Wątki archiwalne

Koronawirus

Started by tomecki 1131 posts last post 5 years ago Closed Page 24 of 57

ehh, mogą się kłucić na różnych płaszczyznach. To, że nie zgadzają się na przykład czy maski chronią w 5% przypadków, czy w 55%, w żadnym wypadku nie oznacza, że wirus jest niegroźny.
Tylko oczywiście jest sporo teorii spiskowych, które jak ktoś ma wiedze, łatwo może obalić, ale ja takowej nie mam, np. mówię tu o teorii, która odkrywczo mówiła, jak łatwo i tanio przebadać całe społeczeństwo na korona wirusa w celu oszacowania go w populacji, znowu mówię o filmie Naukowego Bełkotu.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Pytałem całkiem serio.
-- (Zuzler):
To wiesz co wtedy? Wtedy, drogi Łysy, powinieneś dziękować, że nie zdjagnozowali Cię jako koronawirusa.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

Na fb zobaczyłem ogłoszenie, ktoś chętny? Rozwala mnie.
https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.antyradio.pl%2FNews%2FNowy-Sacz-szuka-osob-niewierzacych-w-koronawirusa-Do-pomocy-przy-ognisku-choroby-w-Osrodku-Pomocy-Spolecznej-43385%3Ffbclid%3DIwAR0SZQh5qwrljmtujYdlpQKNFRkvfPJsXapKrfVn1LSQcsrYCjRpVXM88og&h=AT1nEYe-ZeGQX6gQPAtD1MNy9q-hOSdKV277Q6ZX3UZ_R10r9lXpruwqlwNlWOiAS5bdVf36GbyWpIjCGaVqN7agSXNFrqjdEPphVuApksItqxLlLtmS-aG3q_58bMEugNUtBwxLd-wArY27g5VtSm-oo4qz0x0bWkMPdfjiVH6FzGhLqaOfkJS61iONFwfCo7_L-LehYQ5oClA-GCuMMrAi6yQ29VVx1ghVyrXYCZsibAPjJ27tlNVNYoa1qZPYvN-2wM7fDrylwdtbNTJQZRJ96CptHp1Zxg1uTKnsK6M96vP-WvJmyqUu3U-GbNE82eOb7qmct2IX8Kkg_5G2UVFgKvvqC3sRdlpswQSzIkSGpt5wRy63YfS6M2kzT9J0hvO6f4SQp67TNbClIay3Q34aUiW3QAhd9spmiM_tEt9zorxNA_bd39Q4WiPQHDdG-ysGCf0K0ol8XjxGnElYhpcrcWVofAdJZS5exa4uXrSbpQKOCkNtVta0fIeZ7hQmYRnklzzLJkY8OGHgrJ0tHeGaXA2EfsPirtF_O7gOYvYj
Nowy sącz szuka chętnych do pomocy przy ognisku koronawirusa w ośrodku pomocy społecznej.
Zapraszam osoby posiadające piesy, lub chcące je posiadać, do dołączenia do grupy o psach przewodnikach.

