Wątki archiwalne

Koronawirus

Założony przez tomecki 1131 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 29 z 57

Łysy mówisz o naszym rządzie, a czy cała Europa albo Amerykazerwała z maseczkami i z jak Ty to mówisz propagandą?
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

Maseczki nic nie pomogą, one jedynie spowolnią proces, to co ma być i tak nastąpi, ale większym kosztem, większymi stratamifgospodarczymi, zbyt późno zaczęły się działania, to jużosiągnęło zbyt ogromny obszar i ilość, a nie stać nas na radykalne posunięcia jak zamknięcie ludzi w domach na czas kwarantanny.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

Jeżeli nawet tylko spowodują wolniejszy rozwój zakażeń t i tak ma to sens, bo służba zdrowia już nie wyrabia. Gdy chorzy będą napływać do szpitali stopniowo jest szansa, że miejsca te będą miały funkcję leczenia, a nie umieralni z braku kadry.
--Cytat (Łowca_Androidów):
Maseczki nic nie pomogą, one jedynie spowolnią proces, to co ma być i tak nastąpi, ale większym kosztem, większymi stratamifgospodarczymi, zbyt późno zaczęły się działania, to jużosiągnęło zbyt ogromny obszar i ilość, a nie stać nas na radykalne posunięcia jak zamknięcie ludzi w domach na czas kwarantanny.

--Koniec cytatu
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

Mówicie o rządzie, ale jak chcecie nauczyć społeczeństwo, że kiedy ktoś jest chory SIEDZI W DOMU.
Ile razy stykałam się wszędzie z ludźmi przeziębionymi i zawsze mi to przeszkadzało, bo nikt nie patrzył na to, że śpiewam.
Teraz sprawa jest o wieeeeleeeee poważniejsza i niestety ponosimy konsekwencje w imię zasady jeden za wszystkich, wszyscy za jednego.
Wojna to pokój. wolność to niewola.
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"

#565 1 like

Np w Szwecji przeszli nad tym do porządku dziennego na zasadzie co ma być to będzie i jakoś niema u nich kosmicznego wzrostu zachorowań, po za tym śmiertelność na Covid o ile w ogóle taka istnieje wynosi mniej niż jeden procent, więc o czym my tu mówimy. Nasz rząd nie traktuje nas jak ludzi, tylko jak bydło, które ma być posłuszne swemu Panu, bo jak nie to na ubój. W naszym przypadku jak będziesz chodził bez kagańca to 500 zł do skarbu państwa, ale nie bójcie się, niema takiego prawa i nie jest to zgodne z konstytucją. Każdy sąd odrzuci taką sprawę i jesteśmy na wygranej pozycji.
-- (magmar):
Łysy mówisz o naszym rządzie, a czy cała Europa albo Amerykazerwała z maseczkami i z jak Ty to mówisz propagandą?

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Z przedstawianiem innych krajów należy uważać, bo sąw innej sytuacji. Srawdźcie sobie choćby ilość osób starszych zamieszkującą z rodzinami w Polsce i w Szwecji, a to właśnie ta grupanajbardziej jest narażona na śmierć z powodu Covid. Aż dziwne, że grupa niepełnosprawnych, która co dziennie mierzy się z problemami, wymaga jakiejś pomocy tak bezdusznie i bezmyślnie podchodzi do innej słabszej w społeczeństwie grupy.
Dziękuję użytkownikom portalu Elten Link za możliwość obserwowania środowiska niewidomych. Stanowiło to dla mnie etap wstępny do pracy z niewidomymi na żywo.

wyrwałeś oczywiście jedno zdanie z kontekstu. Powiedziałem, że ciekawe jaki to wpływ na płuca ma. Tego nikt nie zbadał więc ciężko się wypowiadać, natomiast eksperymenty robione były co do przepuszczania kropelek przez maseczki i przyubice.
--Cytat (łysy):
Proste, że zagraża, przecież oddychasz wtedy tym co wydychasz.
-- (grzegorzm):
prosił bym o nie szerzenie bzdur. Argument z dezodorantem jest beznadziejny. Z jakiej odległościsobie ten dezodorant trzeba rozpylić żeby maska go przepuściła? Pewnie z kilku centymetrów a aż tak blisko to z innymi osobami się nie spotykamy w maseczkach żeby to co mówiszmiało zastosowanie. Nie chroni maseczkastu procentowo to napewno, ale nie można powiedzieć, że nie zmniejsza ryzyka.
Pytanie tylko pozostaje czy nie zagraża to płucom osoby noszącej taką maseczkę.
--Cytat (łysy):
Ludziee! Przestańcie nosić te kagańce na twarzach. Zrozumcie, że w niczym to was nie uchroni. Jak mi nie wierzycie, to popsikajcie sobie maseczkę dezodorantem i patrzcie jak pięknie wszystko przepuszcza. Nikt was za to nie ukarze, a jeśli nawet to nie przyjmujcie mandatów. Każdy sąd odrzuci taką sprawę, bo nie jest to zgodne z prawem i konstytucją. Postawmy się wszyscy i zerwijmy kagańce. Zerwijmy się z tej smyczy i nie dajmy się koronowej propagandzie. Bądźmy w reszcie wolnymi ludźmi i nie idźmy jak te cielenta na rześ drogą, którą po trupach próbujeprowadzić nas rząd.

