Transkrypcja
Nie no, jeżeli chodzi o ten zegarek z 16 melodijkami, to wystarczy, żebyś w nim wymienił baterię, no i go dłuższy czas poużywał, potestować, zobaczyć ile ta bateria wytrzyma. No, ja bym jeszcze, jakbym był na Twoim miejscu u zegarmistrza, to bym go zapytał się, czy przypadkiem w środku, jak masz te blaszki odpowiedzialne za głośnik, bo tam jest taka blaszka, dzięki której jest w ogóle dźwięk, w sensie, no. Blaszka, w sumie, czy to głośnik, czy to blaszka, nie wiem, bo mój tata kiedyś na to mówił, że to jest taka blaszka, która jest odpowiedzialna za mowę, bo kiedyś, jak miałem tych właśnie zegarków mówiących sporo właśnie, to jak w niektórych padała mowa, no to padała ta blaszka taka w środku. No i ten zegarek, teoretycznie, dla osoby widzącej, no to był jak znalazł, no bo mówić nie mówił, ale cyfry były, no nie? Ale jak ja bym... Ja bym poszedł, znaczy ja bym zapytał się zegarmistrza, czy, żeby spojrzał na blaszkę, czy ona przypadkiem nie jest gdzieś przykrzywiona, czy coś, bo, no, trochę ten zegarek harczy, więc jakby ją tak trochę naprostować, nie wiem, zresztą ja tylko tak sugeruję to, co Ty z tym zrobisz, no to wiadome, Twoja sprawa, ale bym delikatnie zasugerował, no bo... No bo po prostu tak, ewentualnie zapytać się jeszcze byś mógł, czy można w ogóle taką blaszkę wymienić, tylko pytanie jest, czy takie blaszki byłyby na stanie, musiałbyś ewentualnie pójść do typowego zegarmistrza i się tam dopytać ewentualnie, no bo... Zresztą posłuchaj sobie pierwszego wpisu w tym wątku. Zobaczysz, co mam na myśli, porównaj sobie ten zegarek mój, a Twój. No.