Szukam dziewczyny, która była dzisiaj z dwiema koleżankami, wychodziły chyba z Empiku o 14.00. Jedna miała chyba zielone spodnie, a druga czarne włosy i czarną kurtkę. Wymieniliśmy się wzrokiem. Proszę odezwij się.
Kurde! Że ja na to nie wpadłam wcześniej... Wymieniła bym się z kimś wzrokiem i żyło by się może trochę łatwiej. :-D
Kiedy autokorekta wejdzie zbyt mocno,i zbyt konsekwentnie.: "Wino będzie sprzedawane w dwóch wariantach: białe wytrwane (z zawartością alkoholu 11 proc.) i czerwone wytrwane (13 proc. alkoholu), w butelkach o pojemności 750 ml".
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
Z pamiętnika znajomego, tłumacza symultanicznego, pełniącego aktualnie rolę tzw. Tłumacza środowiskowego w WLK. Brytanii.: .
"Telefon do Universal Credit. Zdenerwowany pan, stażysta: dzwonię tu bo ten numer mi podali w SMS. Ale nie rozumiem, o co im chodziło, miałem niby się skontaktować z moim kiblem. Powariowali??? – Znajomy: Z czym? – No piszą, contact your WC. (WC – work coach)"
Sygnaturka.: "That seems to point up a significant difference between Europeans and Americans. A European says: 'I can't understand this, what's wrong with me?' An American says: 'I can't understand this, what's wrong with him?'" TERRY PRATCHETT
"Argentyna, niegdyś jeden z najbogatszych Kraków świata. stała się symbolem klęski gospodarczej wskutek populizmu, rozpoczętego za czasów Perona {...}"
O kuźwa, niezły challenge. Znaczy mam nadzieję że conajmniej tyle będę w kontakcie pisanym i nie tylko z moimi obecnymi przyjaciółmi/znajomymi, ale nadal :P
"From the recording you provided, I assume that either one of the daughterboards or the DSP board is bronek" niestety, tym razem poszło do adresata.
Amerykański aktor Jeremy renner {...} 1 stycznia uległ wypadkowi. [...]. Aktor odśnieżał drogi w pobliżu swojego domu. Niestety ratrak przejechał po jego nodze i został przetransportowany do szpitala. jego stan był krytyczny.
no dziś to ewidentnie obrodziło.: "Co dalej z pandemią koronawirusa? szczytu zachowań możemy spodziewać się za dwa miesiące!"
"Firma ogólnobudowlana zapłodni mężczyznę z doświadczeniem do prac wykończeniowych na terenie miasta i nie tylko." Hm... Jakie prace mogli mieć na myśli? ALe najwyraźniej na takie usługi są i chętni, bo znalazło się też następujące ogłoszenie: "Szukam zapłodnienia od zaraz najlepiej w firmie budowlanej. Mam doświadczenie. Proszę o kontakt."