Wątki archiwalne

korona wirus

Założony przez Dominiczkin 846 wpisów ostatni wpis 5 lat temu Zamknięty Strona 11 z 43

Transkrypcja

Mateusiu, wuuu, Mikołaju, to się tak prędko niech ustabilizuje, bo jakby nie patrzeć, ostrzegali, że będzie druga epidemia, znaczy druga fala zachorowań i jak widać ta fala wyjątkowo szybko nadeszła, jak już dzisiaj było pięćset siedemdziesiąt parę osób, no cóż, wracamy do czasów pierwszej epidemii, no to wygląda.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

No póki co jeszcze nie, jeszcze można robić wesele, jeszcze nie ma takich strasznych obostrzeń w Tite, ale jeżeli rzeczywiście będą zachorowania powyżej nieruchomości tego tysiąca, to na pewno wprowadzą obostrzenia, póki co jeszcze nie, ale zobaczymy co będzie dalej.

Zapraszam do mojej biblioteki dźwiękowej :)

Transkrypcja

A tymczasem jakiś trzeci senat jest już z podejrzeniem o koronawirusa.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

No bo to tak właśnie jest, że trzeci senator, w ogóle tak naprawdę te kopalnie, żeby kopalnie odjąć, to by było mniej, bo oni znowu robią badania przesiewowe górników, więc niestety dla tego coś jest aż tyle, 146 w Śląsku.

Transkrypcja

Przed chwilą słuchałem wiadomości, no i jak na razie rok szkolny niby ma być normalnie, czyli nauczanie zdalne od 1 września nie jest brane pod uwagę. Czy tak faktycznie będzie, no to cóż, zobaczymy jak to dalej będzie wszystko wyglądać, bo póki co, no to się to ciekawie nie zapowiada. W tym tygodniu mają być znane dalsze plany co do rejestracji na przykład wesela. Aha, i od dnia dzisiejszego będą zmożone kontrole co do, znaczy jeżeli chodzi o noszenie maseczek w sklepach.

Transkrypcja

Witam Was serdecznie, a ja dla Was mam taką bardzo fajną informację. Słuchałem przed chwilą Bądź na bieżąco, taki to jest kanał ogólnie. Prowadzi go Maciej Podstawka. No i się dowiedziałem fajnych rzeczy, że Polska, no jak to się mówi, ma scenariusz szwedzki. Zaraz Wam wyjaśnię o co tu chodzi. Szwecja, jak to się mówi, jest krajem bogatym i stać ich na medycynę i tak dalej. A tutaj, jeśli chodzi u nas w Polsce, jest to ciężkie. Pięćset parę przypadków. Jak to oni nazywają? Myślę, że to jest, no to nie jest, że to nie powraca pandemia, tylko to jest fakt. To jest opalowanie. Moim zdaniem to jest głupie, ale zresztą tyle co miałem do powiedzenia w sensie tym, że po prostu Szwedzi jakoś sobie z tym poradzili. My? Nie. My się cofamy po prostu. I tyle. No, takich wiadomości się najlepiej słucha, a nie słucha się mediów, które po prostu, no, mówią, że będzie dobrze, tegoś, mego, a gówno, prawda, bo tak nie będzie. Tyle z mojej strony. Pozdrawiam serdecznie i życzę miłego dnia.

Muzyka rap jest mądra i pouczająca i trzeba skupić się na przekazie.??

Transkrypcja

Aha, no to w takim razie ja powiem w ten sposób, że moim zdaniem to jest po prostu nawrót pandemii i tyle. Dopóki naprawdę coś oni z tym nie zrobią no to sytuacja nie będzie za ciekawa, gdyż po prostu kiedy to się wszystko zaczynało na przełomie marca i kwietnia, to nie było takiego dnia, w którym byłoby ponad 600 ileś przypadków. Wczoraj było 544, dzisiaj generalnie nie wiadomo ile będzie przypadków, bo jeszcze nie ma żadnego. Komunikatu w tej sprawie, ale moim zdaniem to jest po prostu nawrót pandemii. Tylko, że no jest chyba troszkę raczej na pewno moim zdaniem trochę, znaczy moim zdaniem gorzej jest niż było przedtem. No cóż, swoją Szwecję sobie z tym poradziłam, a mnie no to cóż. Tak czasami przebywa. No. Ale mam nadzieję, że w końcu ktoś pójdzie po rozum do głowy i coś z tym zrobi, no bo to nie jest normalna sytuacja. To wiadomo, niby można nauczyć się z tym żyć, ale cóż no. Zobaczymy czego się dowiemy dzisiaj jeszcze.

