A Hero's Call: spojlery, porady ETC
Wróć do spoilery cheaty sejwy i takie tam#241 martinus
to może jest ich więcej.
#242 matius
Jak dodawać te zasadzki bandytów? Jest to pytanie dodaj do mapy i daje na tym tak. Stawia flagę, ale nie mam w punktach nawigacyjnych tych miejsc. Prubuję robić ctrl b i ctrl shift b. Ale nie wiem co robie źle.
#243 martinus
Tego nie masz w punktach nawigacyjnych, nie dajesz kontrol plus shift plus b, musisz znaleźć wszystkie miejsca i je flagami po oznaczać, a potem walczyć z bandytami we wszystkich camping bandit. Gdy natrafisz na miejsce flaga automatycznie się wstawia.
#244 matius
No to wychodzi na to, że u mnie jest więcej niż cztery.
#245 martinus
powinny być przynajmniej 4, albo 5.
#246 zegarmistrz
a jak najlepiej tych zasadzek bandytów szukać?
#247 martinus
Tam, gdzie słychać ogniska, tam one są.
#248 matius
Ogniska to do pul namiotowych bandytów, a zasadzek w poblirzu, ale nie zawsze tak jest.
Ja mape przeglądałem i potem jak wydawało mi się, że to dobre miejsce, nie zamykałem mapy tylko robiłem ctrl b. Potem zamykałem i dodawało się coś takiego jak map marker. Odpalałem to i szedłem do tego. Tylko trzeba mieć cierpliwość do szukania takich miejsc.
Gra ma jeden minus dla mnie. Nie mówi, ile tych zasadzek trzeba znaleść, nie mówi ile miejsc bandytów i nie aktualizuje danych w zadaniu, aby latwiej było.
#249 martinus
no niestety tego nie ma, ale po znalezieniu wszystkich miejsc, zadanie się aktualizuje.
#250 AndyElusive
Czyli zostaje to co zawsze stare dobre explorowanie poprostu, też jestem aktualnie na szukaniu tych kryjówek bandytów do oznaczania znalazłem 3 i tak się zastanawiam czy inne będą w głębokich ruinach.
Swoją drogą znalazłem w głębokich ruinach sekretną placówkę przy okazji explorowania znalazłem jakiś święty kamień opętało mi towarzyszy musiałem im ostro nawsadzać bo przeciwstawili mi się, dostałem misje by kamień do ołtaża który przy exploracji okolicy znalazłem dostarczyć że wcześniej go na mapie miałem to polazłem i teraz mam pytanie co się dzieje jeśli kamienia nie oddamy? bo przez chwile się zastanawiałem czy nie podniesienie wszystkich statów mogło by przynieść lepszy efekt niż wybranie jednej grupy i jakie konsekwencje płaci się za to bo coś zostało wspomniane jednak tak nieco enigmatycznie.
Czy ktoś dokonał wyboru innego i nie zostawił kamienia?
Ciekawy jestem co to wywołuje?
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#251 AndyElusive
Ehh, znużyło mnie już dziś łażenie po lesie, zwiedziłem wszystko co się dało wspierałem się mapą explorowałem wszystko co się da no i cholercia nie mogę znaleźć tej lokacji nie wiem nawet czy jest ostatnia z całego zadania.
Ostatnią lokacje którą znalazłem był trawiasty pagórek na wschud od północnej drogi, poprzednia lokacja to na połódnie od zakrętu na drodze przed mostem, za mostem następna na wschód od dalszego ciągu drogi północnej no i lokacja koło tartaku.
4 lokacje oznaczyłem flagą i na mapie też zaznaczyłem.
Brakuje mi pomysłów powoli, widze że mnie czeka żmłudna exploracja i to bardzo wnikliwa całej mapy deep forest.
Koło Czasu obraca się, a Wieki nadchodzą i mijają pozostawiając wspomnienia, które stają się legendą. Legenda staje się mitem, a nawet mit jest już dawno zapomniany, kiedy znowu nadchodzi Wiek, który go zrodził."
#252 martinus
a most północny sprawdziłeś? Bo też tam jest jedna.
#253 AndyElusive
Siemson.
Ogarnołem te lokacje wkońcu a także łomot spuściłem w obozowiskach bandytów całkiem całkiem fajne to zadanie takie dosyć rozciągnięte ale za to sporo roboty przy nim jest.
Ostatnią zasadzkę bandytów miałem już wcześniej zaznaczoną w punktach nawigacyjnych ale nie postawiłem tam flagi a było to koło bramy północnej.
Pozdro i dzięki za wskazówki
#254 martinus
spoko mi zostały jeszcze 3 campingi.
#255 matius
--Cytat (AndyElusive):
Siemson.
Ogarnołem te lokacje wkońcu a także łomot spuściłem w obozowiskach bandytów całkiem całkiem fajne to zadanie takie dosyć rozciągnięte ale za to sporo roboty przy nim jest.
Ostatnią zasadzkę bandytów miałem już wcześniej zaznaczoną w punktach nawigacyjnych ale nie postawiłem tam flagi a było to koło bramy północnej.
Pozdro i dzięki za wskazówki
--Koniec cytatu
Oooo. TO miałeś podobnie jakoś. Przynajmniej tak mi się zdaje. xd
#256 AndyElusive
Siemson.
Mam pytanie czy ktoś grał ponownie po przejściu gry z tym ich plusikiem bo ja z ciekawości odpaliłem to ponownie.
Przeszły mi rynsztunek wszystko prucz przedmiotów fabularnych musiałem wszystkie sprzedać, została za to kasa jednak mam problem.
Zaczynam grę podejmuje się misji u strażnika przy południowej bramie ide na dwór Adrianusa spotykam Gwen ide do jej Ojca do gabinetu gadam z nim wychodze z dworu i tu zaczynają się schody bo po rozmowie z Gwen gdzie przyłącza się ona do mojej drużyny gra się wysypuje, łapie zawieche i mogę tylko ją zamknąć albo czekać na reakcje.
Czy ktoś miał podobnie?
Wszelkie sugestie mile widziane, pomyślałem że może musze poprostu zdjąć rynsztunek przed wejściem do południowej bramy na starym zapisie i zacząć grę ponownie ale jako golec z grubą sakiewką .
Pozdro
#257 martinus
to nie jest plusik tylko drugi tryb, ja gram na nim właśnie, to są poprostu 3 tryby easy, normall i hard.
#258 AndyElusive
Przepraszam źle się wyraziłem gdy skończyłem fabułe to można było zagrać ponownie tą samą postacią ze swoimi rozwiniętymi statami czyli AhC plus.
Trzeba było tylko wyprzedać przedmioty fabularne i zwyczajnie podejść do bramy południowej.
#259 tomecki
Też gram po raz drugi i nic takiego nie miałem.
#260 martinus
Jakoś ja mam, wybrałem normall, i gra zaczęła się od nowa.