Skrzypenka, jeszcze nie czytałem tak świetnego kryminału, z taką lekkością i sporą dozą humoru napisaną. Wszystkie części są jakby jedną całością, jedynie różnią się prowadzonymi sprawami przez Joannę, pozostała część to jedna całość, kontynuacja z części na część. Rozprawy opisane w sposób przejrzysty, jasny dla laików do tego nie ciągną się te rozprawy jak flaki z olejem, w całej histori akcja na wysokim poziomie, nie czas na nudy, a i ciągłe zmiany sytuacji powodują, że wciąż trzyma w napięciu i nie wiadomo czego się możemy spodziewać za chwilę :) Przeczytałem najpierw "Chór zapomnianych głosów", również Remigiusza Mroza i byłem pod wrażeniem, byłem rozczarowany, że już koniec i nie sądziłem, że "Joanna Chyłka" będzie równie dobra, a nawet lepsza :), mimo, że to nie fantastyka tak jak "Chór zapomnianych głosów"
No i jazda, przeczytałem, a raczej wysłuchałem "Chór zapomnianych głosów" z DZDN, wqrwiłem się na zakończenie bo jakby sięurwało, myślałem, że po prostu tak ma być, że mamy jako czytelnik dopowiedzieć sobie resztę, tak bywa z niektórymi książkami, ale mój kuzyn z Wrocławia był w bibliotece i tam zauważył czarnodruk tej książki i okazao się, że kończy sięinaczej niż w tej z DZDN i co, okazało się, że ta w DZDN jst uwalona, brakuje jej 112 strony, ja już mam całą kompletną wersję audio i biorę się do kontynuacji przerwanej tak drastycznie książki.
Masz na myśli Chór zapomnianych głosów? Jeśli tak to jest to fantastyka, ta w najlepszym wydaniu, przynajmniej ja ją tak oceniam, jak zwykle, rzecz gustu Tutaj jest opis, i opinie czytelników: http://remigiuszmroz.pl/ksiazki/chor-zapomnianych-glosow/
Ja przypominam sobie teraz serię Cherub, tylko tym razem po angielsku. No i próbuję skończyć cykl "tunele". WOlno mi idzie, ale skończę, bo to dość dobry pomysł na historię.
Ja właśnie jestem w trakcie czwartego tomu z pięciu sagi Zmierzch, nie wiem co w dalszej kolejności, kolejka jest spora, ale dodatkowo wpadły mi w ręcie Stary i Nowy Testament w wersji superprodukcja, kto wie, może się skuszę to łyknąć w takiej formie :)
--Cytat (Monia01): Z pięciu? To ile tego jest? Możesz wymienić tytuły?
--Koniec cytatu 01. Zmierzch, 02. Księżyc w Nowiu, 03. Zaćmienie, 04. Przed Świtem, 05. Życie i Śmierć, Ostatnia piąta część nie jest dostępna w audiobooku, jedynie ebook, pozostałe cztery części czyta Anna Dereszowska