Transcription
Tak, oczywiście, na pewno to jest bateria na 100%.
Tak, oczywiście, na pewno to jest bateria na 100%.
Tak, to była bateria. Byłem dzisiaj po dziewiątej u zegarmistrza. Powiedział, że jedna z tych baterii, bo tam są dwie, wchodzą, jedna do wskazówek, druga do mowy, to ta do mowy była prawie pusta. I dlatego on się tak zerował i było, jest, nie wiadomo, która godzina. A teraz od dziewiątej mam nową baterię i powiem szczerze, różnicy w mowie nie słyszę, bo myślałem, że będzie jakoś wyżej mówił, nie wiem, jakoś głośniej, a jest tak samo. Jest 18, 11. Jeżeli teraz za dwa miesiące znowu bateria siądzie, to będzie kiepsko. Może ja go za intensywnie naciskam? Nie wiem. Może raporty godzinowe też mają wpływ na zużywanie się baterii? Może lepiej mieć te raporty wyłączone? Nie wiem, co mam robić, żeby bateria dłużej trzymała się. Nie wiem, co mam robić, żeby bateria dłużej trzymała się.
A dodam jeszcze tyle, że jak usłyszałem to pierwszy raz to jest i nie wiadomo o która godzina, to się spanikowałem trochę, zdenerwowałem się, bo nie wiedziałem co chodzi, nie wiedziałem co się dzieje. Pierwszy raz mi się takie coś zdarzyło, jak już mówiłem. W innych zegarkach tak nie było. Na przykład mój stary Altixowski, to normalnie mówiłem jak była zużyta bateria, taka bliska wytrwania, tylko na przykład była godzina załóżmy dziesiąta, a zegarek z Altixu ten stary wskazywał mi cały czas godzinę ósmą. Ósmą rano w sensie. No i tak mu się bateria wytrwowała. A ten nowy to mnie zaskoczył, naprawdę. I sądziłem, nie wiedziałem, że aż tak się będzie zachowywał. Już myślałem, że trzeba go będzie reklamować albo coś.
Jeszcze dodam tyle, że zagarnicznik dzisiaj powiedział, że na pewno trzech lat bateria nie wytrzyma. Dwa lata owszem, ale trzech na pewno nie. No i mam taką nadzieję, że to się sprawdzi.
No bo to od dwóch do trzech lat te baterie trzymają. Jeżeli to jest pastylka, no to na pewno gwarantuję Ci, że będzie tyle trzymać. I raporty godzinowe nasz tak nie wpływają na to, no bo przecież po coś te raporty są, tak? Więc na pewno będzie Ci ta bateria od dwóch do trzech lat służyć i tak będzie. I tak właśnie myślałem, że tutaj jest osobna bateria do wskazówek, tylko po prostu tak jak ja mówię, no ten zegarek prawdopodobnie leżał jakiś czas w Altixie, no i tak się stało. Mój na razie póki co działa, dobrze się ma, nie ma problemów, także nie musisz się o nic obawiać, bo na 100% po prostu będzie bezproblemowo działać. Ci ten zegarek, także się tym nie przejmuj, tak jak mówię, od dwóch do trzech lat. Także naprawdę tutaj nie masz o co się obawiać, no bo jeżeli to są pastylki CR2025, to tym bardziej, tym bardziej, że sobie przypomnisz, że w tych zegarkach mówiących, tych starszych, była tylko jedna bateria, no tylko, że tam był wyświetlacz cyfrowy, tak? Więc tutaj też to grało główną rolę. Dziękuję.
Co do tych innych zegareków, to ja nie pamiętam jak to wyglądało, sam takie zegarki inne posiadam, te starsze. A co do tego Altexowskiego, to zrobili, to jest tak zrobione jak w tym moim, co mówi po angielsku. Tam też wchodzą dwie baterie, jedno do wskazówek, druga domowy i tu jest tak samo.
Ja się po prostu jeszcze zastanawiam Czy nie lepiej po prostu Wyjąć tej baterii Która jest odpowiedzialna za wskazówki Bo i tak to mi nie jest potrzebne A i tak na ten zegarek Nikt nie patrzy Więc Miałem iść do świtu W końcu z tą bransoletą Ale jakoś Nie chce mi się na razie Iść nigdzie Złożywszy na to co jest za oknem Dziękuję
Tylko ciekawe, czy po tym wyjęciu baterii od wskazówek MOVA będzie nadal działać. To jest takie zastanawiające.
W sensie, chodzi mi o to, czy będzie dobrze nadal ustawiony, czy dobrze będzie chodził wtedy. Ta część mówiąca, jak mam ustawioną teraz, jakbym się wyjął po baterii od wskazówek, to ciekawe, czy by dalej pokazywał godzinę. To jest mój w sensie...
Raczej tak, bo skoro można wskazówki przestawiać i to nie wpływa na mowę, no to wydaje mi się, że nawet jak się wyjmie baterię od wskazówek, to w tym wypadku po prostu dojdzie do sytuacji, w której po prostu wskazówki nie będą działać, a mowa będzie działać. No.
No, jak chcesz, to możesz sobie wyjąć, skoro mówisz, że wskazówki nie są ci potrzebne. No ja ze względu na widzących, to ja wskazówki zostawiam, no bo czasem tak spojrzą, czy dobrze chodzi. Na godzinę po prostu spojrzą, która jest i dlatego. Także ja wskazówki zostawiam.
