Zegarki dla niewidomych.

Zegarki mówiące

Założony przez lukasz1993258 693 wpisy ostatni wpis 2 lata temu Zamknięty Strona 1 z 35

Transkrypcja

Witam Was w pierwszym wątku w tej grupie. W tym wątku podzielmy się naszymi zegarkami mówiącymi oraz je zademonstrujmy. Ja tutaj zacznę od siebie. Obecnie mam trzy zegarki mówiące. Jeden zegar z głosem męskim, a dwa z głosem damskim. I ja teraz je zaprezentuję. Teraz je Wam pokażę. Najpierw Wam pokażę z głosem męskim, a potem Wam pokażę dwa z głosem damskim. Tylko poczekajcie chwilkę, bo się tutaj niepotrzebnie wypiął kabel od słuchawek, ale już mam. No to proszę bardzo. Oto pierwszy właśnie zegarek z głosem męskim. Zapewne znacie ten głos. 19.40 21.33 19.45 No i to są właśnie te zegarki, które posiadam. Jeżeli chodzi o zegarek mówiący właśnie z tym damskim głosem, to ja takich zegarków miałem bardzo dużo. W sumie z takich zegarków miałem z 10. Ale parę zegarków osobiście wodą zalałem. Jeszcze z innymi coś się tam działo. Ale no tak to mniej więcej wyglądało, mili Państwo. I w końcu w 2012 roku nabyłem zegarek właśnie z tym głosem męskim, bo już właśnie z tym głosem damskim, czyli z kogutem i z 16 melodijkami już takich zegarków po prostu się nie kupi. Bądź co bądź. Więc niestety, ale takich zegarków już się bądź co bądź nie kupi. Są też jeszcze... Znaczy miałem jeszcze taki zegarek mówiący właśnie... Z Altixa, co miał aż 4 alarmy. Można było sobie ustawić na przykład... Raport godzinowy, co umożliwiało... Wiadomo, że co godzinę mówił, która jest godzina. Ostatnio w Altixie pojawił się jeszcze jeden taki zegarek, ale trochę inny, z dwoma guzikami. I on kosztuje 110 złotych, jeśli się nie mylę. Jeszcze widziałem taki zegarek mówiący... Który... Który właśnie... Który, który, który... Który się ustawiało za pomocą igiełki. I mówił głosem syntezatora mowy Iwona. Także tyle zegarków miałem. Jeżeli chodzi o ten głos damski. A te wszystkie widziałem w Altixie. Także zachęcam do pokazywania zegarków swoich mówiących. I... I opowiedzenia w tym wątku waszych właśnie historii. Związanych właśnie z tymi zegarkami mówiącymi. Więc ja na chwilę obecną kończę wpis. Pozdrawiam. Życzę miłego wieczoru.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

No witam, jako założyciel tej grupy to też się postanowiłem udzielić. No i pokażę jakie mam zegarki mówiące. A mam iść trochę. No to tak. To jestem z męskim głosem. To jestem pierwszy. Co był? No to jest taki jeszcze jeden. No i mam jeszcze z altxu. Ale on nie działa, niestety. I jeszcze mam dwa. Też jeden taki z damskim głosem i jeden z męskim, ale poszły do zegarmistrza, bo się baterie wyczerpały. Tyle.

Transkrypcja

A jeszcze mam taki z lumenu, z miodnikiem, ale też się baterie wczerpały i też, no dzisiaj będę miał kupione baterie, to może pokażę go.

Transkrypcja

Ja, to ty masz sporo tych zegarków mówiących. Kurczę, Markusie, ja ci powiem, że ten zegarek, który mówił ten, ten, 12, 58, tak jak go kiedyś miałem, ale szczerze powiedziawszy nigdy w życiu nie potrafiłem w nim ustawić alarmu i miałem problem, żeby włączyć w nim raport godzinowy.

Przekonanego nie odwiedziecie od przekonania, tak samo nieprzekonanego do niego nie przekonacie.

Transkrypcja

Po prostu lubię zegarki, kupowałem sobie zegarki mówiąc, żeby mieć na zapas, w razie gdyby się jeden zepsuł. A co do ustawienia alarmu, to się naciska przycisk na dole, ten dolny, dolny lewy. Teraz jest ustawienie godziny, teraz jest ustawienie alarmu i teraz jest ustawienie, no włączenie alarmu i raportu godzinowego. I prawym, teraz jest raport godzinowy cały czas, teraz jest okresowy, czyli od 7 do 21 chyba tak, teraz jest wyłączony. A budzik się włącza górnym prawym, jest tak włączony i jak jest dźwięk to jest włączony, jak nie ma dźwięku to jest wyłączony. No i tyle, a i on sam wyjdzie zaraz z menu. O, wyszedł właśnie.

Transkrypcja

A i mam właśnie zrobione te trzy zegarki, które nie miały baterii i teraz tak, z męskim głosem. 22.21 Tak, to jest drugi z męskim głosem, teraz z damskim, czyli ten co był wcześniej. 22.25 A teraz ten z rumenem. 22.22 No i tyle mam. Mam jeszcze z AltX-u, ale on nie działa. Szkoda bym go pokazał.

