Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#161 djsenter
Ja właśnie skończyłem w sumie czytać polskie fantasy Andrzeja Ziemianskiego, czyli WWiriona Wyrocznie,
ateraz skupiłem się na kolejnej jego produkcji, czyli achaji tom1.
#162 balteam
viriona w słuchowisku czytałem, no nawet, co prawda walk żadnych specjalnie nie było, ale neiktóre sceny
ciekawe. No, a słuchowisko, nie fest profesjonalne, zapentlony soundtrack wniektórych miejscach.
#163 djsenter
Ale mimo wszystko, naprawde uwielbiam tą historię i mam nadzieje, że będzie jakaś druga część.
#164 matius
Zakończenie jest takie, że widać szansę na dalszy ciąg.
#165 jamajka
Ja aktualnie czyta dwie książki na raz, co zdarza mi się rzadko, ale jednak czasem, jak widać, musi.
Jedna pt. "szamański blues", znów Aneta Jadowska, a druga jest Chmielewskiej Joanny, nazywa się "harpie"
i czytam ją w sumie chyba dla przeciwwagi. :d
#166 matius
Ja obecnie wruciłem do "Odysej One". Narazie tom 2.
#167 cinkciarzpl
Alesz ekspres ten Mróz. Jest nowa Chyłka
#168 MonikaZarczuk
A ja czytam "Kobieta z prowincji". Bardzo fajna książka o tyle, że czytana przez starszą Panią, którą
jest też bohaterka, a opowiada językiem takim właśnie super naturalnym, coś jak "Konopielka" Myśliwskiego.
Dużo odwołań do starszych czasów, można samemu powspominać, z poczuciem humoru, prosto i trafia do serca.
#169 kacper
Chej, czytam Powieści davida morrela. POszukuję pozycji pod tytułem Droga do Sieny. Podesłano mi pare egzęplaży, ale wszystkie mają krzaczki i jakieś błędy, i co ciekawe, wtym samym miejscu. Czy ktoś ma tą książkę w jakotakim stanie?
#170 Lowca_Androidow
@Kacper jest odpowiedni wątek od poszukiwań.
Ale skoro już tutaj to zajrzyj do moich plików - tam są dwie wersje. Nie wiem czy posiadają błędy bo nie czytałem i nie wiem też gdzie szukać. Sam sprawdzisz.
Ostatnie zdarzenia przyspieszyły moją decyzję, odchodzę.
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Jak to nawet namiastka władzy potrafi uderzyć do głowy...
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#171 kacper
Bardzo przepraszam za uhybienie konwenansom, moje zachowanie nie powinno mieć miejsca, więcej się nie powturzy. Dziękuję.
#172 Lowca_Androidow
Wybaczam ;)
Na koniec chciałem pogratulować moderatorom grupy o telefonach, Samodzielność oraz Polskie społeczeństwo działań skutkujących tym, że nie chce się tutaj zaglądać
Mają wyłączność na słuszność, user nie ma prawa mieć innego zdania, a jeśli takowy broni swoich racji spuszczają ze smyczy swoją obronną maskotkę.
Działania władzy pokazują jedynie, że wspomniana moderacja ma w głębokim poważaniu to co miśli zwykły user bez uprawnień moderatorskich, bo kimże taki user jest..
Brak wyjaśnień, merytorycznych, podpartych choćby regulaminem, to brak szacunku.
Aha, kroplę czary przelał ban otrzymany za to, że napisałem do maskotki moderatorek, że się podlizuje, żałuję jedynie, że nie napisałem kulturalnie, a nie zgodnie z moimi zasadami, że zawsze piszę to co myślę, czyli, że liże dupę.
#173 lwica
Witajcie! Przeczytałam "Zemste! Pozdrawiam.
#174 kacper
łał, przeżyłaś to? Nie wiedziałem że wśrud kobiet mogą być takie twardzielki, ja nie mogłem, ale w końcu lwica to nie jakiśtam duszek kacperek, nawet jeśli w bajce połyka bomby.
#175 misiek
Zemsta akurat nie jest najgorsza. To komedia.
#176 jamajka
A mi się podobała bardzo, ja w ogóle fredrę lubię.
#177 lwica
Kacper. Jeszcze żyje. I nawet jestem wmiare normalna :P. Zemsta jest, jak dla mnie bardzo mądrą książką. Dzisiaj się zabiore jeszcze raz i porządniej sobie przeanalizuje.
#178 kacper
dobra, żartowałęm tylko. Mam doniej uraz, bo mój były dyrekto był kiedyś aktorem, i musieliśmy na koniec roku wystawiać tą zemstę. Tak mu kiedyś pojechałem, że chłopina tabletki na serce musiał wziąć, żeby do niego pogotowie nieprzyjechało.
#179 balteam
niee, wierszyk wcześniej pisany był;D
tak czy tak fajnie wam ta zemstwa wyszła,
#180 Lowca_Androidow
Ja niestety nie trawię tego typu lektury tak więc dla mnie to byłaby katorga.