Nie dzięki.
-- (balteam):
Na fb zobaczyłem ogłoszenie, ktoś chętny? Rozwala mnie.
https://lm.facebook.com/l.php?u=https%3A%2F%2Fwww.antyradio.pl%2FNews%2FNowy-Sacz-szuka-osob-niewierzacych-w-koronawirusa-Do-pomocy-przy-ognisku-choroby-w-Osrodku-Pomocy-Spolecznej-43385%3Ffbclid%3DIwAR0SZQh5qwrljmtujYdlpQKNFRkvfPJsXapKrfVn1LSQcsrYCjRpVXM88og&h=AT1nEYe-ZeGQX6gQPAtD1MNy9q-hOSdKV277Q6ZX3UZ_R10r9lXpruwqlwNlWOiAS5bdVf36GbyWpIjCGaVqN7agSXNFrqjdEPphVuApksItqxLlLtmS-aG3q_58bMEugNUtBwxLd-wArY27g5VtSm-oo4qz0x0bWkMPdfjiVH6FzGhLqaOfkJS61iONFwfCo7_L-LehYQ5oClA-GCuMMrAi6yQ29VVx1ghVyrXYCZsibAPjJ27tlNVNYoa1qZPYvN-2wM7fDrylwdtbNTJQZRJ96CptHp1Zxg1uTKnsK6M96vP-WvJmyqUu3U-GbNE82eOb7qmct2IX8Kkg_5G2UVFgKvvqC3sRdlpswQSzIkSGpt5wRy63YfS6M2kzT9J0hvO6f4SQp67TNbClIay3Q34aUiW3QAhd9spmiM_tEt9zorxNA_bd39Q4WiPQHDdG-ysGCf0K0ol8XjxGnElYhpcrcWVofAdJZS5exa4uXrSbpQKOCkNtVta0fIeZ7hQmYRnklzzLJkY8OGHgrJ0tHeGaXA2EfsPirtF_O7gOYvYj
Nowy sącz szuka chętnych do pomocy przy ognisku koronawirusa w ośrodku pomocy społecznej.

--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.

A ja odpowiadam również jak najbardziej poważnie: wtedy ciesz się, że nie wysłali Cię na testy i nie zamknęli w domu całej rodziny.

Czyli jak coś mogę umierać tak? Jaka temperatura jest maksymalna do przeżycia? 42 st?
-- (Zuzler):
A ja odpowiadam również jak najbardziej poważnie: wtedy ciesz się, że nie wysłali Cię na testy i nie zamknęli w domu całej rodziny.

--

Nieee, po prostu mogą zacząć Cię leczyć na koronę. Gorączkę przecież wtedy zbiją.

Ale nie wyleczą rzeczywistej ewentualnej przyczyny. Nie wyleczysz kataru amputując nogi.
-- (Zuzler):
Nieee, po prostu mogą zacząć Cię leczyć na koronę. Gorączkę przecież wtedy zbiją.

--

Już są obostrzenia dla uczniów: nie wolno witać się podając sobie ręce, trzeba mieć dystans od siebie bla bla bla. Niech się tylko nie zesrają.

No niestety.
Ahhh jak ja bym chciał się do 3 gimnazjum chociaż cofnąć do tego 2019 roku

Według poniższego artykułu wynika, że jednak nie tylko ciemne masy ludzkie zastanawiają się nad faktem istnienia koronawirusa już od dawna:
https://www.msn.com/pl-pl/wiadomosci/nauka-i-technika/czy-koronawirus-m%C3%B3g%C5%82-przemieszcza%C4%87-si%C4%99-w%C5%9Br%C3%B3d-ludzi-ju%C5%BC-od-lat-istnieje-takie-prawdopodobie%C5%84stwo-pokazuj%C4%85-niedawne-badania/ar-BB11YhV5
Dziękuję wszystkim tym, którzy mnie wspierali i pomagali, wszystkim tym, z którymi miło się gawędziło i spędzało czas.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.

#473 1 like

Mam przeczucie. Mianowicie takie, że skończy się to wielkim krzykiem, że oczywiście nie był to błąd, że do szkół się wraca, ale trzeba je zamknąć wszystkie i wrócić do nauczania zdalnego. Możę i w związku z tym znów nas pozamykają w domkach? W każdym razie pewnie się ten pomysł zemści.

Ja nie wiem jak będzie, ja jestem nastawiony na normalny powrót do szkół i żadnego zdalnego nauczamia tu nie chcę.