Transkrypcja

Aha, to w ten sposób w tym zegarku to działało, a ja właśnie zawsze się dziwiłem i nie potrafiłem tego do końca rozkwinić, ale już wiem, dzięki za odpowiedź. Faktycznie ten zegarek poprzednio spokazywałeś, ten przed tym lumenem to ma strasznie niski ton. To chyba właśnie tak jak pisałem w komentarzu u mnie na blogu to jest chyba spowodowane właśnie baterią nową.

Transkrypcja

No ale to dziwne, bo mam też taki jeden zegarek mówiący z męskim, znaczy z damskim głosem i tonacja jest dużo wyższa niż tutaj, a bateria była wczoraj zmieniana, w tym co pokazywałem.

Transkrypcja

Nie, skąd to się wierzy, Markusiu?

Transkrypcja

A teraz pokażę tutaj Wam bardzo dziwną ciekawostkę. Mam w ręku jeden z zegarków mówiących z głosem damskim. I tu jest o tyle taka sytuacja dosyć poważna, że tutaj już ewidentnie bateria siada. Żeby było jeszcze ciekawiej, tutaj nie jest wsadzona ta bateria, która powinna być wsadzona, bo tutaj do tego zegarka została wsadzona bateria z czujnika do nalewania cieczy. Tylko trzeba było ją trochę podkleić, żeby ona jakoś się trzymała, bo ona była troszkę mniejsza. No i ten zegarek jakoś ogólnie działa. Co prawda nie ma pasków ani z jednej, ani z drugiej strony, ale działa. Ale już tutaj widać, że bateria powoli pada. Posłuchajcie dlaczego. ... A wystarczy, że go tak typnę... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...

Transkrypcja

To jakimś cudem ten zegarek na tej innej baterii działał, bo ja nie rozumiem tego. Skoro inna bateria to chyba nie powinien działać w ogóle, a on jakimś cudem działa, tylko pytanie jak.

Transkrypcja

No na tej innej baterii po prostu ten zegarek działa w ten sposób, jak działa, jak pokazywałem, tylko że przedtem tak się ciągle nie wieszał, a teraz to już jest normalna masakra. No i tak jak mówiłem, ta bateria coś tam podtrzymuje, bo wtedy mi sąsiad pomógł to wmontować i coś tam miałem musiał podtrzymać, żeby nie wyskakiwała ciągle.

Transkrypcja

To u mnie jak się bateria rozładowała w zegarkach mówiących z damskim głosem to jak się rozładowała to się rozładowała i koniec nie było żadnych takich zacięć nic nie bariował nic po prostu jak padło to padło i przestał gadać koniec. Mógłem sobie naciskać przyciski i tyle. No to jak bateria pada to sobie ją wymień i będzie ci znowu działał. Tylko pamiętaj o właściwej.

Transkrypcja

Natomiast zastanawia mnie jedna taka mała ciekawostka, która brzmi następująco, w tych męskich zegarkach mówiących, jak to jest jak bateria pada, bo tylko raz widziałem jak mi padała bateria, to czas tylko przyspieszał strasznie. Ale tak to nie wiem, nie potrafię rozgryźć jak w tych zegarkach, jak one to sygnalizują, że pada bateria w tym męskim zegarku.

Transkrypcja

hop Réalisation Réalisation Réalisation

Transkrypcja

No nieźle, nieźle waryguje. To on z nami się tak włącza, czy Ty przyciskami naciskałeś go? A co to za gargut z kusem męskim? To jak się bateria wyczerpywała, to przestała łagadać. Całkiem. Przynajmniej u mnie tak było.

Transkrypcja

Nie, po prostu sam zaczął, tak nagle z siebie, nie wiem dlaczego, ale sam zaczął nagrywaliować, musiałem go trochę palnąć, żeby przestał. Teraz... działa. Yyy... Bynajmniej przed chwilą nie działało. Zaraz zobaczymy. ... No, to teraz jakoś działa. Zobaczymy na jak długo. ...

Transkrypcja

Tak, a propos zegareków mówiących, to mam takie pytanie, właściwie dwa. Po pierwsze, gdzie mogę dostać taki zegarek mówiący z Altixem, z czterema alarmami, z abortem godzinowym? Taki na Bransoletcie kiedyś był. Ja mam, ale nie działający. Szukam takiego działającego. A drugie pytanie, czy są jakieś zegarki mówiące w języku np. angielskim?

Transkrypcja

Odpowiadając na twoje pierwsze pytanie spróbuj przez internet ten zegarek z bransolotą zamówić przez stronę sklepik seniora Tam kiedyś te zegarki były do nabycia tylko że tam chyba są drogie bo około 200 zł kosztują Nie myli pamięci Bo w altiksie to już ich chyba nie będzie Szkoda bo też ten zegarek mi się bardzo podobał on był na bransolocie i był fajny W szczególności mi się podobały te raporty godzinowe to było coś pięknego Odpowiadając na drugie pytanie na OLXie poszukaj Może ktoś taki zegarek ma do sprzedania i to nawet po fajnej cenie A jak już będziesz na OLXie to też zawsze możesz żabazić może akurat fartem na tej stronie też będzie jakiś zegarek mówiący z bransolotą Z głosem damskim do sprzedania Ale w ogóle Ale warto żebyś się sprawdził

Transkrypcja

No mi też się te raporty godzinowe podobały, naprawdę to była fajna funkcja.