, że jak będzie bardzo źle, to wtedy możemy jakoś się spotkać na wizycie prywatnej na podanie - jedno, może, drugie itp. Jeden z domowników teraz miał gorączkę przez parę dni, jest ciągle chory i słaby, a tu lekarz, bez osłuchania, bez niczego mówi mu, że ma najprawdopodobniej koronawirusa, i żeby się zgłosił na test... Co z opieką onkologiczną? Co z profilaktycznymi badaniami? Co z w ogóle opieką lekarską? Przecież wszyscy płacimy za takową... U mnie kontakt z lekarzem ogranicza się tylko do wybrania numeru, i pytania - "no to co dzisiaj wypisujemy?", zadanego przez pielęgniarkę w rejestracji... Obłęd...
@łowca: Już w lockdownie było tak, że byłam jedyną osobą pracującą w domu, bo mam pracę zdalną...
Zobaczcie do czego doprowadzają działania Rządu, to dopiero początek i będzie jak kiedyś za komuny, była prohibicja, wódkę sprzedawano od godziny trzynastej, ale w melinie można było kupić o dowolnej porze, drożej, ale jednak. Teraz będzie to samo,ale stracina tym państwo i to podwójnie, zamykanie klubów, siłowni itp powoduje, że nie będą wpływać pieniądze z podatków, a dodatkowo Państwo będzie musiało wypłacać odszkodowania z tarczy. Teraz informacja z jednej z sieci siłowni:
cytat: Kochani Klienci, wiemy, że czekaliście na naszą decyzję... My czekaliśmy na Rozporządzenie i mieliśmy cichą nadzieję, że mimo wczorajszej konferencji prasowej premiera, ktoś zmądrzeje i zmieni decyzję... Niestety nie doczekaliśmy się Musimy zatem sami działać Skoro nie mogą funkcjonować siłownie - w miejsce naszej od dzisiaj otwieramy SKLEP XXX ze sprzętem do ćwiczeń - nasze PKD to również 4764Z, więc możemy i zapraszamy wszystkich, którzy chcą testować odpłatnie nasze maszyny🏋️ Skoro nie mogą funkcjonować zajęcia fitness - od dzisiaj ruszają w naszym klubie zgromadzenia religijne członków związku pn. "Kościół Zdrowego Ciała". Trudno uwierzyć? W tym świecie wszystko jest przecież możliwe Oświecony Iksiński i Czcigodna Iksińska zapraszają dzisiaj na wyjątkowe wydarzenia religijne 🧘♀️ Na squashu natomiast mamy codziennie specjalne zawody sportowe bez udziału publiczności Wszystko zgodnie z prawem Większość z Was te słowa będą bawiły Wczoraj, jak dowiedzieliśmy się o planach rządu, nikt z nas nie chciał jednak w to uwierzyć... Przecież jeśli ktoś nie chce przychodzić do klubu to nie musi! Dlaczego zatem zamyka się miejsca, w których dba się o zdrowie i kondycję ludzi, oraz przestrzega wszystkich zasad sanitarnych?! My nie tylko walczymy o zdrowie! My teraz walczymy o przetrwanie! O nasze miejsca pracy! O ludzi, którzy wrócili i stęsknili się za nami! O możliwość wyboru! Dlatego - pozdrawiamy naszą konkurencję i inne osoby "życzliwe" - ale zanim zadzwonicie tam, gdzie chcecie teraz zadzwonić, żeby na nas donieść , zastanówcie się, czy też nie powinniście podjąć walki. Są to trudne decyzje, ale nie dajmy zniszczyć naszej branży. Zapraszamy zatem do testowania sprzętu do ćwiczeń w sklepie XXX, na nabożeństwa Kościoła Zdrowego Ciała prowadzone przez naszą Radę Starszych czyli trenerów nie tylko mentalnych, oraz na zawody squasha bez udziału publiczności 🙂 Kochani Klienci, My jesteśmy dla Was, a bez Was nie ma Nas... -- koniec cytatu.
