Edytowano
Polecam krajaczkę sznurkową. Jest to takie ustrojstwo składające się z pojemnika, ostrych nożyków ze stali nierdzewnej i pokrywki, w której zamocowany jest sznurek. Ostrza montujesz w pojemniku, natomiast pokrywa zamyka całość, na jej środku jest miejsce, w które wpasowuje się górna część ostrzy. Do rzeczonego pojemnika Wkładasz cebulę, zakładasz pokrywkę ze sznurkiem i pociągając za niego kroisz. To tak w dużym skrócie. Nie dam głowy, że cebuli nie będziesz musiał przekroić na pół, wszystko zależy od wielkości pojemnika i warzywa, ale to nie zmienia faktu, że bardzo szybko można w ten sposób uzyskać drobną kostkę. Ja kupiłam ustrojstwo na allegro, ale ostatnio widziałam też w Pepco, tyle, że było mniejsze od mojego.
-- (djdenismusic):
Oo. Ciekawe.
A są jakieś praktyczne maszynki do krojenia cebuli? Szczerze mówiąc przydało by mi się coś sprawdzonego. Bo szlag mnie za przeproszeniem trafia, gdy muszę coś szybko zjeść, a samo krojenie wszystkiego zajmuje dłużej, niż przewiduje ustawa o czasie poświęcanym na przygotowanie składników do wyżerki :P
--
-- (djdenismusic):
Oo. Ciekawe.
A są jakieś praktyczne maszynki do krojenia cebuli? Szczerze mówiąc przydało by mi się coś sprawdzonego. Bo szlag mnie za przeproszeniem trafia, gdy muszę coś szybko zjeść, a samo krojenie wszystkiego zajmuje dłużej, niż przewiduje ustawa o czasie poświęcanym na przygotowanie składników do wyżerki :P
--