Jeszcze raz przetestuję, czy jest równo z komputerem, bo chciałem mieć trochę inaczej ustawione.
I najprawdopodobniej już tak zostawię. Nie będę grzebał przy tym zegarku, bo spowoduje to, że się opóźni albo znowu przyspieszy.
Także jak zegarek Cię przyspiesza, to po prostu musisz tak trzy razy zrobić ustawę, po godzinach po prostu przejść.
Potem przejść na minuty.
Poczekaj, aż piknie.
Potem drugi raz.
Po godzinach przejść.
No i tak już chyba zostawię.
Nie będę już cudował.
Te dwie sekundy opóźnienia to nic takiego.
Także jak ten zegarek Cię przyspiesza, to po prostu musisz tak wejść w ustawienie godzin.
Przelecieć po godzinach raz.
Potem w minuty.
Poczekać, aż piknie.
Potem drugi raz w godzinę.
Przelecieć te godziny do właściwej.
Potem znowu w minuty.
I poczekać, aż piknie.
I potem trzeci raz w godzinę.
Wejdź w godzinę, poczekaj, aż piknie i tyle.
Oczywiście tam trochę źle powiedziałem, bo tam trzeba wejść w godziny, komunikat ustawienia godzin, przelecieć te godziny do właściwej, wejść minut, minuty, poczekać aż pitnie, minut nie ruszać po prostu, minut, potem drugi raz to samo,
czyli wejść w godzinę, ustawić właściwą, poczekać aż pitnie, nie, nie, wejść minuty, poczekać aż pitnie i trzeci raz, teraz wejść w godziny, ustawić właściwą godzinę, tak przelecieć po tych godzinach, nie, wejść minuty, poczekać aż pitnie i będziesz miał tak jak ja,
bo jak jeszcze raz bym zrobił, czyli czwarty raz de facto, to bym się zaczął później, a ja tak nie chcę, także zostawiam, zostawiam tak jak,
zaprezentowałem w poprzednim wpisie.
No to tak, mam dwa z altiksu, ten nowy i ten stary, mam ten jeden po angielsku, no to już trzy, mam te dwa pierwsze z tym głosem, tym damskim, no to już pięć, dwa z męskim, no to już siedem,
jeden ten z rumenem, no to osiem, i jeden ten z głosem tym, ten taki niewyraźny, to chyba dziewięć, chociaż jeszcze raz mogę pójść do szafki przeliczyć, zaraz przeliczę i powiem dokładnie.
No dziewięć zegarków mówiących.
Także tak, no po prostu jak mi się jakiś zegarek spodobał, to go kupowałem po prostu i tyle.
Także jak się ma taką kolekcję zegarków mówiących, to tak, w niedzielę mnie będzie czekało trochę przestawiania na czas zimowy.
O ile z tym wojs... z męskim głosem i z tym damskim to sobie poradzę, bo mam po prostu drugą strefę czasową ustawioną już na czas zimowy.
Tylko jeszcze mam takie pytanie, jak z alarmem, bo nieraz miałem tak, że z tym głosem alarm mi na przykład dzwonił o 6.30, a była de facto 5.30.
Czy coś tam trzeba ustawić, żeby ten alarm dzwonił na czasie zimowym, czy jak to się robi?
No i jeszcze nie wiem, jak to ja w tych słowach przedstawię.
Bo ustawiałem dzisiaj, tak jak mówiłem, tak jak pokazałem, to jak ruszę godzinami, to mi się znowu opóźni.
I znowu będę musiał kombinować, ale może jakoś dam radę.
O kurcze, to teraz mi trochę zagiąłeś.
Dziewięć zegarków mówiących, no to się nazywa niezwykle lekcjoner, że tak powiem.
Odpowiadając pytanie odnośnie ustawiania alarmu w zegarku z głosem damskim,
czyli tu jest dokładnie mowa o tych zegarkach z kogutem,
i oczywiście też tych drugich wojsk, coś tam,
no to generalnie sytuacja jest tego typu, że zawsze wolę mieć właśnie dwie strefy ustawione tak jak powinny być.
