Co teraz czytacie?
Wróć do Literatura#941 Numernabis
Trylogia Husycka jest również w wersji superprodukcja, jest świetnie zrobiona, dobra obsada i efekty.
#942 pates
A w skrócie, jakiś zarys fabularny?
#943 balteam
Akcja dzieje się na terenach dolnego śląska jak pamiętam, gdzieś od 1418 roku do 1435. Trochę magii jest tam w plecione, sporo o Husytach, czyli odłamie chrześcijaństwa, które powstało w Czechach.
#944 Numernabis
Długo się zbierałem i teraz żałuję, właśnie kończę sluchać superprodukcję "Kajko i Kokosz, Szkoła latania"
Można to porównać do Asterix i Obelixa czy Muchy Leny
Obsada również nieprzeciętna: Abelard Giza, Wojciech Tremiszewski, Piotr Pręgowski, Arkadiusz Jakubik, Jacek Braciak, Miłogost Reczek, Agnieszka Matysiak oraz Piotr Fronczewski – jako narrator.
#945 skrzypenka
Czytam ksiązkę o Chopinie, a potem zacznę "gwiezdne wojny" pewnie.
#946 Zuzler
D. Setterfield "Była sobie rzeka" - trudno tak na szybko i w trzech słowach oddać to, co zauważyłam w tej książce i to, jak bardzo mi się to podoba. Uwierzcie jednak, że warto przeczytać.
#947 Numernabis
Oskar i Pani Róża, świetna pozycja, wyciskająca łzy, ale warta przesłuchania, zwłaszcza w wersji superprodukcji
#948 daszekmdn
Przeczytałem Projekt Riese, polecam wszystkim w superprodukcji.
#949 Numernabis
Czytałem, ale warto to słuchać w wersji stereofonicznej, w sieci krąży niby stereo, ale wszystkie dźwięki są po środku.
Ja aktualnie czytam Conan Barbarzyńca, pierwszy tom z czterech.
#950 balteam
Projekt riese ok, ale na przyspieszeniu, na początku to tak sięwlecze, jak ci bohaterzy rozkminy mają i autor to drętwo opisuje.
Ciekawe zakończenie.
Co do samej produkcji, to nic szczególnego, głosyi dźwięki, ale do wiedźmina to się nie umywa, ale fakt, zawsze to fajniej sięsłucha.
#951 Agata.d
Zaczęłam Zrodzonego z Mgły. Na razie nudne, choć niektórzy bohaterowie mają ciekawe umiejętności. No i skończyłam niedawno Opowieści podręcznej i testamenty, czyli drugą część.
#952 lalar123
Ciekawe coto jest zrodzony z mgły. ja czytam dzwoniące cedry rosji władimira megre.
#953 wredny
To po prostu Marry Poppins nazywana w przedwojennym tłumaczeniu Agnieszką.
#954 magmar
Strasznie to przetłumaczyli, dlaczego Agnieszka?
Kiedyś się nad tym zastanawialiśmy, ale mimo to, jakoś to imię jest nieadekwatne
-- (wredny):
To po prostu Marry Poppins nazywana w przedwojennym tłumaczeniu Agnieszką.
--
Ignorancja to siła. G. Orwell "Rok 1984"
#955 lwica
"Kwiaty dla Algernona" Daniel Kejes.
Książka pisana z perspektywy chłopaka z niepełnosprawnością intelektualną, który zostaje poddany eksperymentalnej operacji, mającej podnieść jego inteligencje.
Operacja ta została przeprowadzona wcześniej na myszy.
Książka pokazuje jak zmienia mu się postrzeganie świata, rzeczywistośći, relacji z ludźmi, polecam. :)
#956 Zuzler
O jeny, też polecam, piękny kawałek książki dającej do myślenia.
#957 Snajper22
Obecnie czwarta część Chyłki i równolegle "Większość Bezwzględna".
Cormac McCarthy, "Droga"
#958 zywek
Kończym Wędrowycza. Potem pewnie Ślepnąc od świateł, czy coś tam.
#959 camila
@lwica Mogę cię prosić o te kwiaty? Zaintrygowało mnie to. ;)
#960 daszekmdn
No, to musi być dobre.