--Koniec cytatu

--

--Koniec cytatu

po pierwsze poruile szwecja ma ludności i ile polska. Jeżeli wyjdzie, że wskaźnik codziennych wykrytych przypadków jest podobny to po rozmawiamy, ale wydaje mi się, że tak nie jest.wnaj sobie
--Cytat (łysy):
Np w Szwecji przeszli nad tym do porządku dziennego na zasadzie co ma być to będzie i jakoś niema u nich kosmicznego wzrostu zachorowań, po za tym śmiertelność na Covid o ile w ogóle taka istnieje wynosi mniej niż jeden procent, więc o czym my tu mówimy. Nasz rząd nie traktuje nas jak ludzi, tylko jak bydło, które ma być posłuszne swemu Panu, bo jak nie to na ubój. W naszym przypadku jak będziesz chodził bez kagańca to 500 zł do skarbu państwa, ale nie bójcie się, niema takiego prawa i nie jest to zgodne z konstytucją. Każdy sąd odrzuci taką sprawę i jesteśmy na wygranej pozycji.
-- (magmar):

--

--Koniec cytatu

Służba zdrowia nie wyrabia bo sami sobie narobili bałaganu, pozamykane wszelkie oddziały, gdziekolwiek jakiekolwiek przyjęcie to biurokracja, pozajmowane sale w oczekiwaniu na wyniki testów, które są jakie są i jeden człowiek badany może mieć różny wynik, dodatni lub ujemny i to przeprowadzony jeden po drugim i jest to potwierdzone przez osoby pracujące w szpitalu.
Ludzie zaczynają umierać bo nie dostają się do szpitala we właściwym terminie, czyli aktualnie umierają ludzie nie zakażeni covidem, mama koleżanki z pracy miałą termin na wymianę rozrusznika i oczywiście odwołany zabieg, cóż, jest zdrowa, nie jest nosicielem covida może umrzeć na zatzrymanie akcji serca.
Oddziały onkologiczne pozamykane, osoby z nowotworami niech sobie radzą sami, mogą się udać do zielarzy lub energoterapeutów, mają wybór.
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#570 Edited

WHO przyznało, że wirus nie taki groźny jak go malują?
Zdaniem dyrektora wykonawczego WHO (Michael Ryan, na zdjęciu po lewej) około 10% świata zostało zakażonych Sars-Cov-2. Pominę już fakt, że szacunki zapewne są mocno przewartościowane.
Mimo wszystko nawet te wyolbrzymione szacunki możemy uznać za... optymistyczne!
Globalna liczba ofiar śmiertelnych obecnie przypisywanym infekcjom Sars-Cov-2 wynosi zaledwie 1083597. Śmiertelność infekcji (IFR) szacowana jest na poziomie około 0,14%. Warto zaznaczyć, że jest to poziom NIŻSZY niż „prowizoryczna wartość” WHO wynosząca 3,4% w marcu.
Dlaczego jest to takie ważne? Pamiętacie jak w marcu większość państw wprowadzała lockdown zamrażając gospodarkę? Wówczas decyzje argumentowano głównie przewidywaniami WHO, które okazały się mocno ZAWYŻONE.
Ps. Zgadnijcie, czy jakiekolwiek media podały taką informacje. Masz rację. Jednak Ty możesz podać wiadomość dalej, aby dotarła do większej ilości odbiorców.
Jako ciekawostka kilka statystyk...
Umieralność w skali roku:
Nowotwór - prawie 10 000 000 osób,
Zapalenie płuc - 4 000 000 osób,
COVID - 1 083 597 osób

źródło:
https://www.youtube.com/watch?v=sfKQcOKJFVE&feature=emb_logo

Wem, wiem, jest to youtube, ale warto się zastanowić nad liczbami podanymi jeśli chodzi o statystyki umieralności w porównaniu do covida 19

A ja bym tutaj dodał szacowania z już minionych wielkich pandemi świata, co do liczby zmarłych.
Dżuma Justyniana (541-544). Do 25 milionów ofiar nagłówek poziom 2
Czarna śmierć (1346-1353). Do 50 milionów ofiar nagłówek poziom 2
Pandemia w Ameryce (XVI wiek). Do 25 milionów ofiar nagłówek poziom 2
 „Trzecia” pandemia dżumy (od ok. 1855). Do 12 milionów ofiar nagłówek poziom 2
Hiszpanka (1918-1919) nagłówek poziom 2 nawet 100 milionów ofiar.
A pamiętajmy, że miliardowy obywatel ziemi pojawił się dopiero w 1820 roku. To znaczy, dopiero po 1820 mogliśmy mówić, że jest nast miliard na ziemi, a drugi miliard dopiero w 1930, zatem procentowo, to było to bardzo zabójcze, bo 25 milionów z dwuch miliardów, to nie jest 25 razy więcej, niż milion z 8 miliardów, a 200 razy więcej.

