Zegarki dla niewidomych.

Zegarki mówiące

Założony przez lukasz1993258 693 wpisy ostatni wpis 2 lata temu Zamknięty Strona 9 z 35

Transkrypcja

W ogóle się nie opłaca, nie chcę go w ogóle nawet w baterii wymieniać, leży w szufladzie i nie używam, a prezentacja no to cóż, no to prezentacja jest jaka jest, a dźwięk alarmu, titit, titit, titit, titit, taki jak dźwięk wyjścia, no titit i tyle, nic więcej, szkoda gadać. Kiedyś może zaprezentuję, ale to, na razie nie chce mi się go w ogóle nawet mieć z nim nic do czynienia, leży w tym i już.

Time to exterminate.

Transkrypcja

Aaa, czyli budzik taki sam jak w tym zegarku co jest Zośka z Altyksu, bo tam też jest takie pykanie.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

No ja mówiłem no, hała i to wszystko no, nie opłaca się no.

Time to exterminate.

Transkrypcja

Оно не оплата.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Mam jakiś ciemny problem z zegarkiem z Elciksu. Był kupiony 15 czerwca, a dzisiaj wieczorem o 19.30 coś mi się stało, że on nie chce mi podmówić godzinie. Jest tylko... Jest. Jest. No. Jest. Nacisnę drugi przycisk. Jest. Jest. Zacznie mówić i nie skończy. Czy ktoś wie o co chodzi? I... Czekam na odpowiedź, bo to jest pilne. Mam tylko ten jeden zegarek, jestem obecnie na wyjeździe.

Transkrypcja

wiesz co spróbuj wyłączyć mowę czyli przytrzymując przycisk od godziny i jeszcze raz spróbuj ją włączyć zobaczymy co wtedy się stanie jeżeli dalej będzie taki problem jaki jest teraz to może być znakiem tego że po prostu bateria siada swoją drogą ciekawy jestem jak on się w takim wypadku zachowuje przy raportach godzinowych no mój zegarek póki co działa bez zarzutu

Transkrypcja

No to znaczy tak, było o 20 i nie powiedział mi w ogóle tego, że jest 20, on takiego się wyzerował, bo jak przedtem jeszcze, jakiś czas temu jeszcze działał, to powiedział jest 000, czyli wygląda na to, że się po prostu wyzerował. A co do tej Twojej rady, to może spróbuję, nacisnąłem, o, mowa się wyciszyła, dobra i teraz włączę ją i teraz spróbuję. Jest, nie, jest, jest, o, o, o, o, o, o, o. Nie, jest, chyba tak samo.

Transkrypcja

Ja bym jeszcze raz spróbował, może wtedy wróci godzina, a co do tego wyzerowania się, no to wydaje mi się, że to po prostu albo gdzieś coś w środku nie styka i po prostu przez sekundę bateria po prostu nie dawała napięcia, albo no po prostu nie wiem, no jak masz na niego gwarancję to możesz go wymienić, ale ja bym radził też przede wszystkim no i tutaj właśnie minus jest taki, że trzeba byłoby rozkręcać, ale no ewentualnie go rozkręcić i wyjąć i jeszcze raz spłacić baterię, bo może być tak, że on faktycznie się zrestartował i po prostu lekko zgłupiał, no bo innego wytłumaczenia na ten moment nie widzę.

Transkrypcja

W ostateczności jeszcze iść do zegarmistrza.

Transkrypcja

No właśnie, sytuacja jest taka, że byłem dzisiaj u zegarmistrza, bo sobie wymieniałem pasek na bransoletkę w tym zegarku i wtedy jeszcze normalnie działał. To wyzerowanie się to się stało po 19.30. A teraz sprawdzę, może powiem godzinę. Zobaczymy po ustawieniach. Tutaj po ustawieniach tak jakby normalnie chodził, działał. Tylko o, powiedział. Bo ja go dzisiaj też ustawiałem, bo mi się strasznie późnił. Ja go ustawiałem z komputerem, żeby chodził równo. No i teraz nie wiem, ustawiać go czy nie. Jak ma mi znowu złupieć, to nie wiem. Już teraz się trochę boję go dotykać.

Transkrypcja

Ja bym go ustawił. Jeżeli jeszcze raz się zeruje, to znaczy, że po prostu albo jest gdzieś niestyk, albo po prostu się da bateria.