Transkrypcja

No właśnie, Łukasz. I trzeba po prostu... Ja słucham różnych mediów. Nie publicznych, bo publiczne już mnie wręcz nawet denerwują. A takie media, które są niezależne na YouTubie, to takich warto słuchać, bo przynajmniej się czegoś dowiesz i dowiesz się całej prawdy. Co tu odpierdzielają z naszego rządu? Ale to nie jest wątek o politykowaniu, tylko po prostu... Ja tu też nawiązuję do koronawirusa, bo to, co się dzieje, to... No nie wiem, czy... Znaczy, wiesz, Szwecja sobie z tym jakoś tam jako tako poradziła, bo oni są bogaci, bo oni mają pieniądze, tak? Mają możliwość zagrożenia. Zakupienia wcześniej. Zakupili sobie wcześniej sprzęt medyczny. A co rząd polski zrobił z tym? Nic. Pamiętasz, Łukaszu, jak były, pamiętasz, ten... Problemy ze sprzętem, respiratorami, różnymi jakimiś rzeczami. Bo nie mieliśmy na to pieniędzy. Teraz nagle się przypomniało, że trzeba mieć pieniądze. Ale to już kwestia... Jak to się mówi? Takie to afery to zawsze się dzieje. I będą się dziać. Zobaczymy... Jak to się będzie dalej działo. No. Mam nadzieję, że nie wrócimy do tego, co było kiedyś. Czyli... Marzec, kwiecień. Nie. Tego bym nie chciał. No. Jakby co, to możesz, nie wiem, nagrać się prywatnie, a ja Ci wtedy wszystko wyjaśnię, o co chodzi. W sensie... No. ... ... ... ... ... ... ... ...

Transkrypcja

To znaczy, ja też mam nadzieję, że już nie wrócimy do tego, co było w Morcu i w Piękniu, ale to niestety trzeba brać pod uwagę. To trzeba brać pod uwagę. Następna sprawa jest tego typu, że jakiś czas temu mi jeden z gości, z którym jechałem, powiedział, że według niego ta cała koronawirus to jest tylko po prostu wymusy polityczne. Nawet z takimi komentarzami spotkałem. Nawet takie teksty słyszałem. Właśnie. Z tej epidemii. No i wtedy zacząłem z tym pastem rozmawiać i mi powiedział, że on nie zna nikogo, odkąd jest ta pandemia, że nie zna nikogo, kto w ogóle miałby koronawirusa. Ja mu powiedziałem, że też nie znam nikogo ze swoich znajomych, kto by miał w ogóle koronawirusa. Także no, cóż. Nic powstaje. Patrzę, co będzie dalej. Co dalej wymyślę. I tyle. Dziękuję.

Transkrypcja

No właśnie Łukaszu, ja też nie znam nikogo, żeby ktoś zachorował na koronawirusa. Dobra, to że moi bracia są w Wielkiej Brytanii i tak dalej, że mają, no nawet u nich w pracy było ponad 100 przypadków zarażenia tym dziadostwem. I nawet mój brat rozmawiał z dwoma osobami, jeśli chodzi o to, które mają koronawirusa, mają pozytywne wyniki, bo były testy robione w pracy u niego. No i tam, dobra, chwilę z nimi rozmawiał, nic więcej, ale no, nie wiem, ja powiem Ci, no ciężko na to patrzeć, ale to mam nadzieję, że... Ustabilizuje się w końcu i będzie gitara. Pozdrawiam.