Usunąłem nazwę siłowni oraz imiona, zamieniłem na XXX oraz Iksińskich.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
No i bardzo dobrze, oby więcej takich miejsc poszło ich śladem. żadnych więcej lock downów.
--Cytat (Łowca_Androidów): Zobaczcie do czego doprowadzają działania Rządu, to dopiero początek i będzie jak kiedyś za komuny, była prohibicja, wódkę sprzedawano od godziny trzynastej, ale w melinie można było kupić o dowolnej porze, drożej, ale jednak. Teraz będzie to samo,ale stracina tym państwo i to podwójnie, zamykanie klubów, siłowni itp powoduje, że nie będą wpływać pieniądze z podatków, a dodatkowo Państwo będzie musiało wypłacać odszkodowania z tarczy. Teraz informacja z jednej z sieci siłowni:
cytat: Kochani Klienci, wiemy, że czekaliście na naszą decyzję... My czekaliśmy na Rozporządzenie i mieliśmy cichą nadzieję, że mimo wczorajszej konferencji prasowej premiera, ktoś zmądrzeje i zmieni decyzję... Niestety nie doczekaliśmy się Musimy zatem sami działać Skoro nie mogą funkcjonować siłownie - w miejsce naszej od dzisiaj otwieramy SKLEP XXX ze sprzętem do ćwiczeń - nasze PKD to również 4764Z, więc możemy i zapraszamy wszystkich, którzy chcą testować odpłatnie nasze maszyny🏋️ Skoro nie mogą funkcjonować zajęcia fitness - od dzisiaj ruszają w naszym klubie zgromadzenia religijne członków związku pn. "Kościół Zdrowego Ciała". Trudno uwierzyć? W tym świecie wszystko jest przecież możliwe Oświecony Iksiński i Czcigodna Iksińska zapraszają dzisiaj na wyjątkowe wydarzenia religijne 🧘♀️ Na squashu natomiast mamy codziennie specjalne zawody sportowe bez udziału publiczności Wszystko zgodnie z prawem Większość z Was te słowa będą bawiły Wczoraj, jak dowiedzieliśmy się o planach rządu, nikt z nas nie chciał jednak w to uwierzyć... Przecież jeśli ktoś nie chce przychodzić do klubu to nie musi! Dlaczego zatem zamyka się miejsca, w których dba się o zdrowie i kondycję ludzi, oraz przestrzega wszystkich zasad sanitarnych?! My nie tylko walczymy o zdrowie! My teraz walczymy o przetrwanie! O nasze miejsca pracy! O ludzi, którzy wrócili i stęsknili się za nami! O możliwość wyboru! Dlatego - pozdrawiamy naszą konkurencję i inne osoby "życzliwe" - ale zanim zadzwonicie tam, gdzie chcecie teraz zadzwonić, żeby na nas donieść , zastanówcie się, czy też nie powinniście podjąć walki. Są to trudne decyzje, ale nie dajmy zniszczyć naszej branży. Zapraszamy zatem do testowania sprzętu do ćwiczeń w sklepie XXX, na nabożeństwa Kościoła Zdrowego Ciała prowadzone przez naszą Radę Starszych czyli trenerów nie tylko mentalnych, oraz na zawody squasha bez udziału publiczności 🙂 Kochani Klienci, My jesteśmy dla Was, a bez Was nie ma Nas... -- koniec cytatu.
Usunąłem nazwę siłowni oraz imiona, zamieniłem na XXX oraz Iksińskich.
--Koniec cytatu
Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Wracając do tematu :P dzisiaj TVN podawał, że w przyszłym tygodniu obowiązek zasłaniania będzie ujęty w ustawę. Niestety nie pomnę kto był autorem tego stwierdzenia (oglądałam w biegu), ale ponoć prace trwają.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.
Coś można znaleźć w internecie na ten temat, natomiast na razie to są tylko jakieś wzmianki, więc ciężko się do tego jakoś odnieść.
Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.
