A Hero's Call: spojlery, porady ETC
Wróć do spoilery cheaty sejwy i takie tam#261 pates
w ten sposób można być magonekromantołucznikowojownikozłodziejokapłanem jak komuś się nudzi.
#262 martinus
nieprawda to nie tak, gram tą samą postacią, co na poprzednim trybie tylko zachowuję level z poprzedniego trybu, czyli na easy doszedłem do 60.
#263 tomecki
Czym innym jest zmiana trybu, czym innym gra od początku po przejściu całej gry. Gdy po wykonaniu ostatniego zadania wejdziesz w bramę południową gra zapyta czy chcesz grać od nowa, zachowując postać, większość przedmiotów i złoto. Jeśli tak to wybierasz klasę od nowa i grasz od początku, ale jakby starą postacią. Jednak gdy wbijasz kolejny lvl, dochodzą umiejętności z wybranej klasy, a nie z tej, którą wybrałeś faktycznie rozpoczynając grę. Fajne to i może spróbuję mieć wszystko na raz, ale nie wiem czy mi się będzie chciało. :d
#264 martinus
No ja gram tą samą postacią, tylko na innym trybie.
#265 tomecki
No to co innego jest.
#266 martinus
nie tworzyłem nowej, bo musiał bym wybierać między wojownikiem a necro. A poco skoro wojownikiem gram od początku.
#267 nuno69
Ale możesz jakby dobrać drugą klasę, inna sprawa, że nie warto jest brać wojaka mag bo większość wojackiego ekwipunku ogranicza magię.
#268 martinus
no tak z tym się zgodzę. Dlatego nie dobieram.
#269 pates
ale kapłanomagonekromanta jest ok, czy jakiś wojownikozłodziejołucznik.
#270 nuno69
No tak, tak jak ja mam na wojowniku 200 ileś szybkości, to mogę być spoko złodziejem, tylko po co? Jak mam dwuręczną broń i to w dodatku młot.
#271 tomecki
Na wyższych lvl można znaleźć dość dobry eq bez ograniczeń magicznych.
#272 pates
to prawda, kiedyś troszkę tego na 70 lvlu było.
#273 AndyElusive
Siemson.
Niestety u mnie występuje błąd sprubowałem zostawić cały rynsztunek i ponownie zaczołem jednak nic to nie dało dalej się wysypuje jak Gwen chce dołączyć do drużyny, sprubuje z innym wyborem ścieżek dialogowych może to coś przyniesie nie wiem.
Ja doszedłem do 110 lvl, po wyprzedaniu większości rynsztunku mam gdzieś około 650000 złota, w sumie jak muwicie można łączyć profesje to zastanowie się czy poprostu rynsztunku nie dobrać przy przejściu takiego co wzmacnia mane i nie ogranicza jej przy okazji a jest to zwykle albo jakiś elficki lub bochaterski.
Wcześniej grałem na easy właśnie z myślą aby puźniej wziąść poziom hard lub normal.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#274 AndyElusive
Pytanko mam do tych co nie oddali pierścień Nigela co go zakosił Simeon, czy u pasera Cystusa przy ponownej grze znajdują się losowo inne przedmioty czy nadal te same.
Z grubsza nie pamiętam dokładnych nazw itemów ale u niego były:
jakaś lekka kusza jak na tamten mój moment gry o niezłych osiągach,
Łuk który przy wystrzale strzały miał możliwość oślepienia przeciwnika,
pierwszy pierścień o właściwościach dodającyh punkty do szybkości postaci,
drugi pierścień który obniżał wartości ataków od wszystkich 3 żywiołów magi a także od świętej magii kapłanów i bezbożnej magii nnekro,
miecz o w miare niezłych osiągach ataku i właściwościach napełnienia wroga strachem,
wisiorek anielski czy jakoś tak który obniżał o 100% ataki bezbożne,
pierwsza tarcza chyba Aegis Elementus czy jakoś tak której właściwościami było zmiejszanie ataków o 50% od 3 żywiołów magicznych,
druga tarcza o chwytliwej nazwie Tesla która mogła wychwycić atak błyskawicami jak że oczywiste wnioskując po nazwie jednak mogła elektryczność przekształcić w punkty zdrowia.
Chyba to wszystkie przedmioty ale pewny nie jestem czy mieliście inne czy są one stale zagnieżdżone w kodzie gry.
Pozdro
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#275 martinus
festusa jeśli już, w większości te same, ale są też jakieś losowe kturych nie było na poprzednim trybie.
#276 AndyElusive
Dzięki i przepraszam za literówkę widać z pośpiechu Festus w takim razie handluje połowicznie Randomowo czyli wybierając tą ścieżkę nie będzie wiać nudą pośród jego ekwipunku przy ponownej grze.
#277 tomecki
A jest ktoś w stanie powiedzieć co zrobić aby siostrzyczka dostała świntego woja? Pacifist jest na tacy od dość niskich leveli, ale hoy warior już nie. Tak btw. znalazłem kilka pierścieni, to się jakoś dunetiger zwie czy coś, w każdym razie potężnie dopalają szybkość i hm... walka dość fajnie wygląda :ddd. Spróbuję wrzucić gdzieś jakiś krótki fagment, bo to o kabaret zahacza. Normalnie cheating się chowa :d.
#278 matius
Aby kapłanka dosstała świętego wojownika, należy wykonać zadanie związane z jej pielgrzymką. Musi odwiedzić świątynie na cmentarzu, w kopalni i lesie.
Dojście w kopalni jest na wschud od miejsca gurników. Zapomniałem jak to się nazywa.
W lesie jest na południowym wschodzie mapy.
A na cmentarzu jest na zachód od malzoleum Madranusa.
#279 martinus
Najlepiej zacząć w świątyni tam będzie książka po przeczytaniu kturej na mapie pojawią się sygnały do każdego z miejsc.
#280 tomecki
Tak też coś podejrzewałem, ale jeszcze nie ukończyłem.