Transkrypcja

A tymczasem pandemia, jak widać, nowo zaczyna się szerzyć. Też u jakichś sportowców wykryto koronawirusa. W sumie u jakichś trzech. No i chyba, jak teraz się nie mylę, restauracja jakaś w Ośmiornicach, chyba w Gdyni, została zamknięta, bo u jednej z pracownic wykryto koronawirusa. Dziękuję.

Transkrypcja

Dzisiaj mamy rekord. Nawet mówili w radiu, że takiego rekordu nie było od początku epidemii. Otóż w dzisiejszym jest fala nowych zakażeń 680 przypadków koronawirusa.

Transkrypcja

No tak, rzeczywiście dzisiaj ktoś mi mówi do ląbału, żeby się nie wyrażać bardzo nieładnie, bo to na forum nie wypada się wyrażać. Co ja mam na ten temat do powiedzenia? To do ląbału pójść sobie? No tylko, że tak. Tylko, że gdzieś też czytałem, że rosną posobroplony przysiewowe badalnia w kopalniach. I tak naprawdę też przez to wszystko i też, cała jest też gmina Kamionka, tam poprzez chyba wesele czy coś zakażona, więc też jest to przez to. No i kopalnie i duże firmy produkcyjne. Gdyby nie to, to o 2-3 sa byłoby mniej.

Transkrypcja

Czy tak by było? No to nie wiadomo, ale fakt faktem jest taki, że po prostu jakby nie patrzeć, po prostu dzień w dzień jest coraz więcej zakażeń i na chwilę obecną Benamina dzień dzisiejszy nie zapowiada się, żeby to jakoś ustało, czy żeby było w miarę możliwości lepiej, no może będzie lepiej, ale póki co zbytnio się tak nie zapowiada, żeby było lepiej, no wręcz przeciwnie. Może być też tak, że po prostu będzie coraz gorzej jak na razie. Ja się wcale nie zdziwię, jak się okaże nagle, że do szkoły dziecięce nie będą przyszły.

Transkrypcja

No właśnie, to jest właśnie niedobre, bo na przykład mój brat ma przyjechać we wrześniu i on mieszka za granicą i to jest najlepsze to, że będzie go czekała kwarantanna. Dziwne takie trochę, no ale no. No, trzeba się po prostu z tym jakoś liczyć, tak? No nic na to nie poradzimy. No ale, bądźmy dobrej myśli i się po prostu nie załamujmy psychicznie tym, bo to nie ma nic do rzeczy. Pozdrawiam.

Transkrypcja

Znaleźć się tak, ale podobnie gdzieś wyczytałem, że pandemia ma się skończyć w kwietniu następnego roku, ale czy to prawda, czy to nieprawda, to nie wiem. Dane mogą być znowu zaniżone, bo ja nie wiem, czy to o to jakoś dziś zostało opublikowane, bo tak, rano było 680 i pytanie, czy jakby, czy to jest w tym, co było, bo tam tak, 233 osoby z Wielkopolski, z zakładów produkcyjnych są niby zależone, plus jakieś dwa wesele pod Pszczyną. Czy to dojdzie, bo tego czy będzie więcej około tysiąca, czy to jest z tym 680, tego nie wiem, zobaczymy jutro. Jak to będzie wyglądać, tak naprawdę zobaczymy, czy jest raport. Bo tego nie wiem, ale dzisiaj właśnie takie rzeczy wyczytałem na Polsat News i na TVP Info, więc ciekawie.

Transkrypcja

To ja powiem tak, ja tu pewne rzeczy nie rozumiem, bo po pierwsze, skąd przedtem wiedzieli, że druga fala pandemii zacznie się akurat w okolicach sierpnia i września i faktycznie ta pandemia znowu jakby nawraca. A teraz druga sprawa jest tego typu, skąd niby wiedzą i tu cytat, że koronawirus ma ponad 15 skończyć, no to skąd tacy są wszyscy pewnie, według obliczeń? Ja nie wiem, po prostu czasami mam takie wrażenie, że faktycznie ta cała koronawirus jest tylko jakimś wymysłem politycznym. Mówię to mi naprawdę, bo pewnych jednej rzeczy tutaj nie mogę zrozumieć, no i tak to chcąc nie chcąc musi wyglądać, po prostu nie jestem w stanie pewnych rzeczy zrozumieć, no staram się, ale po prostu nie jestem w stanie tego zrozumieć.