Markus, ale Twojeproblemy z logowaniem mają się nijak do koronywirusa czy innych obostrzeń tutaj omawianych.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas. Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę. Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę. Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest.. Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku. Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy... Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
Wracając do tematu covid 19 i absurdalnych posunięć rządowych. Dlaczego nakazano zamkmykanie siłowni,fitnesów, klubów, basenów itp? To przecież nonsens, to tak jakby kazać zamknąć zakłady pracy, przecież tutaj również są skupiska ludzi i to nie małe, dokładnie tak samo jak w sklepach czy kościołach, a jednach tych nie zamknięto, ani zakładów pracy. Siłownie, kluby to nie tylko usługi dla ludności, ale to miejsca pracy, to są czyjeś firmy utrzymujące rodziny, to jakby nie patrzeźć również zakłady pracy, a jednak zostały zamknięte. Jest jednak ogromna różnica, nikt nikogo nie zmusza do uczęszczania do siłowni czy na fitnes czy na basen, oprócz pracowników nikt nie jest zobowiązany umową douczęszczania, każdy sam decyduje o obecności w tych miejscach. Tak jak w sklepach czy kościołach można było najzwyczajniej wprowadzić ograniczenia, a nie od razu takie drastyczne posunięcia.
Być może dla tego, że ludziom może się wydawać, że bez tego da się żyć, być może dla tego, że jeszcze bardziej wpłynie to na pogorszenie stanu zdrowia ludzi. A kościoły przecież i tak muszą być otwarte, bo większość elektoratu pisowskiego to starsi ludzie, poza tym to prokościelna partia, więc wówczas staliby się dla nich hipokrytami. Na razie ta hipokryzja jest taka ukryta dosyć, nie oczywista i trzeba chociaż cokolwiek interesować się polityką aby to dostrzec, gdyby zamknęli kościoły byłoby to ewidentne.
--Cytat (Łowca_Androidów): Wracając do tematu covid 19 i absurdalnych posunięć rządowych. Dlaczego nakazano zamkmykanie siłowni,fitnesów, klubów, basenów itp? To przecież nonsens, to tak jakby kazać zamknąć zakłady pracy, przecież tutaj również są skupiska ludzi i to nie małe, dokładnie tak samo jak w sklepach czy kościołach, a jednach tych nie zamknięto, ani zakładów pracy. Siłownie, kluby to nie tylko usługi dla ludności, ale to miejsca pracy, to są czyjeś firmy utrzymujące rodziny, to jakby nie patrzeźć również zakłady pracy, a jednak zostały zamknięte. Jest jednak ogromna różnica, nikt nikogo nie zmusza do uczęszczania do siłowni czy na fitnes czy na basen, oprócz pracowników nikt nie jest zobowiązany umową douczęszczania, każdy sam decyduje o obecności w tych miejscach. Tak jak w sklepach czy kościołach można było najzwyczajniej wprowadzić ograniczenia, a nie od razu takie drastyczne posunięcia.
--Koniec cytatu
A czy ty idziesz na ten protest, czy to jest takie gadanie dla samego gadania? Bo oilę inicjatywę popieram, to zastanawiam się, jako kto to piszesz.
--Cytat (markus1234): Jeszcze raz napiszę: Zachęcam do wzięcia udziału w protestach przeciwko tej całej sytuacji 24 października.
--Koniec cytatu
No to najpierw sam rusz swoje szanowne 4 litery. W zachęcaniu nie ma niczego złego, ale jak samemu nie ma się zamiaru iść to to jest takie no wiesz. Po za tym takie protesty już były tydzień temu.
--Cytat (markus1234): Słyszałem o tym w realu 24, że cały świat będzie protestował, nie tylko Polska. Chciałbym pójść, ale na wsi to trudno będzie o taki protest.
--Koniec cytatu
Wiesz Łowco, w takich miejscach nogi coniektórych tak pięknie pachną, że sam zapach zabija koronę na starcie, a w basenach chlorowana woda pomieszana z moczem i potem i korona niema szans.
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.