Właśnie, najciekawsze czy wróci chów klatkowy.
Problem z ekspertami, nawet w naukach ścisłych polega na tym, że żaden nie ma pełnej wiedzy na dany temat, a bazuje na jakimś wycinku plus przekonaniach własnych, albo tych, co go uczyli.
Nauki biologiczne są częściowo ścisłe, ale jednak o ile dokładnie wiemy co trzeba zrobić, żeby zaczął się kręcić silniczek elektryczny, to nie mamy jako ludzkość pojęcia, co zrobić, żeby martwa komórka ożyła.
W nowych obszarach, siłą rzeczy poziom wiedzy jest mały, bo są to nowe obszary, więc nawet eksperci muszą bazować na przypuszczeniach.
Z ekspertami rozmawiają dziennikarze, którzy w danej dziedzinie pojęcia nie mają żadnego, bo ogólnie poziom dziennikarstwa spada, więc ekspert coś powie, dziennikarz dokona jakiegoś przekładu na język zrozumiały dla zwykłego czytelnika i powstaje gniot - przez analogię, wystarczy poczytać co dziennikarze piszą o środowisku niewidomych i jak bardzo o tym nie mają pojęcia.
Dalej, chodzi o to, żeby tekst był czytany i reklamy wyświetlane, więc im bardziej odbiega od tego, co wcześniej powstało, tym lepiej dla wydawcy.
Standardowy klikacz treści klika, przyswaja wzajemnie się wykluczające hipotezy i wybiera takie, które najbardziej pasują do wzorców przyswojonych wcześniej.
W razie wątpliwości może sięgnąć na społecznościówkę, co piszą jego znajomi, a właściwie nie tyle piszą, co udostępniają. Tu już wolna amerykanka, bo prócz tak zwanych profesjonalnych producentów, mamy też całą rzeszę domorosłych, którzy jeszcze bardziej pogłębiają mózgowy chaos w głowie klikacza.
Człowiek nie lubi być niepewny, więc w końcu dochodzi do wniosku, że musi sobie coś wybrać i się tego trzymać ręcyma i nogyma, dzięki czemu trochę jak w sieciach wifi, się staje repeaterem czyjegoś sygnału.
Po odfiltrowaniu śmieci doszedłem do przekonania, że w sprawie korony są ciekawe tylko dwie kwestie: czy wróci chów klatkowy i czy ktoś założy bloga pt. "Jaja z chowu klatkowego".

#476 1 like

Droga Zuzler, obyś się myliła, ale obawiam się, że możesz mieć rację, bo minister edukacji sam nie bardzo wie o co mu chodzi i jak mają te ichnie wytyczne wyglądać.
--Cytat (Zuzler):
Mam przeczucie. Mianowicie takie, że skończy się to wielkim krzykiem, że oczywiście nie był to błąd, że do szkół się wraca, ale trzeba je zamknąć wszystkie i wrócić do nauczania zdalnego. Możę i w związku z tym znów nas pozamykają w domkach? W każdym razie pewnie się ten pomysł zemści.

--Koniec cytatu
"Nie wolno się bać.
Strach zabija duszę.
Strach to mała śmierć, a wielkie unicestwienie.
Stawię mu czoło.
Niech przejdzie po mnie i przeze mnie.
A kiedy przejdzie, odwrócę oko swej jaźni na jego drogę.
Którędy przeszedł strach, tam nie ma nic. ... Jestem tylko ja."
- Litania Bene Gesserit przeciw strachowi ("

No to podajmy sobie ręce, chociaż wirtualnie.
-- (DJGraco):
No niestety.
Ahhh jak ja bym chciał się do 3 gimnazjum chociaż cofnąć do tego 2019 roku

--

Ja też myślę, że po jakimś czasie będzie z powrotem zdalne nauczanie, bo teraz w mediach to ciągle o jednym, że szkoły otwierają. Zobaczymy, co dalej, jeżeli będzie nadal wysokie zachorowanie na covid, to znowu będzie tak, jak w marcu.

#479 1 like

Teraz Covid to nawet ci przypiszą do zwykłego przeziębienia. XD
-- (markus1234):
Ja też myślę, że po jakimś czasie będzie z powrotem zdalne nauczanie, bo teraz w mediach to ciągle o jednym, że szkoły otwierają. Zobaczymy, co dalej, jeżeli będzie nadal wysokie zachorowanie na covid, to znowu będzie tak, jak w marcu.

--

#480 2 likes Edited

Skopiowane z Whatsappa.
Świetnie obrazuje to Absurd Korona patologii.
Czy ja czegoś nie rozumiem?