Nie no, każdy robi według uznania, ja po prostu się zastanawiam czy ich po prostu nie, znaczy żeby baterie od wskazówek nie zdjąć, bo nie wiem czy to jest sens, żeby te wskazówki tam działały, tym bardziej, że i tak większość osób liczących ma telefony, więc tak to wygląda, to to już jest inna sprawa.
Ale jak masz teraz tą baterię od wskazówek, to przecież on Ci tyka, więc możesz sobie posłuchać jego tykania. I też dlatego ja też zostawiam wskazówki, dlatego że czasami sobie go przykładam do ucha i słucham jak tyka. Lubię po prostu jak zegarek tyka. I też dlatego wskazówki zostawiam. No chyba, że Ty nie lubisz tykania zegara.
Nie jest mi to zbędne do życia. Tak Ci powiem szczerze.
Tak, ja wam powiem tak, z mojego punktu widzenia, że to tak wychodzi tak, ja nie widzę, ale mówię tak metaforycznie, że z mojego punktu widzenia człowiek spojrzy na zegarek i patrzy, o, twój zegarek ci nie działa. To tak trochę, wiesz, elegancko i to bardziej elegancko to wygląda, jak jest schazówka w nim, tak, jak idzie ta schazówka. Nawet jak u mnie się pykało, coś tam się sprawi, że ten, na przykład, uderzyłem w coś w pracy, to, no, to wtedy przestawiała się sama i dlatego nie lubiłem tego Lumena, dlatego cały czas tylko używam ześwietlaciem zegarków. To po pierwsze. Po drugie. Po drugie, jeżeli nikt tam ci nie patrzy, nikt ci nie patrzy, no, to możesz wyjąć, ale, no, to tak będzie trochę, wiesz, no, tak inaczej, tak, ktokolwiek zobaczy, o, nic tam nie widać, żadnych schazów, znaczy schazówki są, ale cały czas stoją, no, tak trochę średnio, średnio, średnio. Po trzecie, to są dwa różne pozostałości. Podzespoły, dwa, dwie różne, jakby, dwie różne części. Osobny jest komputerek mowy, ten procesor, a osobno są schazówki, więc one działają niezależnie, więc wyjmiesz jedne, będzie działało drugie. Wyjmiesz drugie, będzie działało jedne. A po czwarte, to jest tak, że byłem u zegarmistrza i on mówi, że u niego jakieś... Jakieś zegarki nowe przychodzą, jakieś nowe, z żeńskim głosem, z wyświetlaczem LCD, coś jak to, ale nowe, z żeńskim głosem, i że on, ja tak się zastanawiam, co to są za zegarki, też właśnie bez daty, bez żadnych tych, ale takie. Zastanawiam się, czy to nie są... Te, co mówią... Yyyyng... Trzecia? Trzydzieści pięć? Popołudnia. Nie wiem, nie wiem, ale on mówi, że jakieś nowe. Powiedzcie mi, co o tym myślicie.
No, skoro są nowe zegarki mówiące, no to fajnie. No właśnie, ja też ciekawy jestem, ale skoro z głosem damskim, to chyba taki. Ale ja go nie używam, bo jest strasznie cichy i niewyraźny. To ja już bardziej wolę ten. Jest dwunastka, 48. Wyraźniejszy i głośniejszy. No i metalowy, a tamten jest plastikowy. Ja wolę bardziej metalowe.
No chyba, że po tylu latach bez nieprodukcji wrócili do takiego modelu. 12.55 To bym był zaskoczony. Będę by znowu się pojebił ten model z melodyjkami.
Nie sądzę raczej, żeby wrócili do tego starego modelu
Nie, to raczej muszą być te, co właśnie tak niewyraźnie mówią, wiesz, na pewno są to te, bo ja widziałem jeszcze później kiedyś, takie były krótkoprodukowane, były kiedyś takie zegarki, też z żeńskim głosem, ale jeszcze inaczej mówiły, bez melodijek, mówiły wyraźnie, też miały to eng, ten oldschoolowy dźwięk taki, ale nie miałem melodijek, także no, to muszą być, musi być właśnie albo ten, na pewno to musi być ten, co mi pokazywałeś, że go nie lubisz, Markusie, czego nie lubisz, bo mówi niewyraźnie, na pewno to jest ten, na 140%, albo jakiś, którego nie znam, ale to raczej nieprawdopodobne jest. No skoro nowy, no to, może tak powiedział, że nowy, ale na pewno, może jest stary, ale u niego może jest nowy, że przywieźli, zakupię, za miesiąc kupię, to pokażę wam, co to jest, za model, chociaż nie wiem, co wy o tym myślicie?
A ten model, co tutaj pokazywał właśnie Parkus, ten co według niego mówi niewyraźnie, to ja ten model miałem przez jakiś krótki czas, ale się go pozbyłem. No akurat on miał fajne to w sobie, że miał tryb 12 lub 24 godzinny i to mi się w nim bardzo podobało. Ale tych zegarków, o których ty teraz mówiłeś jak z Terminatorze, no to ja już ich nie widziałem. A oczywiście na YouTubie, no to jak na YouTubie, no wiele można znaleźć, ale zazwyczaj zegarków mówiących z filmu Lumen, tylko takich jest dużo więcej niż takich zegarków właśnie, wiesz, takich jak na przykład z Kogutem, ten co był, czy ten drugi z męskim włosem. Chociaż prezentacja... ...prezentacji tego zegarka z męskim głosem na rękę jest też dużo na YouTubie.