Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#1041 tomecki
Jakoś nie przekonała mnie ta akurat pozycja. Możliwe, że wpływ miał na to fakt, że w pierwszej kolejności dotarła do mnie wersja kasetowa nagrana przez Joannę Jędrykę, która nie wiem czemu często czyta je jak bajeczki dla grzecznych dzieci.
#1042 Agata.d
Ojeezuus, ja kiedyś słuchałam książki nagranej przez tę panią i to była masakra. Czytała strasznie wolno i miałam wrażenie, że zwalnia z każdym zdaniem coraz bardziej, czekałam tylko aż całkiem się zatrzyma. :D.
#1043 skrzypenka
Ja uwielbiam, jak ona czyta, na prawdę, no, ale każdy ma tam swój gust.
#1044 daszekmdn
Artur Andrus - Blog osławiony,
Andrzej Pilipiuk - Faceci w gumofilcach,
Narodowe Kalendarium Prawdziwego Polaka.
#1045 kacper10
faceci w gumofilcach to kolejna część cyklu z Wędrowyczem?
#1046 Postukujacy
Wczoraj natrafiłem na Upiora w ruderze, też Pilipiuka :-) ma gość polot, trzeba przyznac. Coś tam zacząłem słuchać tego audiobooka.
#1047 MarOlk
Jak na mój gust Pilipiuk zbyt dużo przemyca w swoich książkach osobistych poglądów politycznych, a przynaj,niej niezbyt subtelnie to robi. Ale cóż, wolno mu.
#1048 Zuzler
Ech, nie tylko politycznych proszę pana, życiowych chyba takoż. I spoko, niech tam, pisz se pan o czym dusza zapragnie, ale za dużo tego, no, za dużo, tak na ilość patrząc.
#1049 Snajper22
Wruciłam do serji "Krąg czarnoksiężnika" Morgan rice.
Cormac McCarthy, "Droga"
#1050 Numernabis
Właśnie skończyłem superprodukcję Remigiusza Mroza pt. Z pierwszej piłki, świetna lektura, o przyjaźni, o uczuciach, o dążeniu do celu...
#1051 MarOlk
"Pionek" małżeństwa Kuźmińskich. Dorównują, a nawet w pewnych względach przewyższają mistrza Chmielarza.
#1052 Numernabis
Aktualnie na tapecie ContinuumKamila Bracha, gość znajduje zegarek, który umożliwia opdróże w czasie.
#1053 Agata.d
- jak przewyższają Hmielarza to chyba musze poczytać, ciekawa jestem, czy też będę mieć takie zdanie. (MarOlk):
"Pionek" małżeństwa Kuźmińskich. Dorównują, a nawet w pewnych względach przewyższają mistrza Chmielarza.
--
#1054 MarOlk
"Pogo" Jakuba Sieczko. Pełna ironii, sarkazmu, humoru, dołującej prozy życia i śmierci książka o pracy w pogotowiu.
#1055 Zuzler
"Szokujące tajemnice autorów lektur szkolnych" - ładna rzecz, nie pierwsza zresztą tego autora w tym temacie, za którą się wzięłam. I z jednej strony czasem to aż się człowiek krzywi na tę upierdliwą wnikliwość badaczy i historyków, no bo jak to tak wybebeszać ludzi, choćby nawet nie żyli od wielu lat, a z drugiej... No co tu gadać, czyta się to bardzo przyjemnie. Zwłaszcza dobrze, że opisywane życiorysy nie są rzucone tak se ło, tylko na tle historycznym. Nie no, po prostu polecam.
#1056 matius
Ja już skończyłem, ale książke polecam. Jest to: "Wampirze cesarstwo". Książka jest napisana w gatunku dark fantazy. Jest sporo przekleństw i to może przeszkadzać. Sam klimat dla mnie świetny i bohater też. I tak, bohater książki to nie postać, która ma zamiar zbawiać świat. Jeszcze należałoby wspomnieć, że w tej książce klimat jest naprawdę mroczny, a świat jest niebezpieczny dla bohaterów. Niektóre opisy mogą być przerażające, ale taki jest w końcu dark fantazy.
#1057 Numernabis
Wprawdzie nie czytam jeszcze, ale się przymierzam, pojawiłł się audiobook Maryla z Zielonego Wzgórza, (Sarah McCoy), (czyta Magdalena Kumorek)
Nie będę się rozpisywał o czym to, wklejam opis:
Niezwykła, płynąca prosto z serca powieść dla miłośniczek serii Ania z Zielonego Wzgórza oraz mistrzowskiego pióra Sarah McCoy. Kreśli obraz codziennego życia mieszkańców Wyspy Świętego Edwarda w okresie, zanim przybyła tam Ania.
Każdy z nas na pewno pamięta Anię z Zielonego Wzgórza i jej przygody od momentu, kiedy w roku 1876 przybyła na farmę rodzeństwa Maryli i Mateusza Cuthbertów. Niejednemu z Was, drodzy Czytelnicy, przemknęły przez myśl pytania, dlaczego właściwie Maryla i jej brat pozostali samotni do końca życia? Co zaważyło na podjęciu takiej, a nie innej decyzji? Czy spowodował to splot niesprzyjających okoliczności, czy ich własne wybory? Dlaczego jako starsi ludzie wciąż mieszkali razem i wspólnie prowadzili gospodarstwo?
#1058 misiek
Jak dobrze pamiętam Maryla to była sucz.
#1059 Zuzler
Powtarzam sobie, tym razem w towarzystwie, "Stulecie Winnych". No, ładna, ciekawa i wartka fabuła, ale pod tą przyjemną fasadą dostrzegam teraz niemało brzydkich zarysowań tynku. Błędy logiczne, niezgrabne konstrukcje językowe, niepotrzebna emfaza w wielu momentach... To zniechęca do dalszej współpracy. Ponadto zawsze jakoś raziło mnie wtrynianie wizji autora do konkretnych historycznych wydarzeń z udziałem postaci historycznych, a tu autorka sobie lubiła coś niecoś popłynąć.
#1060 Agata.d
Nie, po prostu była surowa i na początku było jej trudno, bo jako stara panna nie miała do czynienia z dziećmi, ale nigdy nie była zła dla Ani i potem po początkowej niechęci pokochała ją całym serduchem, chociaż nie była dobra w okazywaniu uczuć.- (misiek):
Jak dobrze pamiętam Maryla to była sucz.
--