Czyli nie, że jedna jest na czas zimowy, druga na czas letni, no bo faktycznie z alarmem potem jest problem.
Bo nie wiadomo tak naprawdę z której strefy czasowej ten alarm korzysta.
Czy korzysta z pierwszej, czy korzysta z drugiej.
I to zawsze pamiętam, że było to ciężko już weryfikować.
Więc ja miałem po prostu tak zrobione.
A nawiasem mówiąc, tak sobie pomyślałem, że powinno już być coś takiego.
Właściwie szkoda, że nie ma tych altiksowskich zegarach,
ale można by to było wprowadzić, żeby się same przestawiały na czas zimowy i letni.
Jeżeli by się pewne kombinacje wprowadziło po prostu do tych zegarków.
Jeżeli ten zegarek z altiksu od 22 do 7 rano nie,
nie uruchamia raportu godzinowego co godzinę, no to znaczy, że jest tam coś wprowadzone i on to pamięta.
No to w takim razie z tym czasem letnim i zimowym też mogłoby tak być.
Zresztą zobaczymy, zobaczymy, tak z ciekawości, z soboty na niedzielę.
Może jest coś o czym nie wiemy, tylko wiadomo, że żeby to zadziałało, to jest data ustawić, znaczy no trzeba datę ustawić.
No i zobaczymy jak to będzie wyglądało.
Czy to w ogóle...
będzie trybić, czy to nie będzie trybić.
No i co?
No i tak sobie myślę, że już tyle razy się mówiło o zdjęciu obowiązku przystawienia zegara, ale to raczej chyba na bank nie przejdzie.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
To znaczy mi się wydaje, że to będzie tak jak w tym starym RTX-owskim, że będzie trzeba ręcznie go przestawić.
Ale jeszcze dochodzi jeden problem, bo są wskazówki w tym nowym.
To już w ogóle będzie masakra, bo wskazówek nie przestawię, bo nie zobaczę tej tarczy.
Nie wiem jak ja to przestawię. Będę musiał kogoś widzącego prosić.
Czyli znowu mnie czeka synchronizacja z komputerem po raz drugi, bo dzisiaj ustawiłem w miarę dobrze.
A w niedzielę będę musiał znowu ustawiać, bo się zmiana czasu. Czas się zmieni.
Ale nie wiem, zobaczymy. Zobaczymy w niedzielę jak to będzie. Może się sam przestawi? Nie wiem.
Ten nowy. A co do tego alarmu, no to gdzieś da się, chyba w tym daski, że jest po ustawieniu go...
Jest tam ustawienie alarmu, znaczy tego, na której strefie czasowej ma dzwonić.
Chyba to się da zmienić, tylko ja właśnie lubię mieć tak...
Ktoś mi tak kiedyś doradził, żeby mieć po prostu osobne strefy...
Znaczy jedną strefę w czasie zimowym, drugą w czasie letnim, żeby nie przestawiać co chwila.
No bo jak będę miał czas...
Jak będę miał obie strefy w jednym, niejednakowym czasie, to jakoś tak niewygodnie.
Ja wolę mieć jedną w taką, drugą w taką.
Tak jak ktoś kiedyś doradził, po prostu tak mam.
Tylko trochę z tym alarmem będzie problem, ale może sobie poradzę.
Żeby dzwonił mi na czasie zimowym, a nie na letnim.
Bo nieraz tak miałem, że dzwonił mi o 6.30, a de facto była 5.30.
No to trochę dziwnie. No ale...
No, ale za to, że tak powiem, mówiąc wprost, no to jakby to powiedzieć, nie wiedziałem, że w tych zegarkach z damskim głosem właśnie coś takiego było, że można było ustawić na jakiej strefie ma to dzwonić.
Dzięki, bo teraz już wiem.
Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.
