No można dawaj nogę, o ile te zakupy by się chciało zrobić niekoniecznie płatnie. -- (sylwinka): Moja mama miała ostatnio śmieszne przejęzyczenie jesteśmy na zakupach i coś tam ogląda podeszła do mnie i mówi no dawaj nogę idziemy
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Miałem włączone radio, leci reklama jakiegoś sklepu, w której wymieniają ceny różnych produktów oraz jak to u nich tanio i nagle wśród nich słyszę "papier toaletowy rekina" za tyle i tyle. :D Dopiero później doszedłem do tego i sprawdziłem, że zapewne chodziło o słowo "regina", będące nazwą chyba jednego z producentów tegoż niezbędnego dobra luksusowego. xD
Kilka lat temu jechałam do szkoły, w samochodzie leciało radio, a ja jak zwykle siedziałam ze słuchawkami na uszach i słuchałam swojej muzyki. W radiu leciała piosenka Urszuli, gdzie na początku refrenu było: "Bo wszyscy wielcy już przestali grać", a że ja słuchałam czegoś innego, to zrozumiałam w tej piosence: Bo wszyscy Niemcy już przestali kraść.
Ale to nie jest piosenka Urszuli, tylko Haliny Frąckowiak, a tytuł to Tim Pan. -- (Monte): Kilka lat temu jechałam do szkoły, w samochodzie leciało radio, a ja jak zwykle siedziałam ze słuchawkami na uszach i słuchałam swojej muzyki. W radiu leciała piosenka Urszuli, gdzie na początku refrenu było: "Bo wszyscy wielcy już przestali grać", a że ja słuchałam czegoś innego, to zrozumiałam w tej piosence: Bo wszyscy Niemcy już przestali kraść.
--
Potrzebuję papugę, gdyż ściga mnie kruk, za to że pożyczyłem pieniądze od bociana.
Dzięki, mogłam coś pomylić, nie bardzo znam się na tych starszych piosenkach. -- (misiek): Ale to nie jest piosenka Urszuli, tylko Haliny Frąckowiak, a tytuł to Tim Pan. -- (Monte): Kilka lat temu jechałam do szkoły, w samochodzie leciało radio, a ja jak zwykle siedziałam ze słuchawkami na uszach i słuchałam swojej muzyki. W radiu leciała piosenka Urszuli, gdzie na początku refrenu było: "Bo wszyscy wielcy już przestali grać", a że ja słuchałam czegoś innego, to zrozumiałam w tej piosence: Bo wszyscy Niemcy już przestali kraść.
Spoko, gdybym nie znał może sam bym tak pomyślał. -- (Monte): Dzięki, mogłam coś pomylić, nie bardzo znam się na tych starszych piosenkach. -- (misiek): Ale to nie jest piosenka Urszuli, tylko Haliny Frąckowiak, a tytuł to Tim Pan. -- (Monte): Kilka lat temu jechałam do szkoły, w samochodzie leciało radio, a ja jak zwykle siedziałam ze słuchawkami na uszach i słuchałam swojej muzyki. W radiu leciała piosenka Urszuli, gdzie na początku refrenu było: "Bo wszyscy wielcy już przestali grać", a że ja słuchałam czegoś innego, to zrozumiałam w tej piosence: Bo wszyscy Niemcy już przestali kraść.
--
--
--
a ja przesłyszałam się czytając książkę i zamiast "Jak żyć w niepewości" usłyszałam, uwaga, "Jak Żyd w niepewności". Już pomyślałam, że to jakiś frazeologizm, którego nie znam, a tu pa-dumpc. Jakich przeżyć jest w stanie dostarczyć podręcznik do statystyki :D
Wchodzę na tyfloświat. Pierwszy news. Od 1 lipca system AVAS obowiązkowym elementem wyposażenia hybryd i elektryków. Chwila zastanowienia. Zaraz. Chodzi o Avasta? Nie muszę jeszcze raz przeczytać.
Reportaż o porzuconych wrakach samochodów prowadził Paweł Szrot. Nie mam pojęcia, czy pan Paweł się przejęzyczył, czy rzeczywiście tak powiedział, czy usłyzałam źle.
Nie no co się tu stało. Jest sobie piosenka "Kropla" zakopowera. Uwielbiam ją, nie ważne. Jeden fragment tekstu zawsze rozumiałem jako: "Zmieniona lawiną budziła śmierć" i to od kąd ją poznalem w 2011. I dopiero dzisiaj ogarnąłem, żeto jest "Zmieniona w wino budziła śpiew" i to tylko dlatego że odpaliłem tekst na tekstowo xD
- "Intelligence and wisdom is like jam. The less you have, the harder you're trying to spread it arround." - French proverb
This site uses cookies to enhance your experience.