1. Dzieci mają iść do szkoły, bo w szkole jest bezpiecznie.
2. Dziadkowie nie powinni przyprowadzać ani odbierać dzieci, bo to dla nich niebezpieczne.
3. Dzieci mogą chodzić po szkole, wśród innych uczniów i nauczycieli i nie stanowią dla siebie zagrożenia.
4. Ja wchodząc do szkoły muszę założyć maskę, bo stanowię zagrożenie.
5. Ja stanowię zagrożenie, więc muszę wejść w masce, ale moje dziecko żyjąc ze mną pod jednym dachem nie stanowi zagrożenia, więc nie musi jej w szkole nosić.
6. W autobusie można siadać tylko co drugie krzesło, a stać w ogóle nie wolno, ale dzieci muszą dojeżdżać do szkoły autobusami, które do marca zawsze pękały w szwach. Oczywiście muszą też zachować 2m odstępu od współpasażera.
7. Uczniowie z okręgów czerwonych także muszą dojeżdżać do szkoły, zachowując przy tym 4m odległości od współpasażera. Tymi samymi autobusami, które do marca pękały w szwach.
8. Autobus jadący z okręgu zielonego, przez czerwony, do innego zielonego, na środkowej trasie powinien mieć o połowę mniej pasażerów, nawet jeśli wszyscy jadą z punktu A do punktu Z i nikt nie wsiada, oraz nie wysiada po drodze.
9. Mieszkający w strefie czerwonej, stanowiący źródło zakażenia, chodzący w masce po ulicy, przekraczając strefę, gdy np. jedzie do pracy (do zielonej) zdejmuje maskę na miejscu i pracuje z innymi ludźmi przez 8h, już bez maski, bo w strefie zielonej nie ma takiego ryzyka zakażenia.
10. Po bytności klienta w knajpie kelner czy inny obsługujący musi zdezynfekować stolik, żeby nie stanowił dla innych źródła zakażenia.
11. W szkole dziecko przenosi się z sali do sali, siada przy ławkach, przy których lekcję wcześniej siedzieli koledzy z innej klasy i nie trzeba dezynfekować stolika, bo nie jest on źródłem zakażenia.
12. Przy zachowaniu odległości plażowanie jest bezpieczne, wizyty w restauracji są bezpieczne, jakimś cudem podróż pociągiem jest bezpieczna (PKP sprzedaje bilety na każde miejsce siedzące, także w zamkniętych przedziałach), ale wizyta w urzędzie już nie jest bezpieczna, więc urzędy są dla większości spraw nieczynne.
13. Od marca 2020 nie zamknięto z powodu epidemii żadnej safeway, save on foods , ani superstore. Żaden sklep nie został poddany kwarantannie, z powodu nagłego wzrostu liczby zakażonych pracowników, mimo że klientów przewija się tam tysiące, a pani w kasie ma jedynie z jednej strony metr pleksi.
14. Urzędy miasta czy skarbowe są tak ogromnym, potencjalnym źródłem zakażenia, że muszą pozostać zamknięte i wszystkie sprawy załatwia się on line, a gdy trzeba złożyć dokument na papierze, leży on 72h w poczekalni i czeka aż wirus padnie z głodu.
15. Towar macany w marketach nie przechodzi kwarantanny, a pieniądze, które odbiera pani kasjerka nie leżą 72h czekając na ozdrowienie, bo nie są źródłem zakażenia.
16. Książki, które oddaję do biblioteki, w odróżnieniu od pieniędzy, którymi operuję w markecie, muszą przejść okres karencji, w czasie od 3 do nawet 14 dni w niektórych filiach, bo są źródłem zakażenia.
17. Ja muszę iść do pracy, moje dziecko musi iść do szkoły, farmaceuta musi iść do pracy, pani w safeway musi iść do pracy, ale lekarz który składał przysięgę Hipokratesa, nie musi iść do pracy i może mnie „przyjąć” z domu oraz „leczyć” przez telefon, bo w przychodni mógłby się zarazić.
(znalezione w sieci), 20sierpnia08:05 Dostępne czynności
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P