Biorę z konta każdego Eltenowicza po 500 zł i słucham państwa.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

Poniżej link z podanymi statystykami dziesięciu chorób na któe najczęściej umierają ludzie na całym świecie.
https://www.rp.pl/Zdrowie-/190119914-10-chorob-na-ktore-umiera-najwiecej-osob-na-swiecie.html
Każda z tych chorób to przybliżony procent umieralności jak w przypadku podanych statystyk covida

Ach, ta niemożność edycji wpisów.
Może tak,
źródło: https://wielkahistoria.pl/najwieksze-epidemie-w-dziejach-zarazy-ktore-zabily-najwiecej-ludzi/
po drugie w roku pięćsetnym ludzi było tylko 300 milionów, zatem jeżeli te szacowania są mniejwięcej prawidłowe, to epidemia ta zabiła 8,5% całej populacji ludzkości. Chyba dużo nie, jeżeli tutaj śmiertelność jest mniejsza jakieś 60 razy jeśli mowa w ogóle o samej pandemi, bo samych zakażeń było raptem 38 miliony, czyli jak narazie zakaziło się mniej niż pół procenta ludzi.

Powyższa wypowiedź, wyraża jedynie moją opinię w dniu dzisiejszym. Nie może ona służyć przeciwko mnie ani w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto zastrzegam sobie prawo zmiany poglądów bez ostrzeżenia i podawania przyczyn.

#574 1 like

O czym ty mówisz? Osoby starsze same ignorują coronę i nie noszą maseczek. Przypominam, że większość to osoby poczytalne i w pełni myślące, a skoro ktoś nie chce się leczyć, lub mieć cokolwiek wspólnego z tą pompowaną propagandą to tylko jego sprawa.
-- (gadaczka):
Z przedstawianiem innych krajów należy uważać, bo sąw innej sytuacji. Srawdźcie sobie choćby ilość osób starszych zamieszkującą z rodzinami w Polsce i w Szwecji, a to właśnie ta grupanajbardziej jest narażona na śmierć z powodu Covid. Aż dziwne, że grupa niepełnosprawnych, która co dziennie mierzy się z problemami, wymaga jakiejś pomocy tak bezdusznie i bezmyślnie podchodzi do innej słabszej w społeczeństwie grupy.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Nie tylko starsi ignorują koronę co widać choćby na Eltenie i nie jest to tylko ich sprawa, bo zarażają innych. Podawanie danych wcześniejszychh pandemii jest puki co bez sensu, bo obecna jeszcze się nie zakończyła i nie wiadomo ile pochłonie ofiar :P

Po pierwsze nie wystawiaj jęzora jak do mnie piszesz, a po drugie ma to sens, bo jak wcześniej pisałem tamtych ofiar było dużo, dużo więcej. Skoro jedna pandemia potrafiła zmieść od jednego promila, do nawet 8,5 procenta ludzkości, to ma to znaczenie, skoro ta obecna jak narazie spowodowała śmierć 2/5 promila wszystkich ludzi na świecie.

Aha, i ciekawe jakim sposobem mam zarażać innych, jeśli sam jestem zdrów? Możesz mi to logicznie wytłumaczyć?

#578 1 like

Mustafa, ale posty da się edytować. Menu, moderacja, edytuj wpis.

No właśnie nie wiesz, czy jesteś zdrów, bo możesz przechodzić bezobiawowo, a zarażać :P
--Cytat (mustafa):
Aha, i ciekawe jakim sposobem mam zarażać innych, jeśli sam jestem zdrów? Możesz mi to logicznie wytłumaczyć?

--Koniec cytatu

#580 1 like

Nie są istotne statystykiinnych pandemi, ale statystyki chorób aktualnie istniejących i zbierających żniwa, a chciałbym przypomnieć, że już mamy połowę października i statystyki te pokazują, że choroby inne z którymi się ludzkość boryka na całym świecie mają wyższą śmiertelność niż koronawirus, a aktualnie śmiertelność ta wzrasta z powodu pozamykanych szpitali i ośrodków zdrowia, leczenie przez telefon, zbyt późna diagnoza spowodowana właśnie teleporadai niejednokrotnie prowadzi do tragicznych skutków.