A jeszcze tak a propos tego nowego altx-owskiego zegarka, no to jak tymi wskazówkami, jak te wskazówki się przestawia tam, no bo mowę to sobie z mową poradzę, jeżeli się nie przestawia na zimowy to przestawia mowę, a wskazówki to nie wiem jak się ustawia na zimowy.
No bo tarcza jest za szkła, nie? Chyba tego szkiełka nie da się zdjąć, szkoda trochę, no ale cóż.
Rozumiem, no albo pozbyć się baterii od wskazówek, tylko że trochę szkoda by było, bo ja lubię jak cegarek tyka.
A jakbym się pozbył baterii od wskazówek, to nie wiem czy by działało, nie wiem czy jak się wyjmie bateria od wskazówek, to czy sama mowa będzie działała w końcu czy nie, bo nie testowałem tego jeszcze.
I nie wiem jak to wyglądało.
Ale na to nie zwracam uwagi, czy tykacie, czy nie.
Zresztą ten zegarek i tak jest cichy.
Strasznie cichy.
W związku z powyższym, tak jak mówiłem, nawet na to uwagi nie zwracam.
no ja jestem w stanie go usłyszeć
zresztą
zaraz jedną rzecz przestawię i
i
i
zobaczycie się nagle dotykanie
bo nie robiłem tego testu
tak jak jest słyszalne
przynajmniej ja słyszę że tyka
tak jak jest słyszalne
tak jak jest słyszalne
przynajmniej ja słyszę że tyka
o
o
o
o
o
o
o
o
o
o
ch
ch
cho
cho
cho
Nie no, faktycznie tyka, nie słychać, jak się przyłoży do tego laptopa twojego.
No u mnie też tyka, właściwie możemy sprawdzić czy Olympus to wychwyci, poczekaj.
Poczekaj, ja już wezmę, tylko sobie uchylę na moment jeszcze okno, bo jest tutaj tylko okno.
Oj, poczekaj chwilkę.
Moment uchylę okno i zobaczymy czy to tykanie będzie wychwycone, czy jednak nie będzie wychwycone.
Dobra, ale nie wiem czy...
Ten szanowny Olympus to wychwyci.
Nie daje gwarancji, poczekaj.
Gdzie tutaj jest ten Olympus?
O!
Tak jak mówię, nie wiem czy to wychwyciło, czy tego nie wychwyciło.
Pozostaje mić nadzieję, że jednak to zostało wychwycone.
Pozostaje mić nadzieję, że to zostało jakimś cudem wychwycone.
Także tyle.
No w ogóle się jestem zdziwiony, że to mi w ogóle dotykanie wychwyci w tym zegarku.
Czyli wydaje mi się, że chyba miałem baterię zmienioną. Tak mi się wydaje.
Bo wcześniej też jednak się dotykał. Jak głupin.
No powiem tak, że mój zegarek artykcowy, jak go wczoraj ustawiłem, tak dzisiaj do tej pory chodzi tak jak go ustawiłem, jeszcze się nie przestawił.
No ale w niedzielę niestety te ustawienia stracę, bo będę musiał zmienić godzinę, a zmiana godziny spowoduje to, że się opóźnię.
Niestety, chociaż może jakbym się trochę powalczył, no to może mi się uda ustawić ich tak jak teraz.
Właściwie to mnie dziwi, że te artyksowskie zegarki nie potrafią trzymać ustawień, tylko co się wejdzie w ustawienia, nawet włączyć sobie alarm.
Jak chce sobie włączyć budzik, to już powoduje to, że się zaczyna opóźniać.
Test wkurzający.
To już te starsze były lepsze.
Te o.
Jest dwudziesta czterdzieści jeden.
Dobrze, że mój się jeszcze zachował.
I to w dobrej kondycji.
Co do zegarków mówiących, to jak była zmiana czasu na zimowy, to ten altx-owski zegarek ten za 119 zł nie przestawił się sam.
Musiałem go raczej przestawiać. Także tak to wyglądało. Pewnie u Ciebie tak samo było.