Transkrypcja

Ja tu się powiem tak, ze swojej takiej, tak patrząc na to, to powiem tak, ze swojej strony, że gdy szczepionka nie zostanie wydana, to tak będzie. I się trzeba z tym liczyć. A po pierwsze, niektórzy ludzie nie będą się na to szczepić, bo nie, bo niektórzy są przeciwnicy tego i nie będą. A też taka kwestia, wiecie, Polska teraz dostaje pieniądze, więcej pieniędzy na szpitale. Więcej. Więcej za koronawirusa niż wcześniej, bo, no bo, czternaście tysięcy parę tam złotych się dostaje za koronawirusa, a za inne choroby dostaje się tego mniej. I trzeba się z tym liczyć, no i, a po pierwsze, są takie przewidywania, bo co, jest teraz ciepło, miał koronawirus odejść i co? I gówno, nic nie odeszło. I to tyle z mojej strony, co miałem do powiedzenia.

Transkrypcja

Co do korona świrusa, to po prostu jest krajem, ci, które zamykają gospodarkę, mają płacone za to grube miliardy złotych od WHO i od innego szitu, który sobie to wymyślił. A Białoruś też była przekupywana sporymi milionami i Łukaszenka się nie zgodził i dlatego oni mają gospodarkę cały czas otwartą. A co do tej szczepionki śmiesznej, to słyszałem z pewnych źródeł, że może zabierać rtęć lub metale, więc może być pełno syfu w tej szczepionce. I ja nie będę się szczepił. To jest takie moje zdanie. A poza tym posłuchajcie sobie lekarzy, którzy są niezależni, a nie medialnych, którzy ci powiedzą, no noś maseczkę, bo tak trzeba. A zresztą maseczki bardziej szkodzą niż pomagają. Bo oddychasz tym, co wydychasz. Taka jest prawda. Przede wszystkim dlatego, że maseczki nie mają po prostu jak przepuścić powietrza i taka jest prawda. Oddychacie tym, co wdychacie, macie po prostu przekichane, bo wasze płuca są niszczone w ten sposób. By the way. No i co jeszcze? Oglądaj niezależne media. Bardziej mówią prawdę niż jakieś media głównego nurtu. Po prostu. I zresztą jeszcze raz się powtórzę. Kraje mają płacone za lockdown. Od Rock Shieldów, od Rockefellerów i od innego Illuminati i innych WHO. Dla mnie to nie jest organizacja i nie zdrowia. To jest taki twór. Który po prostu manipuluje całym światem. Ameryka się z tego wypisała. Tak w ogóle. Dziękuję za uwagę.

Transkrypcja

No to samo właśnie mówię. Przecież były pogłoski, że koronawirus na pewno odejdzie, kiedy będzie lato, bo wiadomo wysokie temperatury, to ponoć wysokie temperatury niszczą wirusa. No i ja się pytam, czy to jest prawda? To fakt. Faktem dzisiaj akurat jest sytuacja, w której po prostu nie ma takiej wysokiej temperatury, ale no przecież miało to niszczyć. Przecież upały były wielokrotnie i na pewno jeszcze w tym miesiącu będą, bo lato jeszcze nie patrzeć trwa. No i ja się w tym momencie pytam, skoro tak wszyscy w Bielce wiedzieli, że, znaczy twierdzili, że niby to niszczy koronawirusem, to ja się pytam w takim wypadku, dlaczego ten wirus dalej trwa? Po prostu niech mi ktoś to wyjaśni. Bo albo ja jestem głupia, albo nie rozumiem, o co tu chodzi.