1 / 3
Następna
Witam jeśli ktoś ma płyty vinlowe lub kasety magnetofonowe i chciałby je zdigitalizować do wersji cyfrowej to moge to zrobić taka oosoba wysyła mi płyty lub kasety ja to przegrywam na wersje cyfrową oczywiście w przypadku kaset jeśli się nadają do przegrania opłata wynosi tyle ile wyjdzie przesyłka i ewentualny koszt nośnika
A z ciekawości. Jakich narzędzi kolega używa? Czym odszumiasz w przypadku zniekrztałconego dźwięku?
jeśli np nagranie z kasety bardzo szumi to pszepuszczam to przez goldwave i osiągam zadowalające efekty a jeśli chodzi o to na czym digitalizuje to używam do kaset magnetofonu połączonego z adapterem sencor stt 211u ktury ma możliwość nagrywania z płyt winlowych z radia i z zewnętrznych urządzeń w wersji cyfrowej na karte sd i potem to zrzucam do kompa i obrabiam jeśli trzeba wcześniej przegrywałem kasety jeszcze bardziej amatorskim sprzętem
2 likes
Odszumianie w przypadku zniekształconego dźwięku bardziej go zniekształci. Odszumiać powinno się wyłącznie z wysoką wiedzą i różnymi wtyczkami pod Reapera.
Oczywiście nie mówię, żebym takową miał, dlatego nie odszumiam.
Oczywiście nie mówię, żebym takową miał, dlatego nie odszumiam.
Ja nagrań z muzyką nie odszumiam ewentualnie próóje coś zrobić z głośnością jeśli jest np nagrany za cicho natomiast jeśli mam nagrany tekst np jakąś książke to ją odszumiam zmieniam bitrate i ewentualnie redukuje basy i jak trzeba to zmieniam format pliku
w przypadku książki można zmienić bitrate a czasami da to tyle że dany plik zajmuje po zmianie mniej miejsca na dysku robiłem to wiele razy więc wiem
2 likes
Oj nietoperek nietoperek. nie wiem jak inni, ale ja za twoje wypocinki to bym złamanego grosza nie dał. Widac, jakie małe pojęcie masz o temacie.
Dlatego warto przypomnieć, że im bitrate mniejszy, tym plik traci nie tylko na rozmiarze, ale również na jakości dźwięku.
Dlatego warto przypomnieć, że im bitrate mniejszy, tym plik traci nie tylko na rozmiarze, ale również na jakości dźwięku.
przypominam że nie jestem akustykiem ani po żadnej szkole muzycznej w tej kwestji jestem amatorem i jeśli ktoś chce wogule mieć zgrane winyle lub kasety niezależnie od wyniku to może skożystać
2 likes
Jeśli byś mi to zrobił za darmo, to nie czepiał bym się o nic. Ale rządając kasy za swój brak profesjonalizmu przekraczasz grubo granice dobrego smaku.
2 likes
Noo zgodzę się z tym. Płaci się za coś. Płacąc i wydając własny majątek oczekujemy, że będzie to zrobione profesjonalnie i na najwyższej jakości sprzęcie. No może nie aż tak, ale że będzie dobrze zrobiona. A za to co ty oferujesz to sorry, tylko naiwny da ci kaskę.
Taka jest smutna prawda niestety.
Taka jest smutna prawda niestety.
Dobze na początku moge zrobić za darmo ale jak zauważyliście ja nie chce dużo jeśli wogule mówimy o kasie tylko tyle żeby się zwróciło za przesyłke a dycha za amortyzacje to uważam że nie jest dużo
Edytowano
2 likes
Znam osobę, która za zgrywanie bierze tyle samo, (Na forum Elektronika podałeś kwotę 10zł kaseta) a zgrywa na porządnych wysokiej klasy dekach, więc tak, jak na rynek, chcesz za taką jakość dużo.
jak nie chcecie sprawdzić jak to wychodzi to wasza sprawa ja proponóje ale niemoge nikogo zmusić
2 likes
Nie trzeba sprawwdzać żeby na podstawie wniosków wyciągniętych z twoich poprzednich wypowiedzi stwierdzić, że kompletnie nie znasz się na rzeczy. Umówmy się: Sencor to nie jest wysokiej klasy sprzęt, to też nagrania z tego cuda nie powalą jakości. Równie dobrze idąc twoim tokiem myślenia każden jeden mógł by sobie kupić jakiś przegrywator kaset via usb z alledrogo i próbować zarobić na tym fortunę ;)
Edytowano
2 likes
O to to. A kasety magnetofonowe na dobrych dekach albo magnetofonach również pod interface lub kartą.
2 likes
Wzmacniacz, lub nawet magnetofon z auxem, gramofon, karta dźwiękowa i komputer.
1 / 3
Następna