Humor, gry i zabawy

Śmieszne pomyłki pisemne i mówione

Założony przez daszekmdn 1313 wpisów ostatni wpis 13 godzin temu Strona 65 z 66

Takiego bezsensownego bełkotu tekstowo prawniczego to już dawno nie czytałam. Ktoś, kto to pisał musiał być chyba po jednym głębszym, że nawet nie wie co pisał. Lub pisał, by coś napisać bez składu ni ładu.
Слава Україні! Sława Ukraini!

Czytam stronę jednej z fundacji i jeden z linków ma podpis:
Podpopieczni

#1283 5 polubień

"restauracja tylko dla klientów restauracji" - widniało owszem, w restauracji; ściślej na drzwiach toalety.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

#1284 Edytowano

Powiedzcie, kto zatwierdził statut organizacji, w którym w celach jest wpisane
zakład aktywacji zawodowej.

#1285 2 polubienia Edytowano

polsat, gliniarze, sezon 20 odc. 20fyfplus złapane gdzieś przelotem, w trakcie oglądania,

Policjantka w monologu mówi: "Cały czas nie dawał mi spokoju iksiński; choć z pozoru jest spokojnym człowiekiem, prawdopodobnie kieruje grupą zajmującą się handlem kobiet"...
kurtyna.
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT

Nie pomyłka, ale miałam zwiechę mózgu jak to zobaczyłam
Szukam książek Kiełbasy do matematyki. Może ktoś ma do oddania. Najlepiej 2025 rok ale inne z nowej podstawy programowej też chętnie przygarnę.
Happy hacking

#1287 1 polubienie

Fragment przeOCRowanej książki
Narysuj dwa diagramy ilustrujące połączenia przyczynowe w procesie tworze
nia reklamy samochodu.

Niech pierwszy diagram będzie linearny — w formie linii prostej czy też ogniw
łańcucha.

Niech diagram będzie Kotem ilustrującym wieloraKość połączeń pomiędzy
zi (inearnego) fańcucha przyczynowego.
Happy hacking

Ale to jak niby, zjadł słowo "drugi" :O? A ten kot przy drugim diagramem miał być w istocie kołem?

-- (Paulinux):
Fragment przeOCRowanej książki
Narysuj dwa diagramy ilustrujące połączenia przyczynowe w procesie tworze
nia reklamy samochodu.

Niech pierwszy diagram będzie linearny — w formie linii prostej czy też ogniw
łańcucha.

Niech diagram będzie Kotem ilustrującym wieloraKość połączeń pomiędzy
zi (inearnego) fańcucha przyczynowego.

--

Możliwe, że akurat słowa drugi brakło przez błąd w tłumaczeniu albo ki pieron, ważniejszy był dla mnie w rzeczywistości kołowy kot
Happy hacking

#1290 1 polubienie

Infopiguła, takie coś:

W Ściechowie bociany uwiło gigantyczne gniazdo; powstawało najpewniej przez kilkanaście lat:
INFP

#1291 8 polubień

Altix to również firma będąca na liście certyfikowanych pomiotów wykonująca audyty tworząc raporty oraz palmy poprawy dostępności na terenie całego kraju.

Pomyłka mojej mamy z przed chwili. Mama informowała, że zostały jeszcze jajka ze śniadania i przez przypadek powiedziała zdanie, po którym na sekundę mózg mi się zawiesił, i tu cytat: "Soliłam różowym pieprzem". Najlepsze było to, że nie od razu zorientowała się, że tak powiedziała, dopiero kiedy zwróciłam jej na to uwagę i powtórzyłam to zdanie, zaczęłyśmy się śmiać.
Give me a sign.

#1293 5 polubień

Mężczyzna, ze średnim wyposażeniem szuka pracy w dziedzinie ochrona, pracownik kwalifikowany

Wieki remont nad Wisłą
INFP

#1295 1 polubienie

Aż taki długi ten remont? :D
Give me a sign.

#1296 4 polubienia

⁨„2. Stosowane przez nas oprogramowanie antywirusowe oraz zabezpieczone połączenia gwarantują bezpieczeństwo przekazanych nam danych. Jednocześnie pani / Pana zachowanie odgrywa bardzo ważną rolę w procesie bezpieczeństwa teleinformatycznego wewnątrz aplikacji Ikano Bank AB.
Zarówno w komunikacji kierowanej do Klienta jak i w regulaminie świadczenia usług drogą elektroniczną, informujemy o stosowanych oraz wymaganych środkach bezeceństwa:

#1297 1 polubienie

Oczekują więc bezecnego zachowania? xDD
Sygnatura to może być w sądzie. Sygnatura sprawy np. :P

Dooobre! :D
Give me a sign.

jakoś nie chce mi się wierzyć, żeby ktoś rzeczywiście pierdzielnął takiego babolca. To za mocno pachnie radosną twórczością szanownego kolegi z cyklu a żeby się popisać.

Niestety, chyba nawet zaufana trzecia albo inne coś od bezpieczeństwa podało dalej tylko jako zrzut ekranu. To się zdarzyło naprawdę