Transkrypcja

Teoretycznie go ustawiłem Teoretycznie go ustawiłem Tylko jest taki problem, że wskazówki w ogóle się nie poruszają Bo pytałem osoby widzącej I nie wiem Czy to jednak bateria, czy to co? Bo umowa się jakoś naprawiła, tylko nie wiem na jak długo Tego się właśnie boję, że się znowu zepsuje

Transkrypcja

Ja bym się wskazówkami nie przejmował, a w końcu i tak z nich nie korzystamy.

Transkrypcja

Teoretycznie tak, wskazówkami się nie przejmować, ale widzący czasami spojrzy na zegarek i zobaczy, że nie chodzą, to lepiej żeby chodziły, nie?

Transkrypcja

Teoretycznie tak, ale ja bym się tym tak nie przejmował po prostu. A jeżeli pytanie jest w ogóle takie następujące, czy w tym zegarku są dwie pastylki, czyli jedna pastylka odpowiedzialna za mowę, druga za skazówki, a jeżeli jest tylko jedna pastylka to znak, że bateria pada.

Transkrypcja

Trzy razy się jeszcze wyzerował, potem go ustawiłem.

Transkrypcja

A jeszcze tak spytam, ile taka bateria powinna trzymać w zegarku mówiącym, bo gdzieś słyszałem, że 2-3 lata, a tutaj tylko 2 miesiące trzymała. Jestem zaskoczony. Pierwszy raz mi się coś takiego zdarzyło, żeby tak krótko bateria trzymała. W innych to rok, dwa lata trzymała, a tutaj tak krótko.

Transkrypcja

zależy ile ten zegarek leżał zanim żeś go kupił bo mogło być tak, że on sobie od jakiegoś czasu leżał w sklepie i po prostu nikt z niego nie korzystał no bo niby jak skoro był zapakowany no i bateria powoli krok po kroku zaczęła padać no i cóż jestem niemal pewny, że tu chodzi o baterię

Transkrypcja

Siemanko, no teraz jak się wypowiem, sprawa jest taka właśnie, że to na 90% jest bateria, w moim refleksie było tak samo, właśnie, brałem ten zegarek, naciskałem go, on się tak utkał i było, że jest dwunasta czwarta, dwunasta w nocy. No, także, przerąbane, przerąbane, albo mu się jakiś dźwięk inny zmienił, zaczął inaczej trochę mówić, bateria, lub dwie, po prostu, więc trzeba wymienić baterię. Tak jak Łukasz mówisz, mógł się leżeć w sklepie trzy lata i dopiero później został się sprzedany, bo dużo ludzi ich nie lubi. Tak samo ja. Tak jak ja, po prostu, oni kupują. To po drugie, o po trzecie, jeżeli to nie bateria, to po prostu płytka rdzeniowa mu się zepsuła, to znaczy, dysk, to znaczy, procesor, to znaczy, ten komputerek, przez który mówi, tak, przez który wydaje dźwięk, tak, to się zgarniesz i mówi na to płytka rdzeniowa, że to ona odpowiedzialna jest za to. A po następne, no to... Jest... O, nie wiadomo jaka godzina. Sorry, że za ten, za ten, no nie wiem, że to nie jest śmieszne, sorry, ale z Reflexem miałem podobnie, tylko, że on tamten się nie utykał, tylko mówił, taki dźwięk, on się, tu, tu, tu, 12 o'clock, p.m., to jest jak dziwnie, ale tam. W każdym zegarku bateria się inaczej wyładowuje. Na przykład w moim, tym, polskim, to zaczął tak trochę, już 16 o'clock, 48, i zaczął tak powoli, powoli, powoli, i mu się bateria wyczerpała, a ten Reflex to tak, właśnie tak się utykał, i na końcu zerował się, tit, do 24 godziny. Pozdrawiam. I mam nadzieję, że to jest to.

Time to exterminate.

Transkrypcja

Exterminatorze, ja raczej obstawiam na 100%, że to jest bateria i wina, bo tak jak tutaj mówię i powtarzam po raz kolejny, że po prostu ten zegarek leżał prawdopodobnie 3 lata, więc taka tutaj jest sytuacja na dzień dzisiejszy.